Connect with us
Publicitate

AIUD

Biserică nouă într-un sat cu 14 locuitori din Alba. IPS Irineu a sfințit piatra de temelie. Ambiții pentru repopularea localității

Publicat

O biserică nouă, din lemn, va fi construită într-un sat din Alba în care mai sunt doar 14 locuitori. IPS Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei a oficiat joi slujba de punere a pietrei de temelie a pentru noua biserică din Ocnișoara, un sat care aparține de comuna Lopadea.

Sunt ambiții mari pentru repopularea acestui sat care în anul 1968 era comună și avea 800 de locuitori. Consiliul Județean Alba și Primăria Lopadea Nouă au lansat mai multe proiecte comune prin care se încearcă repopularea și revitalizarea satului în care se mai află acum doar 14 locuitori.

Astfel autoritățile au început modernizarea drumului de acces, alimentarea cu apă și construcția unui ștrand cu apă sărată.

”Un moment plin de emoție astăzi, la Ocnișoara, unde ÎPS Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a oficiat slujba de punere a pietrei de temelie pentru noua biserică a satului”  a scris Ioan Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba

”Biserica din lemn, modernizarea drumului de acces, alimentarea cu apă și viitorul ștrand cu apă sărată și arhitectură tradițională, vor duce la reînvierea satului.

Dumitrel este convins că ”prin proiectele comune ale Consiliului Județean Alba și ale Primăriei comunei Lopadea Nouă, condusă de primarul Marian Indreiu, va demonstra că satul Ocnișoara se va revitaliza!”

foto: facebook/ Ion Dumitrel

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax