Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Bibliobusul”, inedita bibliotecă pe roți, primit cu entuziasm de către elevii din Ighiu. Următoarele opriri: cele mai îndepărtate cătune din județ

Publicat

O inedită bibliotecă mobilă va circula în această săptămână pe străzile din localitatea Ighiu. Este vorba despre Bibliobus, fabricat special sub formă de sală de lectură, care adăpostește peste 10.000 de volume, aparținând marilor clasici, dar nu numai. Dacă doresc, elevii pasionați de lectură din Alba, pot împrumuta volumele acasă, întrucât biblioteca pe roți va ajunge în perioada următoare, până în cele mai îndepărtate cătune din județ.

Un autobuz donat de francezi județului Alba, a fost proiectat sub forma unei inedite biblioteci pe roți, care, în loc de scaune, adăpostește mii de volume cu o tematică variată. Zilele acestea, Bibliobusul va fi văzut pe străzile din localitatea Ighiu, unde, elevii școlii generale din sat, vor avea ocazia să își cultive setea de lectură, dar și să împrumute cărți pe care nu le găsesc la biblioteca școlii. Copiii s-au declarat încântați la vederea Bibliobusului, considerând că „aici găsești mult mai multe cărți fascinante decât la bibliotecă”. În plus „este mult mai ușor să le luăm de aici, că nu mai trebuie să ne deplasăm până în oraș. Din când în când, e mai bine să vină biblioteca la noi”, spune una dintre eleve.

În același timp, Mioara Pop, directorul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba și responsabil Bibliobus, este de părere că „este interesant sa vezi Bibliobusul venind incărcat cu carte și să ai posibilitatea tu, cititorul, mai mic sau măricel, să îți alegi ce vrei, dincolo de bibliografie”.

Cărțile provin din donații, dar și de la Biblioteca Județeană, iar pasionații de lectură vor avea ocazia să le împrumute în perioada următoare, întrucât Bibliobusul va ajunge până în cele mai îndepărtate cătune din județul Alba.

În contextul socio-economic actual, proiectul „Bibliobus” a fost inițiat de autoritățile din Alba împreună cu departamentul La Manche (Franța), în ideea în care autorităţile publice trebuie să vină în întâmpinarea comunităţii folosind resursele pe care le deţin. Astfel, comunităţile din localităţile limitrofe municipiului Alba Iulia şi din zonele izolate ale judeţului Alba vor beneficia de facilităţi de informare şi de împrumut prin intermediul unui fond de documente, cărţi, reviste şi altele, din domenii variate de interes şi dedicate tuturor vârstelor, având la dispoziţie şi un număr de echipament IT.

Prin realizarea acestui proiect se va stimula lectura, inclusiv în limba franceză şi se vor promova evenimentele culturale organizate de către Consiliul Judeţean Alba.

„Bibliobusul” care va transporta cărţile şi revistele în tot judeţul, este marca Renault şi a fost achiziţionat de francezi în 1991, cu suma de 119 337,73 euro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Emil-Anton COMȘA

    marți, 18.02.2014 at 14:09

    O idee ce ar trebui mai mult mediatizată. Ar putea fi aplicată la nivel națion în săptămâna ”altfel” din semetrul II școlar…

  2. responsabil

    marți, 18.02.2014 at 21:39

    ….avem bibliobuz…NU AVEM SPATIU PENTRU BIBLIOTECA…ACTIVITATEA DESFASURANDU-SE IN CONDITII….nu tocmai ..tocmai…pentru mileniul III..
    …pentru un oras istoric…cu fff multe manifestari ,,culturale”…cu; multe institutii de ,,cultura”…???!!!
    fara investitii in infrastructura….
    fara investitii in resursa umana….mai mult …. cu salarii de 700 lei….???!!! …litigii….
    …cu acelasi OM la conducerea institutiei…FARA PIC DE VIZIUNE PENTRU VIITORUL INSTITUTIEI…!
    …priviti EXTERIORUL cladirii!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax