Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Biblioteca Judeţeană Alba aplică o nouă politică de achiziţie de carte. Ce fel de volume fi cumpărate, cu aprobare de la o comisie de specialişti

Publicat

biblioteca carti 4 Biblioteca  Județeană ,,Lucian Blaga” Alba implementează, din 14 iunie, o nouă politică de achiziții de documente, transmit reprezentanţii instituţiei. Aceasta ce are ca scop reglementarea completării și dezvoltării colecțiilor instituției, respectiv depistarea, selecția și achiziția curentă și retrospectivă a oricărei categorii de documente ce pot face parte din patrimoniul unei biblioteci publice.

“Politica de achiziții de documente se va face ținând cont de misiunea și obiectivele bibliotecii, în deplină concordanță cu structura socio-demografică și profesională a membrilor comunități deservite dar și în concordanță cu interesul manifestat de publicul țintă – cititorii. Implementarea noii politici de achiziții de documente va ține cont în primul și în primul rând de prevederile legislative, de atribuțiile bibliotecii, de satisfacerea necesităților utilizatorilor, de resursele financiare alocate de ordonatorul principal de credit și de existența și specificul documentelor deținute de celelalte biblioteci din județ.

Prin urmare, principalele cerințe ce vor ghida achiziția de documente pentru dezvoltarea viitoare a colecțiilor vor fi asigurarea caracterului enciclopedic al colecțiilor, achiziția de documente reprezentative pe plan local, național și universal și acoperirea nevoilor de lectură a comunității”, precizează instituţia, într-un comunicat de presă.

Din această lună, la Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba va funcționa o comisie de achiziție a documentelor, formată din specialiști în biblioteconomie, ce va aproba achiziția de documente în baza noilor politici de achiziție și a unor proceduri standard stabilite de legislația în vigoare.

,,Politica de achiziții va contribui substanțial la deschiderea bibliotecii înspre necesitățile comunității pe care o deservește și de asemenea se va înscrie în politica națională generală legală de achiziție de documente de bibliotecă pentru biblioteci publice cu caracter enciclopedic. Prin această deschidere către comunitate sperăm ca biblioteca noastră să devină cel mai important centru de informare și documentare al județului Alba dar și o instituție care să poată oferi publicului cele mai noi pagini de lectură și cele mai atrăgătoare și inedite activități de petrecere a timpului liber”, spune Silvan Stâncel, managerul bibliotecii.

Biblioteca  Județeană ,,Lucian Blaga” Alba  este o instituție publică de cultură, cu caracter enciclopedic, aflată în subordinea Consiliului Județean Alba. Și-a deschis porțile la 1 aprilie 1943 fiind atestată documentar de o adresă a Ministerului Educației Naționale și a Comisiei Monumentelor Istorice, cu numărul 2857 din 1943. Din 26 noiembrie 1991 Biblioteca Județeană Alba poartă numele marelui om de cultură Lucian Blaga , devenind Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax