Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bitcoin a urcat la peste 45.000 de dolari pe unitate, pentru prima dată din 2022. Care ar fi motivul

Publicat

Moneda virtuală Bitcoin a urcat la peste 45.000 de dolari pe unitate. A ajuns la acest nivel pentru prima dată din aprilie 2022.

Conform Coin Metrics, cea mai valoroasă criptomonedă din lume a atins marţi dimineaţa un maxim intraday de 45.913,30 dolari pe unitate.

Acesta a fost cel mai înalt nivel atins din 5 aprilie 2022 şi a marcat prima dată când criptomoneda a fost tranzacţionată peste pragul de 45.000 dolari pe unitate de atunci.

Ulterior bitcoins a limitat avansul la 3%, tranzacţionându-se la 45.194,73 dolari pe unitate.

Mişcarea vine pe fondul entuziasmului crescând în rândul traderilor că SUA ar putea aproba primul ETF bitcoin, scrie G4Media.

Acest lucru le-ar permite investitorilor să cumpere un produs care urmăreşte preţul bitcoin fără a fi nevoiţi să deţină criptomoneda direct, atrăgând probabil investitorii instituţionali mai mari.

Ce este Bitcoin

Bitcoin este o criptomonedă sau monedă digitală descentralizată, creată în 2009 de o entitate sau un individ cunoscut sub pseudonimul Satoshi Nakamoto.

Bitcoin a fost prima criptomonedă și a deschis calea pentru dezvoltarea altor monede digitale.

Moneda virtuală funcționează pe baza tehnologiei blockchain. Există o cantitate limitată de Bitcoin care poate fi creată, ceea ce stabilește un așa-numit „plafon de emisie”. Limita este de 21 de milioane de biți.

Citește și: Conturi e-mail și social media ”sparte” pentru țepe cu investiții bitcoin. Sunt vizați profesori și directori din învățământ

Utilizatorii Bitcoin pot efectua tranzacții fără a dezvălui identitatea lor reală. Cu toate acestea, blockchain-ul înregistrează public toate tranzacțiile, iar anonimatul nu este complet.

Procesul prin care noi biți sunt creați și adăugați la blockchain este numit „minare”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax