Connect with us
Publicitate

BLAJ

BLAJ: Când ar putea fi reluate serviciile medicale în policlinică și în secțiile Spitalului Blaj, pentru pacienții non-COVID

Publicat

Primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, spune că a primit asigurări de la autoritățile central că în circa o săptămână se va putea redeschide ambulatoriul spitalului și în alte 2-3 săptămâni se vor putea face internări pe secții. Reamintim că în prezent Spitalul Municipal Blaj funcționează pentru tratarea cazurilor grave de COVID-19.

”Lipsa serviciilor medicale, altele în afara celor de tratare a cazurilor de coronavirus din județul Alba, la Spitalul Municipal Blaj este o preocupare a mea și a conducerii spitalului și facem toate eforturile pentru a rezolva această problemă, care afectează populația din zonă.

În acest sens, am purtat și purtăm în continuare discuții cu Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru și cu Primul Ministru, Ludovic Orban, pentru ca secțiile spitalului să se deschidă cât mai repede. Am primit asigurări că, în aproximativ o săptămână, vom putea redeschide Ambulatoriul Spitalului, urmând ca peste alte 2-3 săptămâni să putem face și internări pe secții.

Le-am explicat oficialilor guvernamentali că nu este normal ca locuitorii din Blaj și din zona Târnavelor să se deplaseze 40-70 km până la Alba Iulia, pentru urgențe și tratarea bolilor cronice, un alt argument fiind numărul mic de bolnavi, tratați de COVID-19, internați la Spitalul Blaj. Am primit promisiunea că această situație va fi rezolvată favorabil în cel mai scurt timp”, a scris primarul, pe rețeaua de socializare.

Edilul a reamintit că nu a fost decizia primăriei ca Spitalul Municipal Blaj să fie desemnat spital suport pentru cazurile grave și critice de Covid-19 sau cu comorbidități și alte afecțiuni din județ, ci, dimpotrivă, ”Municipiul Blaj s-a opus, fiind total împotriva unei astfel de propuneri”.

Primarul mai spune că ”decizia ca Spitalul Blaj să devină spital suport pentru tratarea cazurilor de coronavirus a aparținut în exclusivitate Ministerului Sănătății, prin Ordinul Ministrului Sănătății nr.533/29 martie 2020, în coordonarea căruia se află spitalele de acest gen pe timpul stării de urgență și a celei de alertă, care a fost împuternicit de Ministerul Afacerilor Interne să emită acte administrative, în acest sens, pe timpul pandemiei de coronavirus”.

Rotar precizează că emiterea acestui ordin referitor la Blaj a avut la bază mai multe criterii, prevalând faptul că Spitalul Blaj este, din punct de vedere al performanțelor și infrastructurii, printre cele mai bune spitale de acest nivel din țară (locul al doilea la ultima statistică a Ministerului Sănătății), fiind totodată al doilea în județul Alba, după SJU Alba Iulia.

”Vă asigur că voi face tot ceea ce depinde de mine pentru ca populația Blajului să beneficieze de serviciile medicale necesare și sunt încrezător că această situație se va rezolva conform promisiunilor primite”, subliniază primarul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax