Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia va fi deschisă pentru vizitatori, la Noaptea Muzeelor, în 14 mai

Publicat

Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia va fi deschisă pentru vizitatori, sâmbătă, 14 mai, între orele 18.00 și 23.00, când se organizează evenimentul Noaptea Muzeelor.

Una dintre cele mai importante biblioteci documentare din România, ”Batthyaneum” are o colecție impresionantă de manuscrise, incunabule, carte veche și documente remarcabile privitoare la istoria Transilvaniei.

Mai puțin cunoscut este faptul că Biblioteca Batthyaneum deține și o colecție excepțională de obiecte muzeale, o parte dintre ele fiind expusă într-un spațiu expozițional, special amenajat.

Vizitatorii se vor putea bucura de o expoziție desfășurată pe trei săli (Aula Magna nu va intra în circuitul de vizitare), au precizat reprezentanții bibliotecii.

Vor putea admira o parte din instrumentele astronomice ale vechiului Observator astronomic batthyanian, alături de multe documente spectaculoase care pun în scenă legăturile episcopului Igantius de Batthyán cu primul director al Observatorului astronomic, ucenicul Antonius Martonfi, și corespondeța acestora cu unii dintre cei mai străluciți astronomi ai secolului XVIII.

Intrarea este liberă, nu este necesară vreo aprobare specială prealabilă.

Vizitatorii sunt rugați să aibă asupra lor actul de identitate. Grupurile nu pot fi mai mari de 15 persoane odată.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax