Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” redeschide serviciile de împrumut carte. MĂSURI speciale de funcţionare

Publicat

Biblioteca Judeteana Alba

Odată cu trecerea României de la starea de urgență la starea de alertă, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba își reia gradual activitatea directă cu publicul, intrarea în programul normal urmând să se facă în mai multe etape, în funcție de evoluția situației la nivel național, au transmis reprezentanții bibliotecii. 

Începând de vineri, 15 mai 2020, au fost redeschise serviciile de împrumut carte pentru studiu la domiciliu, atât pentru adulți cât și pentru copii. În acest sens a fost elaborat un plan de măsuri care să asigure împiedicarea contaminării și răspândirii virusului COVID – 19, atât în rândul beneficiarilor serviciilor de bibliotecă, cât și în rândul personalului.

Pentru evitarea aglomerării la punctul de împrumut, serviciile către public vor fi asigurate printr-o planificare prealabilă.

„Rugăm cititorii noștri să se planifice din timp, atât la împrumutul de carte cât și la înscrierea și returnarea cărților, toate aceste servicii fiind asigurate exclusiv prin programare la nr. de telefon 0258 811 443 sau la e-mailurile următoare: Secţia Copii – bjasectiacopii@yahoo.com; Secţia Adulţi: bjasectiaadulti@yahoo.com; Împrumut la domiciliu pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani și pentru persoanele cu dizabilități – imprumutladomiciliu@yahoo.com. Totodată programul de deservire a publicului a fost prelungit cu o oră, în fiecare zi lucrătoare între orele 8:00 și 20:00”, au tranmis reprezentanții bibliotecii.

Măsuri privind împrumutul de carte la sediu

– Se respectă toate normele de securitate şi igienă impuse de autorităţi în perioada stării de alertă.

– Beneficiarii bibliotecii trebuie să poarte obligatoriu pe toată durata vizitei în bibliotecă mască de protecție, astfel încât gura și nasul să fie acoperite, și mănuși. Instituția nu asigură mască de protecție și mănuși pentru beneficiari.

– Programul de împrumut carte la sediu este zilnic între orele 8:00 – 20:00

– Împrumutul de carte se face exclusiv prin programare telefonică prealabilă sau prin email, după cum urmează:

pentru Secţia Copii: telefon: 0258 811 443 interior 15, email: bjasectiacopii@yahoo.com

pentru Secţia Adulţi: telefon: 0258 811 443 interior 14 email: bjasectiaadulti@yahoo.com

– Pentru relaţii cu publicul apelaţi numărul de telefon 0258 811 443.

– Utilizatorul de bibliotecă comunică bibliotecarului telefonic sau prin email titlurile solicitate.

– Se recomandă consultarea catalogului online (www.bjalba.ro) înainte de prezentarea beneficiarilor la bibliotecă, pentru minimizarea timpului de contact între aceștia și personalul bibliotecii.

– Sala de lectură, Secţia Periodice, Filiala Cetate, Filiala Ampoi, Filiala Centru de zi și Redacția Discobolul, precum și accesul direct al utilizatorilor la rafturile cu cărți din cadrul secțiilor se menţin pentru moment închise, până la noi reglementări.

– Accesul în instituţie pentru împrumut de carte se face exclusiv pe la intrarea cu rampă din curtea bibliotecii și în număr de maxim 1 persoană în interior. Ieșirea va fi prin același punct.

– Accesul este astfel organizat încât se asigură o suprafață minimă de 4 mp pentru fiecare persoană și o distanță minimă de 2 m între oricare două persoane apropiate.

– Împrumutul de carte, restituirea cărților și înscrierea cititorilor se face într-un spațiu special amenajat în imediata apropiere a căii de acces în instituție, evitându-se astfel accesul direct în secții, cu respectarea măsurilor de prevenire și protecție.

– În interiorul instituției se acceptă staționarea unei singure persoane, în prealabil planificată prin programare telefonică sau email, în vederea împrumutului de carte, restituirii sau înscrierii.

– Timpul maxim de staționare a unei persoane ce dorește să împrumute cărți este de 5 minute, să restituie cărți este de 1 minut.

– Înscrierile vor avea loc telefonic sau prin email, iar verificarea și semnarea actelor necesare înscrierii vor avea loc cu ocazia primului împrumut de carte la sediu. În acest sens timpul maxim de staționare este de 5 minute.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax