Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bilanțul epidemiei provocate de virusul din China crește semnificativ: 213 morți. OMS a declarat urgență publică globală

Publicat

Autoritățile chineze au anunțat că 42 de persoane au murit în cursul zilei de joi în provincia Hubei din cauza noului coronavirus, iar o altă persoană a murit în provincia Heilongjiang, din nord-estul țării, astfel că numărul total al deceselor se ridică acum la 213, toate înregistrate în China, informează CNN.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat, joi, că epidemia de coronavirus este urgență publică internațională, potrivit New York Times.

Dintre decese, 204 au fost înregistrate în provincia Hubei, în care se află orașul Wuhan, locul de unde a pornit epidemia. Cu o zi în urmă, bilanțul deceselor se ridica la 170.

Numărul total al persoanelor din China care au luat coronavirusul ajunsese, la sfârșitul zilei de joi, 30 ianuarie, la 9.692. Sunt cu 1.982 mai multe cazuri decât în ziua precedentă și în orice caz mult mai multe decât în cazul epidemiei de SARS din 2003, din Asia.

Epidemia provocată de coronavirusul din China a fost declarată joi seara urgență globală de Organizatia Mondială a Sănătății, în condițiile în care se extinde tot mai mult în afara țării asiatice. E un eveniment extraordinar, grav şi imprevizibil, potrivit OMS.

OMS a declarat că infecția cu coronavirus reprezintă o urgență medicală globală pentru că riscul infectării a depășit China, locul unde virusul a apărut luna trecută. Organizația avertizează toate statele membre ale Națiunilor Unite că trebuie să trateze această epidemie cu seriozitate.

Țările vor decide apoi care sunt măsurile pe care le vor lua: dacă vor închide granițele sau vor anula zborurile.

„În ultimele săptămâni, am asistat la apariţia unui agent patogen necunoscut anterior, care a generat o epidemie fără precedent” a declarat joi seară Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, în cursul unei conferinţe de presă desfăşurate la Geneva.

„Trebuie să acţionăm acum pentru a limita răspândirea bolii”, a precizat directorul OMS.

Decizia OMS a venit după ce au început să apară cazuri de infecție la persoane care nu au călătorit în China în timpul epidemiei.

Se crede că noul virus ar fi apărut anul trecut într-o piață în care se vindeau fructe de mare din centrul orașului Wuhan, care vindea ilegal pește și apoi s-a extins în alte orașe din China, inclusiv Beijing și Shanghai, precum și în alte țări: Statele Unite, Arabia Saudită, Singapore, Thailanda, Nepal, Coreea de Sud, Japonia, Australia, Franța și Canada.

Noul coronavirus, depistat inițial în orașul Wuhan, este contagios și în perioada de incubație – înainte de apariția simptomelor, lucru ce îngreunează eforturile de stopare a răspândirii bolii, potrivit oficialilor chinezi.

sursa: digi24.ro, cnn.com, nytimes.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax