Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bilanţ la IPJ Alba pe patru luni: 40 de accidente rutiere grave şi mai multe infracţiuni descoperite în flagrant. Peste 3000 mc de lemn confiscat

Publicat

sediul IPJ Alba

IPJ Alba masini noi autospeciale Poliţiştii din Alba şi-au prezentat activitatea pe primele patru luni ale anului 2015. Din datele IPJ Alba, în perioada ianuarie – aprilie, au fost înregistrate 40 de accidente rutiere grave, soldate cu 8 morţi, 42 de răniţi grav şi 14 răniţi uşor. Principalele cauze ale acestor evenimente au fost viteza excesivă, traversarea neregulamentară şi nerespectarea distanţei dintre vehicule. Totodată, au scăzut sesizările de infracţiuni faţă de perioada similară a anului trecut, însă au crescut cele descoperite în flagrant. În cadrul planului de acţiune „Scutul Pădurii”, au fost confiscaţi peste 3000 mc de lemn.

Activitatea IPJ Alba pe patru luni a fost evaluată luni în cadrul unei şedinţe de lucru coordonată de chestor principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea, şeful inspectoratului.

Din analiza datelor statistice a rezultat că în perioada ianuarie – mai 2015, în judeţul Alba au fost înregistrate 3.262 sesizări de infracţiuni, cu 16,1% mai puţine faţă de primele 4 luni ale anului 2014.

Se constată scăderi cu 17,6% a infracţionalităţii sesizate în mediul urban şi cu 13,3% în mediul rural, scăderi semnificative fiind înregistrate în special la infracțiunile de natură judiciară (cu 15,2 %) şi la cele de altă natură ( cu 22,3 %). Furturile au scăzut cu 11,4 % cele mai mari scăderi fiind înregistrate la furturile de cabluri feroase şi neferoase (cu 77% mai puţine decât în anul 2014).

Totodată au fost înregistrate scăderi ale infracţiunilor de vătămare corporală (cu 10 mai puţine decât în 2014), lovire (cu 31,3 % mai puţine decât în 2014) şi ameninţare ( cu 45% mai puţine decât în 2014).

În primele 4 luni 2015, numărul infracţiunilor descoperite în flagrant a fost de 462, cu 48,6 % mai multe decât în perioada similară a anului 2014.

În anul 2015 au fost sesizate două infracţiuni grave comise cu violenţă, respectiv o infracţiune de omor şi o infracţiune de tentativă de omor, cu 3 mai puţine decât în perioada similară a anului trecut. Aceste fapte au fost comise în mod spontan, în anturajul apropiat sau familie.

În ceea ce priveşte infracţiunile de natură economico-financiare, în perioada analizată, poliţiştii din Alba au constatat 1.114 astfel de infracţiuni şi au acţionat pentru descoperirea faptelor care au creat prejudicii mari ori au avut urmări deosebite.

Pentru combaterea infracțiunilor silvice, în primele 4 luni 2015, efectivele de poliţie împreună cu specialişti în domeniu au desfăşurat activităţi în conformitate cu Planul comun de acţiune „Scutul Pădurii”, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale privind materialul lemnos, asigurarea unor condiţii de piaţă corecte prin eliminarea lemnului de provenienţă ilicită, acţionând totodată şi în scopul apărării patrimoniului forestier naţional şi a integrităţii acestuia.

Au fost aplicate 161 sancţiuni contravenţionale şi a fost confiscată cantitatea de 3.147 metri cubi material lemnos, cu 2.300 de metri cubi mai mult decât în primele 4 luni 2014.

Pe linie de poliţie rutieră, în primele 4 luni 2015, în judeţul Alba au fost înregistrate 40 de accidente rutiere grave soldate cu 8 morţi, 42 de răniţi grav şi 14 răniţi uşor.

Principalele trei cauze ale producerii accidentelor grave de circulaţie au fost viteza neadaptată la condiţiile de drum (11 accidente, soldate cu o persoană decedată şi 13 răniţi grav), traversarea neregulamentară şi nerespectarea distanţei dintre vehicule.

În mediul urban s-au produs 20 de accidente grave de circulaţie, iar în mediul rural s-au produs de asemenea 20 de accidente rutiere grave.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax