Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Birou de informare la sediul ADR Centru din Alba Iulia, pe tema energiei durabile

Publicat

Din luna septembrie, la sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru din Alba Iulia funcţionează un birou de informare pe tema energiei durabile, pentru sprijinul comunităţilor locale. Acesta va oferi informaţii şi consiliere privind programele de finanţare în domeniul menţionat.

De asemenea, va fi oferit sprijin pentru întocmirea Planurilor de Acţiune pentru Energie Durabilă (SEAP), instruiri pentru angajaţii din administraţiile publice locale. Vor fi desfăşurate în acest cadru şi acţiuni de conştientizare a necesităţii reducerii consumului de energie şi a utilizării resurselor regenerabile.

Reprezentanţii ADR Centru au precizat că personalul specializat din acest birou va acorda „primăriilor din regiunea Centru, cetățenilor și firmelor care doresc să se informeze cu privire la sursele de finanțare din domeniul energiei, legislație, tehnologii și metode utilizate pentru reducerea consumului de energie și a emisiilor de CO2. O activitate importantă a birourilor de informare este organizarea de campanii de sensibilizare și conștientizare a populației cu privire la metodele de reducere a consumului de energie, a emisiilor de CO2, instruirea personalului specializat al autorităților publice locale în vederea elaborării de strategii și planuri de acțiune pentru energie, implementarea de soluții și tehnologii urbane care să diminueze consumul de energie și să crească calitatea mediului.”

Un birou similar este deschis la Sfântu Gheorghe, tot în Regiunea Centru şi va funcţiona în cadrul biroului Regional al ADR Centru cu sediul în clădirea Consiliului Județean Covasna.

Cele două birouri se vor implica în sprijinirea comunităţilor locale pentru aderarea la Convenţia Primarilor şi au fost create în cadrul proiectului ENESCOM – “European Network of information centres promoting Energy Sustainability and CO2 reduction among local COMmunities”. Acesta este finanțat prin programul Inteligent Energy – Europe, având o durată de 30 de luni şi un buget total de 1.825.877 euro.

Adresele celor două birouri:

Biroul regional de informare pentru energie durabilă Centru – Alba Iulia, Piața Consiliul Europei 32D

Telefon: 0348 401276, fax. 0258 818616, e-mail: office@adrcentru.ro, energie-centru@adrcentru.ro

Persoana de contact: David Laurențiu, Iuliu Benchea, Marius Duca

www.enescom.org, www.adrcentru.ro

Biroul Local de informare pentru energie durabilă Sfântu Gheorghe, Piața Libertății nr. 4 (clădirea Consiliului Județean Covasna, Sfântu Gheorghe)

Tel. 0267 318910, e-mail: energie-covasna@adrcentru.ro, igyarto.reka@gmail.com

Persoană de contact: Reka Igyarto

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax