Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bilanțul Tribunalului Alba pe anul 2023: numărul de dosare noi a crescut cu 7,5%. Câte cauze noi au fost înregistrate

Publicat

Cu ocazia Adunării generale a judecătorilor din cadrul Tribunalului Alba, convocată pentru data de 19 februarie 2024, a fost prezentat Raportul privind activitatea desfășurată la nivelul Tribunalului Alba în anul 2023.

La eveniment au participat, alături de magistraţii şi personalul din cadrul Tribunalului Alba, conducerea Curţii de Apel Alba Iulia și judecătorii Gheorghe Liviu Odagiu, Narcis Erculescu şi Claudiu Marian Drăgușin, membri ai Consiliului Superior al Magistraturii.

Din perspectiva indicatorilor statistici şi de performanţă relevanţi, în cursul anului 2023, Tribunalui Alba şi instanţele din circumscripție s-au încadrat în gradul de eficienţă „Eficient”.

În privinţa indicatorilor ponderea dosarelor închise într-un an şi durata medie de soluționare Tribunalul Alba s-a încadrat în gradul de eficienţă „Foarte eficient”.

Sub aspectul volumului de activitate s-a constatat că pe rolul instanţelor din județul Aba s-au înregistrat în anul 2023 un număr 34.782 cauze, cu 2.435 cauze mai mult decât în anul 2022, reprezentând o creştere de 7,53% a numărului de dosare noi față de anul precedent.

Din totalul celor 34.782 de cauze nou intrate, 7.847 cauze s-au înregistrat la Tribunalul Alba şi 26.935 cauze s-au înregistrat la judecătoriile din circumscripție.

La Tribunalul Alba s-au înregistrat în anul 2023 mai mult cu 140 cauze față de anul precedent, ce reprezintă o creştere de 1,82 % a numărului de dosare noi, iar la nivelul judecătoriilor s-au înregistrat mai mult cu 2.295 cauze, ce reprezintă o creştere de 9,31% a numărului de dosare noi.

Analiza indicatorilor statistici evidenţiază un nivel adecvat al performanţei în activitatea Tribunalului Alba şi fundamentează concluzia că în anul 2023, la nivelul Tribunalului Alba şi a
instanţelor din circumscripție, au fost asigurate premisele furnizării unui act de justiție la standarde înalte, apropiate de nevoile şi aşteptările destinatarilor lui.

Raportul privind activitatea desfășurată la Tribunalul Alba în anul 2023 poate fi consultat, în extras, pe site-ul Tribunalului Alba sau pe Portalul instanțelor, pagina Tribunalului Alba – AICI.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. facsimil

    miercuri, 21.02.2024 at 09:57

    când cresc mare mă fac magistrat. îmi aprind o țigară, sorb din cafea și aștept cu răbdare prescrierea pedepselor. apoi, voios, voi primi super pensie specială pentru muncă asiduă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax