Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Biciclistă accidentată în Teiuş, la intersecţia străzilor Ardealului şi Bisericii. A fost acroşată de un autoturism


Publicat

O biciclistă a fost accidentată, duminică, în Teiuş, la intersecţia străzilor Ardealului cu Bisericii. Este vorba despre o femeie care se deplasa în aceeaşi direcţie de mers cu autoturismul care a acroşat-o.

Potrivit IPJ Alba, din primele cercetări, vinovat de producerea accidentului ar fi şoferul, care a produs accidentul din neatenţie. Femeia a fost transportată la spital conştientă, dar acuza dureri de spate.

UPDATE: Potrivit IPJ Alba, “ la ora 12.43,  pe strada Bisericii din Teiuş, Ş.R.V., de 43 de ani, din Teiuş, în timp ce conducea un autoturism, la intersecţia cu strada Ardealului, nu a acordat prioritate de trecere unei femei de 58 de ani, din Teiuş, care se deplasa pe bicicletă.

În urma accidentului, biciclista a suferit leziuni la nivelul coloanei vertebrale şi a fost transportată la Spitalul Judeţean Alba, unde a rămas internată.”

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

A furat autoutilitara unui proprietar la care lucra și a condus-o băut și fără permis. Dosar penal pentru un bărbat din Căpud

Publicat

Un bărbat fără permis de conducere și care era sub influența alcoolului a furat o autoutilitară lăsată de proprietar cu cheile în contact. A fost oprit de polițiști la Căpud. În sarcina sa au fost reținute 3 infracțiuni.

Potrivit IPJ Alba, duminică, în jurul orei 17.15, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au fost sesizați, prin 112, de către un bărbat din localitatea Șeușa, comuna Ciugud, cu privire la faptul un bărbat care îl ajută în gospodărie i-a sustras autoutilitara pe care o lăsase, în curtea locuinței, cu cheile în contact.

Autoutilitara reclamată ca și furată a fost identificată în trafic și oprită, de către polițiștii din Teiuș, pe raza localității Căpud.

La volanul acesteia se afla bărbatul de 52 de ani, din Căpud, indicat de reclamant ca fiind autorul furtului.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt în scop de folosință, conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Amenzi și avertismente date de ITM Alba după controale la firme din județ. Ce nereguli au constatat inspectorii de muncă

Publicat

sediul ITM Alba

Inspectorii de muncă au verificat, săptămâna trecută, zeci de angajatori și au dat trei amenzi în valoare totală de 4.300 de lei și 19 avertismente.

În perioada 12 – 17 octombrie, în domeniul relaţiilor de muncă, au fost controlați 52 de agenți economici, cu un număr total de 493 salariați.

Inspectorii au constatat 96 de nereguli și au dat 8 sancțiuni, din care 2 amenzi în valoare de 3.300 lei și 6 avertismente;

Principalele deficienţe stabilite în controale:

 • netransmiterea în termenul legal a elementelor referitoare la încadrarea în muncă a salariaților;
 • neplata orelor suplimentare și neacordarea concediilor legale de odihnă, anuale;
 • neplata drepturilor salariale la termenul prevăzut în contractul individual de muncă;
 • neacordarea repausului săptămânal și a sporului aferent;
 • neconducerea corectă a evidenţei timpului lucrat;
 • netransmiterea în termenul legal în Revisal a modificarilor intervenite in executarea contractelor individuale de muncă;

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost verificate 23 de unități, constatate 49 nereguli și date o amendă de 1.000 de lei și 13 avertismente, pentru 9 angajatori.

Principalele deficienţe stabilite în controale:

 • Lipsa fișelor de aptitudini eliberate în urma examinării medicale la angajare și/sau periodică a lucrătorilor.
 • Lipsa evaluarii riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională pentru activitățile desfășurate.
 • Lipsa autorizării inițiale și a verificărilor periodice a echipamentelor tehnice supuse reglementărilor ISCIR.
 • Lipsa instruirii periodice a lucrătorilor.
 • Organizarea necorespunzătoare a activității la nivelul unităților, conform noilor reglementari din H.G. nr. 955/2010 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii securității și sănătății în muncă nr. 319/2006.
 • Lipsa instrucțiunilor proprii de securitate a muncii pentru activitățile desfășurate.
 • Desfășurarea activității fără efectuarea examenului medical la angajare și/sau periodic a lucrătorilor.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Tânăr șofer din Blaj, prins cu ITP fals la un control de rutină. Polițiștii i-au făcut dosar penal

Publicat

Poliţiştii din Blaj au oprit duminică după-amiază, pentru control, un autoturism condusde un tânăr de 23 de ani, din oraș.

Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că pe certificatul de înmatriculare prezentat de conducătorul auto apăreau menţiuni false privind inspecţia tehnică periodică.

Pe numele conducătorului auto a fost întocmit dosar penal în care este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale si uz de fals.

Citeste mai mult
Publicitate

ABRUD

Operațiunea Scutul Pădurii în județul Alba: Lemn confiscat și amenzi. Autoritățile au descoperit 12 infracțiuni

Publicat

În urma unor controale efectuate în teren, polițiștii specializați în combaterea delictelor silvice, împreună cu specialiști ai Gărzii Forestiere, jandarmii și lucrători din cadrul ocoalelor silvice, au confiscat 177 de metri cubi de material lemnos și au aplicat amenzi în valoare de 10.090 lei.

În perioada 14-15 octombrie 2020, polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice din Inspectoratul de Poliție Județean Alba, împreună cu silvicultori din cadrul Gărzii Forestiere Cluj, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba și lucrători din cadrul ocoalelor silvice au efectuat controale în teren pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori și a faptelor ilegale privind exploatarea, circulația, depozitarea și comercializarea materialului lemnos.

Astfel, polițiștii au efectuat 55 de controale în teren, au verificat 142 de mijloace de transport și au constatat 12 infracțiuni.

Au fost aplicate 56 de sancțiuni contravenționale, din care 18 la Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice și restul la alte acte normative.

Au fost confiscați 177 de metri cubi de material lemnos și au fost aplicate amenzi în valoare de 15.090 lei.

De exemplu, în urma controlului efectuate la o societate comercială din Abrud, s-a constatat că reprezentanții acesteia ar fi întocmi un număr de 8 avize primare, pentru însoțirea materialului lemnos, fără ca societatea comercială să dețină puncte de lucru sau depozite temporare în locurile din care au fost emise aceste avize.

Astfel ar fi fost expediat, în mod ilegal, 100 de metri cubi de material lemnos, motiv pentru care polițiștii au dispus confiscarea valorică a întregii cantități și au luat măsura sancționării contravenționale a societății comerciale, în conformitate cu prevederile Legii 171 din 2010, cu amendă în valoare de 3.000 de lei.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate