Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Biserica, ademenită de politică: Mesajul „electoral” al Arhiepiscopului romano-catolic de Alba Iulia, György Jakubinyi, pentru credincioși

Publicat

jakubinyi gyorgy Cu titlul „apel pentru alegerile prezidenţiale”, arhiepiscopul romano-catolic de Alba Iulia, ÎPS Msgr. Dr. György Jakubinyi a transmis un mesaj „electoral” pentru toţi credincioşii, în care descrie calităţile candidatului care „trebuie” votat de către enoriaşi. Potrivit mesajului, creştinii şi preoţii sunt îndemnaţi să meargă la vot şi să-l aleagă pe cel care sprijină comunitatea familială, se bazează pe normele morale creștine, iar „prin programul său nu impune să urmăm o formă de viață care poate să conducă la o destrămare morală”.

Vă prezentăm în continuare, integral, mesajul arhiepiscopului:

„Conferința Episcopilor Catolici din România s-a reunit între 2 și 4 septembrie a anului curent la Timișoara cu ocazia sesiunii de toamnă. Referindu-se la alegerile prezidenţiale ce vor urma, părinţii Episcopi atrag atenția și roagă toți creștinii și oamenii de bunăvoință să participe la alegeri.

Creștinul trebuie să participe în mod activ la protejarea şi împărtăşirea valorilor creștine. Aceste valori fundamentale se regăsesc în Sfânta Scriptură și în doctrina Bisericii.

Pentru ca învățătura creștină să se fructifice în viața cotidiană, trebuie să votăm acea persoană care protejează, apără demnitatea și libertatea omului, sprijină comunitatea familială, ocrotește viaţa şi decursul normal al acesteia de la naștere până la moarte, se bazează pe normele morale creștine, iar prin programul său nu impune să urmăm o formă de viață care poate să conducă la o destrămare morală.

Pentru a pune în aplicare criteriile de mai sus, nimeni nu poate rămâne indiferent. Cu toții trebuie să trăim cu posibilitatea de a alege fără a fi influențaţi de nici un beneficiu pământesc sau interes material.

Cu drag mă adresez vouă, Dragi Credincioși, Preacucernici confrați preoți și totodată tuturor oamenilor de bunăvoință și vă rog ca pe 2 și pe 16 noiembrie să mergeți să votați și să sprijiniți acel canditat la președinție care corespunde cel mai bine așteptărilor mai sus menționate.

Binecuvântarea lui Dumnezeu să rămână asupra noastră, iar înțelepciunea Duhului Sfânt să ne călăuzească, pentru ca să putem lua decizia cea mai bună spre binele Bisericii și traiului nostru.

Rugându-mă împreună cu voi și trăind în compasiune, Vă trimit binecuvântarea arhierească.

Alba Iulia, la data de 19 octombrie 2014, în Duminica Misiunilor.

+ Gheorghe,

Arhiepiscop

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax