Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bilanț tragic după prăbușirea în Atlantic a unei aeronave înmatriculate în Moldova: patru morți și șase răniți

Publicat

accident aviatic Patru cetățeni moldoveni au murit și alți doi au fost răniți ca urmare a prăbușirii unui avion cargo în ocean, în apropiere de aeroportul orașului Abidjan din Cote D’Ivoire. Anunțul a fost făcut de ministrul ivorian al securității, care a adăugat că alți patru francezi au fost și ei răniți. Avionul aparține unei companii din Chișinău, specializată în transporturi speciale, în zone de risc. Aeronava s-a rupt în două.

Avionul Antonov prăbuşit  în Oceanul Atlantic era înmatriculat în Republica Moldova, iar Guvernul de la Chişinău a dispus crearea unei celule de criză după moartea a patru cetăţeni moldoveni în accidentul aerian. Autoritatea Aeronautică Civilă (ACC) din R.Moldova a fost informată de autorităţile din Coasta de Fildeş despre producerea unui accident aerian în apropierea aeroportului din Abidjan pe 14 octombrie 2017. Aeronava, de tip Antonov An-26, era înregistrată în Republica Moldova şi aparţine companiei Valan International Air Cargo. Avionul efectua un transport în baza unui contract cu armata franceză.

Valan IAC este un contractor privat cu sediul în Chișinăru, care a operat în zone dificile precum Kosovo, Afghanistan, Somalia, Sierra Leone, Ethiopia și Eritrea, Western Sahara, Sudan, Iraq și Indonesia.

Sursă foto: twitter Daily Sabah

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax