Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bilanțul Jandarmeriei Alba, în 2019: Misiunile au crescut cu 27% față de anul precedent. Situaţia infracţiunilor constatate

Publicat

Jandarmeria Alba și-a prezentat luni, 6 ianuarie, întreaga activitate desfășurată în anul precedent. Potrivit reprezentanților instituției, misiunile desfășurate în domeniul asigurării, menţinerii, restabilirii ordinii publice şi a celor executate în cooperare/colaborare, au crescut cu 27% față de anul precedent.

Evenimentul a avut loc la sediul Instituţiei Prefectului Judeţului Alba, Sala 100, în prezenţa unor reprezentanți ai autorităților locale, a cadrelor inspectoratului, precum şi a invitaţilor din partea altor componente ale Sistemului Naţional de Ordine şi Siguranţă Publică. Întreaga activitate desfășurată în decursul anului 2019, rezultatele obținute, dar și dificulălțile întâmpinate și direcțiile de acțiune pentru noul an, au fost prezentate de către inspectorul șef, colonel Giurea Marius-Claudiu.

Ca instituție care își desfășoară activitatea în slujba cetățenilor, Jandarmeria Alba notează în anul 2019, o creștere cu 27 % a misiunilor desfășurate în domeniul asigurării, menţinerii, restabilirii ordinii publice (peste 10.400 de misiuni) şi a celor executate în cooperare/colaborare, față de anul precedent.

În cadrul prezentării, au fost subliniate principalele direcții de acțiune care au stat la baza activității desfășurate în perioada de referință, astfel: creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, creșterea performanței structurilor operative în îndeplinirea misiunilor, precum și asigurarea suportului logistic necesar îndeplinirii în condiții optime a misiunilor desfășurate în zonele de competență.

Pe linia asigurării ordinii publice, s-a urmărit realizarea climatului de ordine şi siguranţă pe timpul desfăşurării manifestărilor şi adunărilor publice organizate în zona de competenţă precum şi prevenirea escaladării unor stări de tensiune şi transformarea acestora în acte de violenţă cu impact în spaţiul public. Printre acestea, cele mai importante misiuni desfășurate care au presupus un efort suplimentar din partea instituției se numără, Ziua Naţională a României, „Târgul de Fete” de pe Muntele Găina, vizita Papei Francisc la Blaj, participarea împreună cu alte structuri la înlăturarea unor situații de urgență, precum şi manifestările cultural artistice.

În ceea ce priveşte executarea misiunilor în cooperare sau colaborare cu diverse instituţii, putem aprecia faptul că la nivel teritorial unitatea noastră este apreciată ca o instituţie credibilă şi capabilă să rezolve în timp oportun solicitările autorităţilor şi ale cetăţenilor, existând o foarte bună cooperare cu I.P.J. Alba, dar şi cu celelalte structuri ale M.A.I., M.Ap.N. şi S.R.I. din zona de responsabilitate şi o colaborare eficientă cu organele administraţiei publice locale.

Pe timpul executării misiunilor specifice, efectivele unităţii au constatat 81 infracţiuni şi au aplicat un număr de 1.183 contravenţii, cu 38% mai multe faţă de anul precedent. În ceea ce priveşte domeniul silvic, pe parcursul anului 2019, au fost constatate 2 infracţiuni şi s-a aplicat un număr de 54 sancțiuni contravenţionale, în valoare de 44.000 lei, fiind confiscaţi 27,35 mc de masă lemnoasă.

De asemenea, situaţia infracţiunilor constatate în cooperare cu poliţia reliefează o creștere, de la 77 fapte constatate în anul 2018, la 138 fapte constatate în 2019.

În ceea ce privește gestionarea apelurilor de urgenţă prin sistemul 112, unitatea noastră a intervenit în anul 2019, la un număr de 733 apeluri, reprezentănd o creștere față de anul 2018, când s-a intervenit la un număr de 554 apeluri. Acţiunile de intervenţie au avut ca scop rezolvarea cu operativitate a urgenţelor cetăţenilor, urmărindu-se reducerea timpului de reacţie până la prezentarea echipajelor de intervenţie la locul producerii acestuia.

Prin cifrele prezentate, se arată faptul că, activitatea inspectoratului a fost una pozitivă, cu realizări şi rezultate pozitive atât în domeniul operativ cât şi a celui de suport contribuind astfel, alături de celelalte instituţii abilitate, la apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, la consolidarea climatului de ordine şi siguranţă publică, la prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional, toate acestea ducând la creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor pe raza judeţului Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax