Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bilet de călătorie valabil întreaga zi și internet gratis în autobuzele STP, cu ocazia Zilei Naționale a României la Alba Iulia

Publicat

Cetățenii municipiului Alba Iulia și oaspeții care vor vizita orașul cu prilejul Zilei Naționale a României vor putea circula cu autobuzele Societății de Transport Public Alba Iulia pe orice traseu, în toate zonele tarifare, întreaga zi, achitând prețul unui singur bilet, care va fi valabil pe tot parcusul zilei de 1 Decembrie. În acest fel, STP Alba încearcă să încurajeze cât mai multă lume să vină în Capitala Marii Uniri cu prilejul acestei zile speciale pentru toți românii.

„STP face acest gest în fiecare an, pentru a-i încuraja să vină la Alba Iulia pe cât mai mulți dintre cetățenii din zonele situate în jurul municipiului, acoperite de traseele STP. Este un cadou pe care îl facem de Ziua Națională și reprezintă modul nostru de a sprijini autoritățile locale care organizează manifestările dedicate acestei zile”, a spus directorul Societăţii de Transport Public Alba Iulia, Stelian Nicola.

Societatea de Transport Public Alba Iulia va suplimenta cursele care fac legătura dintre zona autogării și a gării și cea a Platoului Romanilor din Cetate şi a celorlalte locuri de desfăşurare a evenimentelor, asigurându-se o fluență crescută a mijloacelor de transport, astfel încât oamenii să nu fie nevoiți să aștepte în frig.

Un bilet costă 2 lei în zona tarifară 1 (în interiorul orașului) și este, în mod normal, valabil în limita a o oră din momentul validării, pe toate traseele STP. Cu prilejul Sărbătorii Zilei Naționale, acest bilet își va prelungi valabilitatea de la o oră, la o zi, împreună cu biletele cu preț diferit, aferente celorlalte zone tarifare. Biletele achiziționate prin SMS, la prețul de 0,40 euro plus TVA, sunt valabile doar în zona tarifară 1.

Internet gratuit în autobuze, pentru prima dată în România

Din data de 1 decembrie 2013, călătorii din Alba Iulia și Zona Metropolitană vor avea posibilitatea să se conecteze la internet wireless, în orice mijloc de transport al STP, indiferent de ruta pe care circulă. Operatorul de transport din Alba Iulia introduce acest serviciu, în mod gratuit, în premieră în România. În perioada 1-8 decembrie 2013, accesul va fi liber pentru toți călătorii.

După această perioadă, se vor putea conecta la internet doar posesorii de carduri de mobilitate urbană. Accesul la internet va fi gratuit și se va face pe baza unui cod de acces ce poate fi obținut în două moduri: de la orice chioșc STP, sau online la prima accesare a serviciului STP WiFi, pe baza Codului Numeric Personal (CNP) al posesorului de card.

Informații privind zonele tarifare și prețul biletelor:

Există șapte zone pentru care se aplică tarife diferite pentru abonamente și biletele de călătorie. Valabilitatea biletelor este diferită, între 60 – 120 de minute, în funcție de zona tarifară, pentru a permite fiecărui călător să beneficieze de cel puțin 30 de minute în zona 1 (municipiul Alba Iulia) în prețul aceluiași bilet.

Zona tarifară 1 (roșu) cuprinde municipiul Alba Iulia. Prețul unui bilet valabil în mod normal 60 de minute (din momentul validării) este de 2 lei.

Zona tarifară 2 (orange) cuprinde localitățile: Drâmbar, Teleac, Limba, Sîntimbru și Ciugud. Prețul unui bilet valabil în mod normal 60 de minute este de 4,5 lei.

Zona tarifară 3 (galben) cuprinde localitățile: Șard, Hăpria, Totoi, Șeușa, Oiejdea și Ighiu. Biletul costă 5,5 lei și este valabil de 60 de minute în mod normal.

Zona tarifară 4 (verde) cuprinde localitățile: Țelna, Bucerdea Vinoasă, Craiva, Ighiel, Galda de Jos, Dumitra și Mesentea. Prețul unui bilet valabil 70 de minute este de 6 lei.

Zona tarifară 5 (indigo) cuprinde localitățile: Cricău, Benic, Tibru și Galda de Sus. Prețului biletului este de 6,5 lei, iar valabilitatea este de 90 de minute.

Zona tarifară 6 (gri) acoperă traseul Alba Iulia – Poiana Galdei. Prețul unui bilet valabil în mod normal 90 de minute este de 7,0 lei.

Zona 7 (maro) acoperă traseul Alba Iulia – Întregalde. Prețul unui bilet de călătorie, valabil în mod normal 120 de minute, este de 10 lei.

Alba Iulia deține unul dintre cele mai perfomante sisteme de transport public din România, multe dintre îmbunătățirile realizate în ultimii ani, reprezentând premiere naționale. STP Alba Iulia este compania de transport public care a reușit în ultimii ani să crească semnificativ calitatea serviciilor, aproape de toate standardele din Uniunea Europeană: anunțare vocală (prin sistemul voice – box) și vizuală (prin panouri de afișaj) în stații și autobuze, valabilitatea biletului extinsă la o oră, posibilitatea achitării biletului prin SMS, ticketing electronic și multe altele.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax