Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bilanţ SVSU Alba Iulia după FURTUNA de duminică. Situaţia pagubelor în oraş şi atenţionări pentru asociaţiile de locatari


Publicat

furtunaServiciul Voluntar pentru Situații de Urgență al municipiului Alba Iulia a prezentat miercuri bilanțul după furtuna de duminică. Pe raza orașului, rafalele de vânt de o intensitate deosebită au distrus 3 acoperișuri și au avariat alte 11. De asemenea, șase persoane au fost rănite ușor, mai multe autovehicule au fost avariate, iar un stâlp de electricitate și opt copaci au fost doborâți.

În urma fenomenelor meteorologice petrecute weekendul trecut, s-a procedat la inventarierea pagubelor produse pe raza municipiului Alba Iulia. Rafalele de vânt de o intensitate deosebită au produs pagube prin distrugerea de acoperișuri, desrădăcinarea și ruperea mai multor arbori, avarierea mai multor autovehicule și doborârea unui stâlp de electricitate.

Vezi şi Bilanț ISU Alba, după furtună: Șase persoane rănite, acoperişuri smulse de vânt, autoturisme avariate şi zeci de copaci puşi la pământ

Conform raportului înaintat de SVSU Alba Iulia, s-au constat următoarele:

 • Ampoi 1, bl. 4, scara A și Bl. 2. scara A și C – acoperiș avariat
 • Ampoi 2, str. Orizontului – Desprindere de bucăți din acoperiș – două autovehicule avariate
 • Str. Arnsberg, bl. 36 – acoperiș avariat
 • Str. Arnsberg, bl. 37, sc. A – acoperiş distrus (căzut pe carosabil)
 • Str. Arnsberg, bl. 38, sc. B – acoperiş distrus (căzut pe carosabil) – 12 autovehicule avariate
 • Str. Arieșului, bl. 211 – acoperiș avariat
 • B-dul Revoluției 1989, nr. 74 -copac rupt de vânt
 • B-dul Revocluției 1989, bl. VD1 – acoperiș distrus (căzut pe carosabil ) – 3 autovehicule avariate
 • Str. Ciocârliei, nr. 17 – stâlp de electricitate căzut
 • Palatul Principilor – copac rupt de vânt
 • Curte IJTL – acoperiș avariat
 • Str. Nicolae Bălcescu – copac căzut
 • Zona Fortuna – acoperiș căzut – 1 autovehicul avariat
 • Zona Gara C.F.R.  – copac căzut
 • Str. Ghe. Șincai – acoperiș avariat
 • Str Lalelelor – copac căzut
 • Str. Poligonului, nr. 2B, bl. C10 – acoperiș avariat
 • P-ța I.C. Brătianu ( prefectura ) – acoperiș avariat
 • Stația de salvare – acoperiș avariat
 • Str. Timotei Cipariu, nr. 8A – coame desprinse
 • Str. Septimiu Severus – copaci căzuți – 2
 • Str. Toporașilor – acoperiș avariat – 1 autovehicul avariat
 • Str. Vânătorilor – copac căzut
 • Str. Mărășești – panou publicitar căzut

Total pagube:

 • acoperișuri distruse – 3
 • acoperișuri avariate – 11
 • autovehicule avariate – 19
 • copaci căzuți – 8
 • stălpi de electricitate căzuți – 1
 • Persoane rănite ușor – 6

Nu s-au înregistrat victime omeneşti.

Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al municipiului Alba Iulia, împreună cu personal/autovehicule de la S.C. Polaris și forțe de intervenție de la I.S.U. Alba au intervenit pentru limitarea pagubelor, degajarea căilor de acces, ridicarea și transportul materialelor rezultate din distrugerea sau avarierea acoperișurilor, precum și deblocarea autovehiculelor aflate sub dărâmături.

Intervenția din partea S.V.S.U. Alba Iulia a fost asigurată de două echipe specializate cercetare – deblocare – salvare formate din câte 3 servanți fiecare, iar din partea S.C. Polaris, de către 8 persoane și 2 autobasculante.

Suplimentar măsurilor întreprinse s-a dispus convocarea Comitetului pentru Situații de Urgență, ori de câte ori va fi necesar, în momentul în care se va primi atenționarea de la ISU. Comitetul se va întruni la sediul Poliției Locale.

Totodată, s-au inspectat toate clădirile aflate în proprietatea municipalității: școli, grădinițe, licee, creșe, inclusiv blocurile ANL.

Am luat decizia rațională de a reveni cu mesaje de avertizare transmise asociațiilor de proprietari cu privire la obligațiile care le au cu privire la acoperișurile de bloc. Din păcate, în multe situații, majoritatea ignoră faptul că pot apărea mari pericole, dar și faptul că orice acoperiș este exact răspunderea tuturor locatarilor, nu doar a celor care locuiesc la ultimele etaje. Legile au fost insuficient gândite, permițând instalarea multor anomalii pentru simplul fapt că de multe ori suntem în imposibilitatea de a acționa concret. Dar cel mai grav este că după revoluție majoritatea am înțeles că totul este al nostru, dar nu avem nicio răspundere față de spațiul comun. Nu e tocmai așa. Vrem să mulțumim pentru colaborare IPJ Alba, ISU Alba și tuturor celor implicați. În cele mai multe situații nu am mai putut face altceva decât curăța și îndepărta pagubele”,  Paul Voicu, viceprimar.

Toate incidentele din Alba Iulia apărute la construcții au fost la blocurile de locuit.

În perioada următoare se vor evalua panourile publicitare de pe raza oraşului şi copacii care nu prezintă siguranță.

Poliția Rutieră Alba Iulia a raportat 41 de autovehicule avariate.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

BLAJ

FOTO: Peste 300 de persoane vaccinate în trei ore la Blaj. Oamenii așteaptă în ploaie. A fost necesară suplimentarea dozelor

Publicat

Sute de persoane s-au vaccinat la primele ore ale zilei de duminică, în cadrul maratonului de vaccinare de la Blaj. Unele dintre acestea așteptau în ploaie să se vaccineze.

”La Blaj lumea așteaptă în ploaie vaccinarea. Prezența este mult peste așteptări, cinste lor.

Cele 200 de doze estimate a fi folosite azi s-au epuizat până la ora 11.00, iar la solicitarea primarului Gheorghe Valentin Rotar și a echipei de vaccinare, DSP Alba a trimis în regim de urgență încă 300 de doze.

La acest moment (0ra 11.30 – n.r.) sunt peste 300 de persoane vaccinate la maratonul de la Blaj.

Felicitări autorităților locale și echipei de vaccinare!”, a anunțat șeful DSP Alba, Alexandru Sinea.

BLAJ

Locație: Centru mobil vaccinare – pe platoul din fața Centrului Cultural „Iacob Mureșianu”, Bulevardul Republicii, nr. 36

Program maraton de vaccinare: duminică, 16 mai, orele 8.00-20.00

Tip vaccin: Pfizer

Acte necesare: buletin/carte de identitate; adeverința de vaccinare cu serul Pfizer – dacă se face vaccinarea cu a doua doză

Alte detalii: se pot prezenta la vaccinare toate persoanele care au împlinit vârsta de 16 ani, fără programare; minorii care au împlinit vârsta de 16 ani se pot prezenta la vaccinare doar însoțiți de un părinte sau de reprezentantul legal.

Comparativ, la Alba Iulia, se pare că a mai scăzut interesul pentru vaccinarea la centrul drive-thru.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Pugiliștii CS Unirea Alba Iulia au câștigat medalii de aur, argint și bronz la Cupa României de Cadeți

Publicat

Clubul Sportiv (CS) Unirea Alba Iulia a obținut trei medalii, de aur, argint și bronz, la Cupa României de Cadeți, desfășurată la Arad.

Pugiliștii secției clubului albaiulian sunt pregătiți de către antrenorul emerit Nicolae Paștiu.

Competiția s-a desfășurat în perioada 10-15 mai, în sala de sport a Universității ”Aurel Vlaicu” din Arad.

Rezultate CS Unirea Alba Iulia:

Drăgoi Viorel Raul (14 ani), categoria 32 de kilograme – medalie de aur;

Stoica Patrick Julian (14 ani), categoria 34 de kilograme – medalie de argint;

Dăian Denis Raul (13 ani), categoria 80 de kilograme – medalie de bronz.

Cupa României de Cadeți s-a desfășurat cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor în actualul context epidemiologic.

”Băieții medaliați sunt sportivi de perspectivă care au confirmat și anii trecuți. Pregătirea lor a dat roade și îl felicit și pe antrenorul Nicolae Paștiu pentru pregătirea temeinică a tuturor celor care își doresc să facă performanță în acest sport. Mă bucur că seria rezultatelor bune, din această primăvară, este continuată de secția de box, după atletism, judo și haltere. Pregătirea sportivă și competițiile continuă!” – Corneliu Mureșan, director CS Unirea Alba Iulia.

Clubul Sportiv (CS) Unirea Alba Iulia este o structură sportivă de drept public, cu personalitate juridică, înființată în 1974 ca instituție publică în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului, având ca obiect principal de activitate obținerea performanțelor sportive: selecția, pregătirea, participarea la competiții interne și internaționale, respectiv câștigare de medalii pe plan național și internațional.

CS Unirea Alba Iulia are, în prezent, 9 ramuri sportive active: atletism, powerlifting, haltere, orientare, box, judo, culturism, tenis de masă și taekwondo.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Maratonul de vaccinare din Alba: Peste 600 de persoane au primit prima doză, sâmbătă. Unde continuă acțiunile duminică

Publicat

Alte peste 600 de persoane s-au vaccinat sâmbătă în cadrul acțiunilor-maraton de vaccinare din județul Alba. Duminică, și Blajul se alătură acestei campanii.

În a doua zi a maratonului de vaccinare anti-COVID din județ, sâmbătă 15 mai, au primit prima doză 628 de persoane, precizează DSP Alba. Comparativ, vineri, numărul acestora era de 583.

Sâmbătă s-au imunizat 228 de persoane la punctul drive-thru din Alba Iulia (parcarea Stadionului Cetate), 222 la Sebeș și 178 la Cugir.

Cei care doresc să se vaccineze fără o programare prealabilă sunt așteptați și duminică la Alba Iulia, Sebeș, Cugir și Blaj.

ALBA IULIA

Locație: Centru tip Drive-Thru – vaccinare în mașină – în parcarea Stadionului Cetate (în spatele benzinăriei OMV)

Program maraton de vaccinare: vineri (14 mai), sâmbătă (15 mai), duminică (16 mai), orele 8.00-20.00

Tip vaccin: Pfizer

Acte necesare: buletin/carte de identitate, completare formular triaj AICI sau poate fi completat la locația vaccinării/centrul Drive-Thru

Alte detalii: primăria a anunțat că se va organiza tombolă cu premii pentru cei care se vaccinează; estimează circa 1500 de persoane vaccinate în cele trei zile

BLAJ

Locație: Centru mobil vaccinare – pe platoul din fața Centrului Cultural „Iacob Mureșianu”, Bulevardul Republicii, nr. 36

Program maraton de vaccinare: duminică, 16 mai, orele 8.00-20.00

Tip vaccin: Pfizer

Acte necesare: buletin/carte de identitate; adeverința de vaccinare cu serul Pfizer – dacă se face vaccinarea cu a doua doză

Alte detalii: se pot prezenta la vaccinare toate persoanele care au împlinit vârsta de 16 ani, fără programare; minorii care au împlinit vârsta de 16 ani se pot prezenta la vaccinare doar însoțiți de un părinte sau de reprezentantul legal; pentru persoanele vârstnice și fără posibilitate de deplasare la vaccinare, domiciliate în Blaj, Tiur, Mănărade, Spătac și Petrisat, Primăria Municipiului Blaj va asigura transportul la maratonul de vaccinare de duminică – acestea se pot înscrie la Serviciul de Asistență Comunitară Blaj, la numărul de telefon 0756.089.215.

SEBEȘ

Locație: Centrul de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități, cu sediul în Sebeș, bulevardul Lucian Blaga, numărul 45

Program maraton de vaccinare: vineri (14 mai), sâmbătă (15 mai), duminică (16 mai), orele 8.00-20.00

Tip vaccin: Pfizer

Acte necesare: buletin/carte de identitate

Alte detalii : nu este necesară o programare prealabilă în platforma națională de vaccinare ; minorii care au împlinit vârsta de 16 ani se pot vaccina în cadrul maratonului organizat, condiția fiind aceea de fi însoțiți de un părinte sau un  reprezentant legal.

CUGIR

Locație: centre mobile de vaccinare în corturi amenajate în aer liber

– în fața Catedralei din Cugir, sâmbătă, 15 mai, între orele 8.00-13.00

– în parcarea de lângă Piața 1 Mai din Cugir, duminică, 16 mai, orele 8.00-13.00

Tip vaccin: Pfizer

Acte necesare: buletin/carte de identitate

Alte detalii: persoanele cu vârsta peste 16 ani se vor putea vaccina fără programare; cetăţenii cu afecţiuni cronice sunt sfătuiţi să aibă asupra lor documentele medicale care atestă bolile de care suferă şi tratamentul pe care-l urmează.

După ora 13.00, activitatea Centrului de vaccinare din Cugir va trece la modalitatea extinsă, cu prezenţa direct fără programare, până la finalul programului de funcționare.

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

Declarația de beneficiar real va fi amânată până la 1 octombrie 2021. Anunțul ministrului Economiei

Publicat

Obligația declarării beneficiarului real de către o serie întreagă de firme și alte entități ar urma să fie amânată până în 1 octombrie.

Proiectul de ordonanță în acest sens a fost pus în transparență, anunță ministrul Economiei, Claudiu Năsui: „E doar o soluție temporară pentru o obligație inutilă reintrodusă brusc pentru toți antreprenorii”.

„Lupta împotriva birocrației continuă! Am pus în transparență proiectul de ordonanță pentru amânarea termenului de depunere a declarației de beneficiar real până la 1 octombrie”, anunță Claudiu Năsui.

Ministrul Economiei precizează că amânarea e doar o soluție temporară.

„Aceasta este doar o soluție temporară pentru o obligație inutilă reintrodusă brusc pentru toți antreprenorii, chiar și acolo unde e redundantă și statul deține deja datele cerute. Ne luptăm în continuare pentru a putea reveni la modelul anterior, practicat cu succes în Austria și alte țări din Europa”, conchide Năsui.

La începutul acestei săptămâni, ministrul anunțase că ”în ședința de coaliție s-a decis ca declarația de beneficiar să fie amânată până la 1 octombrie.

Până atunci vom încerca să convingem coaliția să revenim la sistemul din Austria. Adică sistemul care s-a aplicat și anul trecut în România, prin legea 108/2020, care nu chinuie sute de mii de firme cu o birocrație inutilă.

Declarația de beneficiar real este o declarație de aproximativ 10 foi prin care statul ne cere informații pe care le are deja. Și ni-le cere nu numai o dată, ci în fiecare an, chiar dacă nu se schimbă nimic.

Reușisem să eliminăm această declarație anul trecut, dar ea a revenit din cauza unui amendament care a fost strecurat pe furiș într-o lege anul acesta”.

O serie de firme care erau exceptate de la obligația declarării beneficiarului real al activității trebuie din nou să depună această declarație la Registrul Comerțului. Nerespectarea acestei obligații se sancționează cu amendă între 5.000 și 10.000 de lei.

surse: mediafax.ro, startupcafe.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate