Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bilanț vaccinare: Câte persoane s-au îmbolnăvit de Covid-19 după ce au primit prima doză și câte după ambele

Publicat

vaccin gripa

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid din România, Valeriu Gheorghiță, a anunțat marți că peste 7.000 de persoane au făcut Covid-19 după administrarea primei doze de vaccin, în timp ce peste 1.000 au făcut boala după ce au primit ambele doze.

„De la începutul vaccinării și până în prezent un număr de 7.145 de persoane, ceea ce înseamnă 0,49% din totalul celor vaccinați cu prima doză, au avut un test pozitiv de infecție cu Sars-Cov-2, după administrarea primei doze.

Dintre acestea, peste 2.083 de persoane, ceea ce înseamnă aproape 30%, care au fost confirmate cu infecție cu SARS-CoV-2 după administrarea primei doze, au efectuat și doza de rapel la acest moment”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Acesta a precizat că perioada medie de timp de la prima doză până în momentul diagnosticării a fost de 9 zile.

De asemenea, alte 1.012 persoane au fost confirmate cu infecție cu SARS-CoV-2 după administrarea celei de-a doua doze de vaccin, din data de 27 decembrie până în prezent, ceea ce înseamnă 0,14% din numărul total al persoanelor vaccinate cu două doze.

„Ne așteptăm ca formele de severitate să fie mult diminuate comparativ cu situația în care persoanele nu au fost vaccinate”, a mai spus coordonatorul campaniei de vaccinare.

Conform raportării din data de 16 martie, în România au fost vaccinate, în total 2.210.140 de persoane, din care 49.576 în ultimele 24 de ore. În total, au fost înregistrate 7.324 de reacții adverse ușoare după vaccinare.

În același timp, în ultimele 24 de ore 6.118 persoane s-au infectat cu noul coronavirus.

Surs: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax