Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Biolog din Alba Iulia, dispărut în apele Pacificului. Mihai Muncuş se afla în misiune pe Raoul Island în Noua Zeelandă

Publicat

Biologul Mihai Muncuş Nagy, un tânăr de 33 de ani din Alba Iulia este dat dispărut în apele Pacificului. Acesta se afla într-o misiune de voluntariat pe Insula Raoul din Noua Zeelandă, iar, în cursul zilei de luni, 2 ianuarie, a plecat să măsoare temperatura apei oceanice şi nu s-a mai întors.

Publicaţiile din Noua Zeelandă relatează că Mihai Muncuş ar fi fost izbit un val puternic şi atras de pe mal în apa oceanică. Tânărul a fost dat dispărut de colegi, iar de trei zile echipe acvatice şi aeriene au inspectat zona, fără succes. În urma căutărilor, a fost descoperit, la aproximativ 1000 de metri de locul unde se presupune că acesta a dispărut, aparatul de măsurat temperatura şi maşina cu care acesta s-a deplasat duminică, în jurul orei 6.00, la faţa locului.

Mihai Nagy Muncuş a absolvit Colegiul „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia şi Facultatea de Silvicultură din Oradea, iar, împreună cu soţia sa, fondaseră Asociaţia „Biounivers”. Acesta urma să se întoarcă acasă după 6 luni.

Muncuş făcea parte din echipa de 6 persoane (3 voluntari şi 3 cercetători) trimise de Departamentul de Conservare (DOC) pe Raoul Island, o insulă nepopulată aflată la 1000 de kilometri de Noua Zeelandă.

Publicaţiile din Noua Zeelandă anunţă sistarea operaţiunii de căutare

„Ţinând cont de timpul care a trecut de când îl căutăm pe Mihai, putem spune că este foarte puţin probabil să mai sperăm că ar putea fi în viaţă. Prin urmare, în urma discuţiilor pe care le-am avut cu echipa care a coordonat salvarea, am luat dificila decizie de a sista căutările”, a declarat Tim Brandemburg, manager la DOC, pentru nzherald.com.

Reprezentanţii DOC au sistat căutările, miercuri dimineaţa, la 6.00.

Reprezentanţii DOC susţin că familia tânărului a fost anunţată şi că au încercat să accepte ideea că Mihai nu mai este în viaţă. De asemenea, în cazul în care soţia lui Mihai va dori să se deplaseze pe Raoul Island, DOC va asigura toate cele necesare transportului. Citeşte mai mult pe nzherald.co

Mihai a postat pe blogul personal o parte din experienţele trăite pe Raoul Island.

Sursa foto: Facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax