Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bibliotecă virtuală, proiectul unui albaiulian pentru promovarea scriitorilor din județ. Portalul va fi lansat vineri

Publicat


13234759_1124613287560240_1585456183_oDin dorința de a promova scriitorii autohtoni din județul Alba și de a încuraja lectura, un albaiulian a decis să lanseze o bibliotecă online în care vom putea găsi operele autorilor județeni dar și a marilor clasici români. BibliotecaAlba.ro va fi lansată vineri la ora 16.00 la Palatul Apor din Alba Iulia.

Daniel Zdranc, un tânăr de 34 de ani din Alba Iulia, absolvent al Facultății de Istorie și Filologie, profil română-franceză, al Universității „1 Decembrie 1918, s-a gândit să facă ceva pentru promovarea literaturii, a cititului și mai ales a scriitorilor din județul Alba. Așa a ajuns la ideea creării unei biblioteci online în care operele și lucrările autorilor județeni să poată fi accesate gratuit.
Portalul se numește BibliotecaAlba.ro și va fi lansat vineri.
În primă fază pe site se vor afla în jur de 200 de volume urmând ca numărul acestora să crească. Scriitorii care au deja opere publicate le vor putea încărca gratuit în acestă platformă.

Daniel, inițiatoru proiectului,  este absolvent al Colegiului Național „Horea Cloșca și Crișan” profil română-franceză, al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Facultatea de Istorie și filologie, profil română-franceză, promoția 2004, și al Școlii Române de Afaceri.

Cu toate că are o diplomă de profesor – la fel ca sora sa, Diana, care a terminat Conservatorul cu nota 10 și care este plecată în America de 3 ani -, Daniel a preferat să se ocupe de afacerea familiei și este tehnician auto.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax