Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Blaj aLive 2017: Premierele din acest an, la evenimentul de pe Câmpia Libertăţii. Amy Macdonald, cap de afiș

Publicat

blajaline afis1 Aflat la cea de-a cincea ediție, festivalul Blaj aLive va avea loc pe 4 iunie 2017, pe Câmpia Libertății și va oferi fanilor bilete special gândite pentru distracția în gașcă. Amy Macdonald (UK), Walking On Cars (Irlanda), Lola Marsh (Israel), Alternosfera (Rep. Moldova), Șuie Paparude (Ro), Coma (Ro) și Sinoptik (Ucraina) se numără printre primele confirmări la evenimentul din vară.

La Marea Adunare de la Blaj aLive de pe Câmpia Libertății, fanii vor putea asculta și dansa în iarbă pe ritmurile unora dintre cei mai cunoscuți artiști ai momentului. Cel mai accesibil festival multicultural de la noi va găzdui: 3 scene (Freedom Stage – scena principală, Zona Reggae și Zona Electronica), spații de lounge și relaxare, food court, parc de distracții, activări și seminarii creative. O călătorie de neuitat pe tărâmul vibe-urilor bune e promisiunea Blaj aLive 2017.

O zi de festival cât două

Anul acesta, pentru a susține autoritățile locale în eforturile de reabilitare a Câmpiei Libertății, festivalul va comasa energia celor două zile tradiționale de concerte și de petreceri într-una singură și nu va mai include zona de camping, spațiu aflat acum în curs de reamenajare. Din 2018 însă, Blaj aLive va reveni la durata și formatul cu care și-a obișnuit deja publicul, într-o locație modernizată și cu un line-up pe măsura aniversării a 100 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia şi a 170 de ani de la Marea Adunare Naţională de pe Câmpia Libertăţii Blaj, din 3/15 mai 1848.

Lucrările de reabilitare a Câmpiei Libertății au început pe 1 iulie 2016 și vor fi finalizate în luna mai a anului 2018, în urma unei investiții totale de 5.200.000 de lei, derulate de Primăria Blaj şi Consiliul Judeţean Alba.

„Anul acesta va fi un disconfort pentru cei care participă la festival, pe care eu îl consider un disconfort plăcut, pentru că efectele acestuia se vor vedea la ediţia de anul viitor, când şi Câmpia Libertăţii se va ralia, din toate punctele de vedere, la pretenţiile şi cerinţele unui astfel de eveniment, precum Blaj aLive. Lucrările vor fi finalizate în luna mai 2018, exact înaintea ediţiei viitoare a festivalului, care va fi una specială şi care va marca așa cum se cuvine împlinirea a 170 de ani de la Marea Adunare Naţională de la Blaj şi 100 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia. Reabilitarea Câmpiei Libertăţii este o lucrare delicată, care necesită timp de implementare, o altă investiţie de suflet a administraţiei locale” a declarat Gheorghe Valentin Rotar, primarul municipiului Blaj.

Premiere pe Câmpia Libertății

Primul concert din România al artistei Amy Macdonald va fi susținut pe Câmpia Libertății din Blaj. Considerată drept una dintre cele mai de succes cântărețe și compozitoare de origine britanică, artista folk-rock a urcat încă de la debut pe primele locuri ale topurilor europene. Primul său album, „This is the life”, a intrat pe primul loc al clasamentelor din cinci țări, inclusiv Marea Britanie, a câștigat discul de platină în 12 țări și s-a vândut în peste trei milioane de exemplare în întreaga lume. Piesa care dă titlul albumului a urcat pe prima poziție în 10 țări și a înregistrat vânzări de peste 2 milioane de copii. De la lansarea albumului „This Is The Life” din 2007, Amy a cântat pe scenele unora dintre cele mai cunoscute festivaluri din Europa,  precum T in the Park sau Glastonbury.

YouTube video

O altă premieră este reprezentată de trupa irlandeză de rock alternativ, Walking on Cars. Fondată în 2010, aceasta este una dintre formațiile cu ascensiune rapidă pe scena muzicală internațională. La scurt timp de la lansare, Walking on Cars a devenit cel mai important band irlandez independent, având 2 piese în top 30 cele mai ascultate hit-uri de pe iTunes. În plus, în ziua în care trupa a anunțat lansarea primului album în Irlanda, „Everything This Way”, acesta a fost singurul care a înregistrat pre-comenzi care au surclasat nivelul celor avute de Adele, pe orice magazin iTunes din întreaga lume.

YouTube video

Lola Marsh sunt una dintre cele mai fresh trupe de indie-pop ale Orientului Mijlociu. Originar din Tel Aviv, duo-ul Lola Marsh îmbină cu succes versuri cu semnificații profunde cu armonii complexe și tonuri calde. Single-ul de debut, Sirens, a ajuns imediat după lansare pe locul 5 în top 10 cele mai ascultate melodii de pe Spotify din Statele Unite, în timp ce cel de-al treilea single, „You’re Mine”, a urcat pe locul 3 în topul celor mai ascultate piese de pe Spotify și Hype Machine.

YouTube video

Sinoptik, psihedelic/ stoner/ alternative rock din Ucraina, a câștigat titlul de “cel mai bun debut din lume” în cadrul compeției muzicale internaționale Global Battle of the Bands 2016 (GBOG), desfășurată anual în peste 14 țări. Descriindu-se ca „3 generații de rockn’roll în același loc”, Sinoptik impresionează prin mixul imprevizibil de stoner psihedelic, rock old school și nuanțe indie pe care îl aduce în melodiile sale – versuri cu semnificații delicate îmbinate cu accente puternice de sunet. Combinând energia cu frumusețea, chitările distorsionate cu efectele sonore cosmice ale clapelor, show-ul oferit de trupa ucrainiană reușește mereu să electrizeze audiența. Membrii trupei au participat la cunoscute festivaluri internaționale, precum Sziget (HU) sau Reading (UK).

Alternosfera este una dintre cele mai cunoscute trupe de rock alternativ, ce a luat ființă la Chișinău, în 1998. Primul lor album, „Orașul 511”, înregistrat în 2005, fiind intitulat așa după numele garajului în care își țineau repetițiile. Discul s-a bucurat de un succes imens datorat, în primul rând piesei “Amintirile”, care a cucerit radiourile din Republica Moldova și din România. Alternosfera a avut un succes imediat la public și s-a făcut remarcată, de-a lungul timpului, prin mesajele pieselor ce abordează o gamă largă de subiecte complexe, de la dragoste, la politică sau la teme sociale. Cu un stil alternativ ce își găsește influențele în Seattle-ul anilor ’90, trupa se poate mândri cu faptul că nu a făcut niciodată vreun pas contrar viziunilor lor. Solistul și liderul trupei, Marcel Bostan subliniază că: „atât studioul, cât și concertele își lasă amprenta pe calitatea muzicii, se cizelează interpretarea, revezi concepte și atitudini”, semn că formația e într-o continuă căutare, (auto)descoperire și creștere din punct de vedere artistic.

Coma este o formație de alternative/ rock/ metal/ hardcore românească, înființată în anul 1999 ca grup nu metal format din foști membri ai trupelor Daft Allison și Ska Burger. De altfel, Coma a fost prima trupă de pe scena rock locală care a alternat versurile profunde și riff-urile dure cu muzicalitatea tonurilor vocale calde sau agresive. De la prima lor ieșire pe scenă, în 2000, trupa a a susținut zeci de concerte în România, cântând în deschiderea unor artiști/ trupe internaționale, precum: Linkin Park, Deftones, Incubus, Sepultura, Ozzy Osbourne, Biohazard, Soulfly, Ignite, Hed PE, Harmful feat Billy Gould (Faith No More) sau Born from Pain & Skunk Anansie.

Șuie Paparude înseamnă: Michi, Bean & Dobrică, fiind una dintre cele mai cunoscute și apreciate trupe electro românești. Apărută oficial pe scena muzicală locală în 1993 și abordând inițial cu un stil alternativ-new-wave, trupa a scris un capitol important din istoria muzicii electronice de la noi. În 1995, au scos primul album, alături de DJ Vasile, intitulat ȘUIE PAPARUDE. În ultimii 19 ani, Șuie Paparude a rămas o prezență constantă prin intermediul celor 10 albume lansate și al unui stil care a evoluat constant, dar a păstrat, ca fir roșu, statement-ul inițial. Șuie Paparude a fost, de altfel, și prima trupă românească de anvergură care a hotărât să-și pună gratuit albumul la download pe site.

„Blaj aLive pentru toată gașca” – bilete special create pentru distracția cu “gașca de prieteni” sau „în familie” pe Câmpia Libertății

Pentru că distracția e mereu mai mare alături de prieteni, ediția din acest an propune festivalierilor să fie aLive alături de cei cu care petrec cel mai bine, fără ca bugetul să aibă de suferit.

Astfel, biletul pentru ziua de festival va avea prețul de 60 de lei/persoană. Însă, în premieră pentru piața locală, Blaj aLive lansează câteva pachete speciale pentru cei care doresc să vină împreună pe Câmpia Libertății:

3 persoane (acces simultan pe același bilet) – 140 lei (aLive 3)

4 persoane (acces simultan pe același bilet) – 160 lei (aLive 4)

5 persoane (acces simultan pe același bilet) – 190 lei (aLive 5)

Biletele sunt disponibile în rețelele Eventim, Kompostor sau direct pe www.blajalive.ro.

Despre festivalul Blaj aLive

blaj alive Marea adunare anuală de la Blaj este acum centrată în jurul unui festival multicultural internațional, dedicat educării tinerilor în spiritul libertăților europene, pe fondul conservării simbolurilor culturale românești, prezente în orașul în care “a răsărit soarele românilor”.

Ajuns la cea de-a cincea ediție, festivalul Blaj aLive promovează libertatea, educația și inovația ca suport tehnologic pentru dezvoltarea culturală și găzduiește inițiativele tinerelor organizații, parte din noua revoluție culturală. De asemenea, el susține unirea comunităților de pretutindeni, devenind locul de întâlnire pentru petrecerea unui weekend de experiențe culturale binevenite pentru dezvoltarea unei comunități de oameni frumoși, uniți și pregătiți să aducă un plus de culoare și valoare în jurul lor.

Fiind organizat la intersecția drumurilor dintre Cluj, Sibiu, Timișoara și Brașov, festivalul facilitează, prin politica de prețuri, serviciile culturale și turistice oferite, accesul tinerilor la un festival muzical internațional generalist, adaptat puterii locale de cumpărare.

Festivalul internațional Blaj aLive nu ar putea avea loc fără sprijinul partenerilor instituționali deja tradiționali: Primăria Municipiului Blaj, Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax