Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bilanț 2012: 25 de copii au fost părăsiți de părinții biologici în spitalele din Alba

Publicat

În fiecare an, sute de copii din România sunt părăsiți în spitale de părinții care, din ignoranță sau din cauza lipsurilor financiare, nu își permit să le ofere un trai decent. Situația este reflectată și în unitățile sanitare din Alba, mai precis în maternități și secții de pediatrie unde, doar în 2012, 25 de copii au fost părăsiți de prinții biologici.

Potrivit datelor furnizate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba, în primele trei luni ale anului 2012, 10 copii au fost părăsiți în secțiile de nou-născuți, iar alți patru în secțiile de pediatrie. Toate cele 14 cazuri sunt minori cu vârsta cuprinsă între 0 și 2 ani, patru provin din mediul rural și 10 din mediul urban. În urma evaluării situației socio-economice și medicale, pentru aceștia au fost luate măsuri de protecție, respectiv 13 copii au fost dați în plasament la asistenți maternali, iar un copil a fost reintegrat în familia naturală.

Și în trimestrul II al anului 2012, patru copii au fost părăsiți în unitățile spitalicești din Alba. Doi dintre aceștia proveneau din mediul rural, iar alți doi din mediul urban, iar în urma măsurilor luate de DGASPC Alba, trei dintre aceștia au fost dați în plasament la asistenți maternali, iar un altul a fost dat în plasament în sistem rezidențial la o casă de tip familial. În perioada iulie-septembrie, alți doi copii au ajuns în îngrijirea asistenților maternali după ce au fost părăsiți de părinți.

Sfârșitul anului 2012, mai precis în perioada 1 octombrie-15 noiembrie, a adus noi cazuri de copii părăsiți. Cinci copii, dintre care trei nou-născuți și doi minori  au fost lăsați în grija medicilor din spital de către cei care le-au dat naștere. Potrivit datelor DGASPC, trei copii au fost plasați la asistenți maternali, un copil a fost plasat la o casă de tip familial, iar un altul a fost reintegrat în familia naturală.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax