Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bifa albastră pe Facebook va fi taxată: Zuckerberg anunță utilizatorii că vor plăti un abonament lunar pentru ecusonul verificat

Publicat

Utilizatorii care vor ”Bifa albastră” pe paginile sau profilele Facebook și Instagram vor trebui să plătească. Mark Zuckerberg, fondatorul și CEO-ul Meta a anunțat că rețeaua socială urmează să implementeze un sistem de verificare similar cu cel impus de Elon Musk pe Twitter, prin care utilizatorii cu bifă albastră de cont verificat vor trebui să plătească un abonament lunar.

Ecusonul Verificat înseamnă că Facebook a confirmat faptul că Pagina sau profilul este prezența autentică a persoanei publice sau a mărcii pe care o reprezintă. Pentru a a obține ”bifa albastră” trebuie ca pagina sau profilul să întrunească mai multe condiții ( AICI) și să completezi un formular.

„Săptămâna aceasta începem să implementăm Meta Verified – un serviciu pe bază de abonament care vă va permite să aveți contul verificat cu ID guvernamental, să obțineți o bifă albastră, să primiți protecție în plus față de alte conturi care vă fură identitatea și să primiți acces direct la customer support.

Această nouă componentă are ca scop creșterea autenticității și securității pe platformele noastre.

Meta Verified poate fi achiziționat pentru 11,99 dolari pe lună pe web și pentru 14,99 dolari pe lună pe iOS. Începem implementarea în Australia și Noua Zeelandă în această săptămână, iar curând vor urma și alte țări”, a scris Zuckerberg într-o postare pe Facebook.

Mark Zuckerberg impune taxă pentru bifa albastră pe Facebook și Instagram

Ideea impunerii unei taxe lunare pentru conturile verificate cu bifă albastră i-a venit prima oară lui Elon Musk, la puțin timp după ce a cumpărat Twitter. Implementarea măsurii a întârziat o perioadă pe Twitter, iar efectele au fost, de multe ori, nefaste – o mulțime de conturi false au fost asociate cu bifa albastră cumpărată pentru opt dolari, inclusiv unele redenumite „Elon Musk”, iar alte conturi de pe care se publicau frecvent informații false sau înșelătoare au cumpărat bifa pentru a mima autenticitatea.

Ulterior, Twitter a introdus bife specifice, pe lângă cea albastră – gri pentru conturi ale oficialilor de stat și galbenă pentru companii și reprezentanții lor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax