Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Biserica Ortodoxă Română sprijină organizarea evenimentului „Marşul pentru viaţă 2017”, în 25 martie. Alte hotărâri ale Sfântului Sinod

Publicat

patriarhia ro Biserica Ortodoxă Română va sprijini organizarea, pe 25 martie, cu ocazia sărbătorii Buna Vestire, a evenimentului „Marşul pentru viaţă 2017”, pentru promovarea valorilor familiei creștine tradiționale. Hotărârea a fost luată de Sfântul Sinod al BOR, în această săptămână.

Una dintre hotărârile BOR din 9 februarie se referă la “binecuvântarea și sprijinirea organizării la nivel naţional a Marşului pentru viaţă 2017 – „Ajută mama şi copilul. Ei depind de tine”. Acest eveniment se va desfăşura în după-amiaza zilei de sâmbătă, 25 martie 2017 (sărbătoarea Bunei Vestiri). Prin acest eveniment se mărturisesc, la nivelul tuturor eparhiilor Patriarhiei Române, valorile familiei creștine tradiționale”, se precizează într-un comunicat de presă al Patriarhiei Române.

“În contextul fenomenului emigrației actuale, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române îi îndeamnă pe toți părinții care lucrează în străinătate fie să ia copiii cu ei, fie să se întoarcă acasă la copii, întrucât aceștia suferă în mod deosebit din cauza lipsei prezenței fizice și afective a părinților.

Sfântul Sinod îndeamnă la rugăciune, dialog și coresponsabilitate socială pentru a fi depășite stările conflictuale din societatea de azi”, mai precizează sursa citată.

„La nivel național, aceste manifestări nu au un organizator unic, ci în fiecare oraș sau localitate există organizatori locali independenți, care reprezintă diferite organizații și instituții pro-viață locale” având în vedere că valorile promovate prin această iniţiativă civică sunt valori care aparţin şi Bisericii, aceasta a binecuvântat şi sprijină manifestarea la nivelul discursului său public, mai precizează BOR.

În şedinţa din 9 februarie, Sfântul Sinod a aprobat şi măsuri sporite pentru asigurarea desfăşurării în linişte a slujbelor religioase.

Patriarhia precizează că dispoziţiile art. 381 din Codul penal sancţionează cu închisoare sau amendă „împiedicarea sau tulburarea liberei exercitări a ritualului unui cult religios care este organizat şi funcţionează potrivit legii”.

Forul bisericesc recomandă, totodată, punerea în aplicare cu stricteţe de către unităţile de cult a normelor legale privind protecţia şi prevenirea incendiilor în lăcaşurile de cult, precum şi protejarea monumentelor istorice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax