Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Bisericile NU se deschid după 15 mai. Anunțul făcut de secretarul de stat, Raed Arafat

Publicat

Secretarul de stat, Raed Arafat, a declarat într-o emisiune televizată, că bisericile nu vor fi deschise după 15 mai. Motivul principal este acela că lăcașele de cult sunt frecventate în mod special de bătrâni, care sunt categoria cea mai vulenrabilă în fața noului coronavirus. 

„Bisericile nu vor putea fi deschise din 15 mai. Ştiu că pentru oamenii credincioşi e foarte important, dar nu se vor deschide în primul val. Să vedem din al doilea val şi cu ce măsuri. Dar reprezintă una dintre zonele în care merg bătrâni, persoane vulnerabile. Clar acolo va trebui să se ia unele măsuri”, a declarat Raed Arafat la Antena3, conform libertatea.ro.

De asemenea, Arafat a mai completat că „știu că există o deschidere la nivelul Patriarhiei să ia măsuri de distanţare, dar nu poţi să vii cu măsuri de relaxare brusc. Relaxarea va fi graduală. Cu siguranţă se va ajunge şi la deschidere”.

Precizările lui Arafat vin după ce Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a anunțat, marți că Biserica Ortodoxă Română își dorește reluarea slujbelor religioase la care să participe credincioșii și face demersuri în acest scop.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax