Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bilanțul Sărbătorilor Pascale la IPJ Alba: 50 de infracțiuni și 10 permise reținute. Doi șoferi depistați băuți la volan

Publicat

Poliţiştii din Alba au intervenit, în perioada Sărbătorilor Pascale, la 134 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.

Poliţişti, organizaţi în echipaje mixte în colaborare cu jandarmi şi poliţiști locali, au aplicat 136 de amenzi și au reținut 10 permise de conducere. 

În perioada 22 – 25 aprilie 2022, peste 160 de poliţişti din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigare a criminalității economice, investigaţii criminale, transporturi şi arme, au acţionat zilnic, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, asigurarea unui climat de ordine şi linişte publică precum şi asigurarea unui trafic rutier în condiţii de siguranţă.

În această perioadă, au fost constatate 136 de abateri contravenţionale, care au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 33.535 lei, au fost reţinute 10 permise de conducere și au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

S-a intervenit la 134 de evenimente, din care 125 au fost solicitări ale cetăţenilor făcute prin serviciul de urgenţă 112, iar poliţiştii au constatat 50 de infracţiuni.

Șoferi băuți depistați în trafic la Veseuș și Câmpeni

Sâmbătă, în jurul orei 22.00, polițiștii din Jidvei au depistat un bărbat, de 34 de ani, din comună, în timp ce conducea un autoturism, pe raza localității Veseuș, fără să dețină permis de conducere și fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Luni noaptea, polițiștii din Câmpeni, în timp ce acționau pe strada Gării din oraș, au oprit, pentru control, un autoturism, condus de un bărbat, de 33 de ani, din comuna Bistra.

Întrucât conducătorul autovehiculului emana miros de alcool, polițiștii i-au solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest și recoltării de probe biologice, dar acesta a refuzat.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax