Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” din Alba Iulia a cumpărat peste 3.800 de cărți

Publicat

Arhivă foto

Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba a cumpărat de la începutul anului 2023 și până la finalul lunii septembrie, peste 3.800 de cărți. Bugetul alocat în acest an pentru achiziția de carte a fost de 200.000 de lei.

În ultimii ani, fondul de carte al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba a crescut considerabil, fiind actualizat periodic cu cele mai noi apariții editoriale, în pas cu interesul tot mai diversificat al cititorilor pentru diferite domenii de informare, cele mai multe titluri fiind achiziționate la sugestia acestora.

Drept urmare, numărul cititorilor și al împrumutului de carte a crescut exponențial.

De aceea, politica de achiziție carte a instituției noastre este una coerentă, bazată pe înnoirea și diversificarea fondului existent, în deplin acord cu nevoile comunității.

Ținând cont de aceasta, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba a achiziționat, de la începutul anului 2023 și până la sfârșitul lui septembrie, peste 3.800 de volume, dintre care 1.029 titluri, respectiv 1.371 exemplare sunt achiziționate în trimestrul al III-lea.

Bugetul alocat în acest an pentru achiziția de carte a fost de 200.000 de lei, din care s-au cheltuit până în prezent 148.543,21 lei.

Program vizită la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

„Având în vedere efortul financiar făcut de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba pentru a răspunde nevoilor de lectură ale cetățenilor, vă aşteptăm să ne treceți pragul în fiecare zi lucrătoare, între orele 9:00 – 17:00, pentru a împrumuta la sala de lectură sau la domiciliu cărţile, ziarele şi revistele aflate în colecțiile noastre.

De asemenea, îi așteptăm pe toți cei ce prețuiesc scriitorii și cartea de bună calitate să participe la activitățile de animație culturală pe care le organizează biblioteca noastră.

Asupra colecțiilor de carte și a programului de activități se pot documenta atât pe site-ul instituției noastre, la adresa https://www.bjalba.ro/ cât și pe pagina de Facebook, la adresa https://www.facebook.com/BibliotecaJudeteanaLucianBlagaAlba”, transmite Silvan Stâncel, managerul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax