Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Blaj: A fost aleasă noua conducere a Asociaţiei Generale a Românilor Uniţi cu Roma din Arhieparhia de Alba Iulia și Făgăraș

Publicat

Noua conducere AGRU din Arhieparhia de Alba Iulia și Făgăraș a fost aleasă sâmbătă, 7 octombrie 2023. 

Ședința Adunării Generale a Asociaţiei Generale a Românilor Uniţi cu Roma (AGRU) din Arhieparhia de Alba Iulia și Făgăraș a avut loc în sala Protopopiatului Greco-Catolic din Blaj,

În deschidere, Părintele protopop Cristian Rus, gazda întâlnirii, a salutat participanții și a adresat un cuvânt de bun venit din partea Preasfinției Sale Cristian Crișan, Episcop auxiliar de Alba Iulia și Făgăraș.

Părintele Florin Gatea, asistentul spiritual al asociației, a prezentat o reflecție despre sinodalitate, pentru o mai bună înțelegere, din partea membrilor AGRU, a Sinodului care se desfășoară în aceste zile la Roma.

A urmat o scurtă prezentare a raportului de activitate al conducerii precedente a AGRU-lui Arhieparhial, după care a fost aleasă noua conducere, conform statutului aprobat recent de Sinodul Episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică.

Componența noului Consiliu Director al Asociaţiei Generale a Românilor Uniţi cu Roma (AGRU) din Arhieparhia de Alba Iulia și Făgăraș este următoarea: Ioan Moldovan (Blaj) – Președinte, Octavian Berța (Brașov) – Vicepreședinte,  Alexandra Belciug (Târgu Mureș) și Dănilă Mitea (Sibiu) – Consilieri, Cecilia Frățilă (Blaj) – Secretar.

Ședința s-a încheiat cu o discuție despre prioritățile AGRU în perioada următoare, precum și despre participarea la Adunarea Generală a  Asociaţiei Generale a Românilor Uniţi cu Roma din România, care se va desfășura la Cluj-Napoca, între 27 și 29 octombrie 2023.

Sursă: Conducerea AGRU din Arhieparhia de Alba Iulia și Făgăraș

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax