Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Biroul Electoral Central a dispus retragerea afişelor electorale cu denumirea USL din Alba şi alte judeţe, în urma plângerilor depuse de PNL


Publicat

Biroul Electoral Central (BEC) a dispus retragerea afișelor electorale folosite de Alianța PSD-UNPR-PC cu denumirea Uniunea Social Liberală sub forma acronimului „USL”. Decizia a fost luată duminică şi vizează județele Alba, Hunedoara, Braşov, Arad, Caraș-Severin, Dâmbovița, Vâlcea, Ilfov și Botoșani.

Afişele electorale care au fost lipite de social democraţi în tot judeţul Alba şi nu numai, şi pe care scrie „USL trăieşte!” şi „Continuăm USL!” trebuie înlăturate. Decizia BEC dovedește faptul că „demersul PSD este imoral și ilegal. Decizia BEC nr. 66 D din data de 11 mai 2014 este una definitivă, nu mai există nicio cale de atac și se impune aplicarea acesteia în mod direct și necondiționat”.

Afișele pe care scrie „USL trăiește” vor trebui înlăturate, a decis Biroul Electoral Central (BEC), ca urmare a unor sesizări depuse de Partdiul Naţional Liberal în mai multe județe, inclusiv în județul Alba. PNL Alba prin Departamentul Juridic condus de avocat Cornel Berindei a depus o contestație la BEC în data de 11 mai 2014, contestația fiind admisă.

Și în țară PNL a contestat la birourile electorale județene și la Biroul Electoral Central faptul că alianța electorală PSD-UNPR-PC folosește sintagma „USL trăiește” în campania pentru euro-parlamentare, pe afișe și materiale electorale.

„Tentativa grosolană a PSD de a înșela electoratul cu iluzia ca USL continuă să existe, a eșuat lamentabil. Reamintim că USL s-a rupt în momentul în care PSD a scos PNL de la guvernare.

Facem un apel catre toate autoritățile locale, către Poliție și Jandarmerie să vegheze la aplicarea de urgență a hotărârilor Biroului Electoral Central, astfel încât toate materialele care conțin furtul PSD, sub formulele „USL trăiește!” și „Continuăm USL!”, să fie îndepărtate. Suntem convinși că, în 25 mai, cetățenii vor sancționa la urne alianța electorală PSD – UNPR – PC și vor da un vot pentru consolidarea democrației, pentru întărirea instituțiilor statului de drept și pentru a înlatura pericolul ca țara să devină subjugată puterii roșii.

Partidul Național Liberal a acționat permanent de partea legii, în vreme ce Victor Ponta și PSD au ales metode nu doar imorale, dar și ilegale. Aceasta este una dintre diferențele majore între PNL (un partid care respectă democrația și justiția din România) și PSD (un partid care, prin acțiunile sale, întoarce România în perioade în care Partidul-Stat se plasa deasupra legii)”, au transmis liberalii.

„În procesul electoral al alegerii membrilor din România în Parlamentul European din 2014, Alianța politică Uniunea Social Liberală nu participă.

Această alianță politică a participat la alegerea autorităților administrației publice locale din 2012 și la alegerile Camerei Deputaților și a Senatului din 2012, dar în prezent și-a schimbat componența inițială, PNL denunțând protocolul de funcționare și părăsind această alianță politică.

Acest partid nu și-a dat acordul ca denumirea alianței politice respective — USL sau Uniunea Social Liberală — să fie păstrată în continuare de alianța respectivă în noua sa formă și, de asemenea, nu și-a dat acordul ca semnul electoral al acesteia să fie însușit sau utilizat de un competitor electoral”, se arată în motivarea BEC.
ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat de presă: PRO ROMÂNIA susține redeschiderea HORECA și a afacerilor românești

Publicat

Micile afaceri din județul Alba trebuie să fie sprijinite urgent! În săptămâna 21 septembrie-4 octombrie, Institutului Național de Sănătate Publică a publicat o analiză a îmbolnăvirilor COVID: în sectorul HORECA a fost 1 focar cu 5 îmbolnăviri. În comparație, au fost 49 de focare în rândul centrelor de îngrijire bătrâni cu peste 1200 de noi cazuri confirmate sau alte 28 de focare în instituții publice cu peste 180 de îmbolnăviri.

Soluția Guvernului PNL: ÎNCHIDEREA HORECA! Guvernarea după ureche ne-a adus aici: peste 4.000 de îmbolnăviri/zi; nesiguranța locului de muncă; o CRIZĂ fără precedent!

În programul anticriză al PRO România susținem deschiderea tuturor afacerilor, cu măsuri de protecție, cu testare permanentă a celor care lucrează acolo. Soluția închiderii este o excepție, nu o regulă!

Singura salvare este să votăm corect de data aceasta! Votează PRO

Ioan Lazăr,

candidat Camera Deputaților PRO ROMÂNIA

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

GRAFIC GCS: TOP incidența pe județe a cazurilor COVID. Alba trece pe locul 2, după Cluj. Date oficiale din 27 octombrie

Publicat

Grupul de Comunicare Strategică a transmis marți, 27 octombrie, situația incidenței cazurilor COVID pe județe, actualizată.

Județele cu incidență de peste 3 la mia de locuitori în ultimele 14 zile sunt:

 

Alba – 3,66 (anterior 3,75)

Cluj –  3,7 (anterior 3,51)

Harghita – 3,22 (anterior 3,33)

Sălaj – 3,24 (anterior 3,16)

Timiș – 3,16 (anterior 3,02).

București are incidența de 3,18 (anterior 3,51).

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

4.724 cazuri COVID confirmate în România în ultimele 24 de ore. 104 decese, record negativ. Date oficiale, 27 octombrie, pe țară

Publicat

Numărul cazurilor de COVID-19 confirmate în România a ajuns la 217.216, potrivit datelor transmise marți, 27 octombrie, de Grupul de Comunicare Strategică.

Sunt 4.724 infectări noi.

Vezi și ALBA: 64 cazuri COVID-19, confirmate în ultimele 24 de ore. LISTA localităților din care provin persoanele infectate

Grupul de Comunicare Strategică: ”155.630 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.724 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.084 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 6.574 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

104 decese

În intervalul 26.10.2020 (10:00) – 27.10.2020 (10:00) au fost raportate 104 decese (56 bărbați și 48 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 5 decese au fost înregistrate la categoria 40-49 de ani, 10 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 25 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 34 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 30 decese la categoria de peste 80 de ani.

100 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru 4 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.758. Dintre acestea, 824 sunt internate la ATI.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Patru decese cauzate de COVID-19 în Alba. Două femei și doi bărbați au pierdut lupta cu virusul

Publicat

Au fost raportate alte patru decese cauzate de COVID-19 în județul Alba. Este vorba despre două femei și doi bărbați care au fost răpuși de virus. În total de la începutul pandemiei, în județul Alba, s-au înregistrat 129 de decese cauzate de coronavirus. 

Femeie, 50 de ani din Blaj, internată în spital pe 23 octombrie, confirmată cu coronavirus pe 24 și transferată pe secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Alba în data de 25 octombrie, zi în care a și decedat: stop cardiorespirator, bronhopneumonie cu coronavirus, insuficiență respiratorie acută. Avea mai multe afecțiuni.

Bărbat, 77 de ani din Cugir, internat pe 18 octombrie, confirmat cu COVID-19 pe 19 octombrie, a decedat pe 26 octombrie: stop cardiac, insuficiență respiratorie acută, infecție coronavirală.  Avea multiple afecțiuni.

Bărbat, 70 de ani din Sebeș, confirmat cu COVID-19 și internat pe 19 octombrie la Aiud. Decedat pe 26 octombrie: stop cardiorespirator, pneumonie bilaterală,  insuficiență respiratorie. Avea comorbidități.

Femeie, 60 de ani, Gârda de Sus, confirmată cu coronavirus pe 13 octombrie, decedată pe 26 octombrie: stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie severhă, bronhopneumonie, insuficiență multiplă de organe. Avea diabet zaharat.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate