Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Biletele de autobuz STP în Alba Iulia pot fi cumpărate prin SMS la un nou număr de telefon, pentru zona tarifară 1

Publicat

autobuze

autobuze STP intersectie gara Societatea de Transport Public  SA din Alba Iulia (STP) a modificat numărul prin care se pot achiziționa bilete de autobuz prin SMS. Din data de 19 decembrie 2014, noul număr utilizabil în zona tarifară 1, respectiv la Alba Iulia, este 7477.

Călătorii pot trimite prin SMS la 7477 textul Z 1 (Zona tarifară 1). În câteva secunde vor primi un cod de confirmare, precum și ora până la care este valabil biletul. Mesajul primit trebuie păstrat în mod obligatoriu pentru control, iar telefonul trebuie să fie funcțional.

Biletul achiziționat în acest fel costă 0,4 euro plus TVA. SMS-ul de comandă este gratuit în rețelele Vodafone și DigiMobil, iar în rețeaua Orange are un cost suplimentar de 0,05 euro plus TVA, aplicat de operatorul de telefonie mobilă.

Modificarea numărului de comandă a biletului vine în contextul introducerii unei noi posibilități de achiziționare a biletelor, aceea prin mobilPay wallet (un serviciu oferit de Netopia). Plata cu ajutorul acestui serviciu presupune utilizarea telefonului mobil. Pentru aceasta este necesară instalarea aplicației mobilPay wallet pe telefon, introducerea datelor de plată cu cardul și alegerea biletului din funcția ”Transport”. La foarte scurt timp, călătorii vor primi confirmarea achiziționării biletului și ora până la care este valabil prin intermediul aplicației sau prin SMS, în funcție de opțiunea pe care o selectează.

Vechiul număr de pe care se puteau achiziționa bilete de călătorie prin SMS, 7585, va mai fi valabil pentru încă trei zile, respectiv până în data de 21 decembrie. Astfel, ambele numere vor putea fi folosite simultan până la data de 21 decembrie, urmând ca după această dată să mai fie valabil pentru plata biletelor prin SMS doar numărul 7477.

Locuitorii din Alba Iulia beneficiază de patru ani de avantajele unuia dintre cele mai moderne sisteme de management al traficului din Romania. Clienții STP pot opta să își achiziționeze bilete de autobuz prin SMS, de la automatele de bilete din stații, de la chioșcuri, de la agenții comerciali parteneri, de la șoferi și de acum și prin sistemul mobilPay.

Vă reamintim că STP Alba Iulia a fost primul operator din România care a implementat sistemul de plată a biletelor prin SMS.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax