Connect with us
Publicitate

BLAJ

BLAJ, orașul BOSCH. Cum se adaptează angajații companiei și ce face administrația locală pentru a crește calitatea vieții


Publicat

La Blaj, compania Bosch s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani. Aproximativ 40% dintre locuitorii orașului și ai satelor din jur muncesc acolo. Pe lângă ei, un mare număr de angajați veniți din alte părți, din orașe mari, și chiar expați.

Cu toții locuiesc în zonă. Cum se adaptează ei într-un oraș mai mic, ce fac companiile pentru a-i păstra și ce fac autoritățile locale (dacă fac) pentru a crește calitatea vieții, sunt câteva întrebări relevante pentru o situație care nu este doar locală.

 • ”Au zis că am negociat în genunchi venirea Bosch la Blaj. PSD mi-a cerut demisia, mie, care eram atunci viceprimar, și lui Dumitrel. Aș negocia din nou și pe burtă, este cea mai bună decizie pentru acest oraș. Uită-te un pic la orașele din jur, similare cu Blajul, la ce nivel sunt. Am cu ei o relație extrem de corectă, după atâția ani; ne respectăm reciproc și nici nu se poate altfel, am învățat și noi asta de la ei” spune primarul orașului Gheorghe Valentin Rotar, cu aerul că face o confesiune.

Suntem în fața unei piscine interioare construită de la zero cu puțin peste un milion de euro, care va fi gata în câteva zile. Este una dintre investițiile cu care administrația locală vrea să ridice puțin calitatea vieții în micul oraș de aproximativ 20.000 de locuitori, care încearcă să țină ritmul cu dezvoltarea fabricilor construite acolo de Bosch.

Multe companii multinaționale care lucrează în România au construit fabrici în zona unor orașe mici și mijlocii, unde au găsit forță de muncă disponibilă și relativ ieftină. Treptat, afacerile respective s-au dezvoltat și asta a făcut ca în zonă să apară și departamente de management, dar și angajați străini.

Pe lângă muncitorii locali, a mai apărut așadar o altă categorie de angajați, dar și o nouă problemă. Educați, cu venituri mai mari și cu pretenții pe măsură, angajații de la nivelul superioor al companiilor se regăsesc greu în viața simplă a orașelor mici în care i-a dus compania. De asemenea, și cetățenii orașelor de acest fel au venituri mai mari și încep și ei să aibă pretenții pe măsură de la autoritățile locale.

Iolanda Balint este din Iași și stă la Blaj de ani buni. Este Team leader pe partea de technical IT și Process Development.

 • ”Am șase ani de când sunt aici. La început, sincer, mi se oprea un pic diferit. Dar, eu m-am acomodat foarte bine, atât de bine încât când mă duc acasă și este aglomerat… simt că nu pot să mai stau în aglomerație. E prea enervant să văd toate mașinile alea și să fac o oră până în centrul orașului și aici fac 10 minute pe jos. Când am venit, am vrut să văd cum este. Nu știam pe nimeni, am venit singură. Am venit pentru nume, pentru Bosch, și am rămas. Nu poate nimeni să îți zică rămâi și tu să zici da, pentru că aș zice că sunt opțiuni până și în România, dar dacă te potrivești cu mediul, dacă simți că poți să te dezvolți, dacă ai avantaje, atunci rămâi” spune Iolanda.

Robert Ferencs din Bistrița Năsăud, Group Leader pentru două grupuri din Departamentul de Management al Calității, responsabil de laboratoarele din zona de automotive. Are o fetiță de patru ani și jumătate. Din 20102, s-a relocat ”la pachet” la Blaj, cum spune chiar el, împreună cu soția.

Ambii vin din două orașe mai mari, mult mai mari decât Blajul. Consideră că au găsit aici beneficiile unui oraș mic, situat foarte aproape de orașe mai mari.

 • ”Pentru mine Blajul n-a fost un șoc foarte mare. Am venit din Germania și acolo stăteam într-o localitate mai mică decât Blajul. Ce mi-a plăcut aici, ce am observat în primul rând este că orașul este foarte curat, foarte îngrijit, iar în timp am început să ne acomodăm cu ce poate să ofere orașul. Cel mai mare avantaj, care poate nu se vede, este că Blajul este cam la o oră distanță de 4 sau 5 mari orașe. De exemplu dacă aș fi în Cluj și aș sta în zona Mărăști, poate mi-ar trebui o oră să merg până la Polus (Viva Mall – n. red.). Tot atâta îmi trebuie și din Blaj, deci nu-i distanța asta foarte mare. Și la fel, avem posibilitatea să alegem. Dacă într-un weekend mergem în Cluj, dacă nu la Zoo la Târgu Mureș, sau la Sibiu, sau la Alba Iulia” spune Robert.

”Ce facem în Blaj în timpul liber? Sunt multe locuri unde putem ieși să luăm cina, ieșim la cofetărie, facem sport… forbal, tenis. Avem cursuri de aerobic, zumba, sală de forță…” adaugă acesta.

Accentul de Blaj. ”Nu am luat accent. Toată lumea îmi zice, când deschid gura, nu ești de aici (râde). Nu știu, eu personal simt că nu mi-am schimbat accentul, câteodată mai am influența ”șî”-ului moldovenesc că no, îs din Iași. Nici ai mei nu mi-au spus acasă că mi-am schimbat modul de a vorbi”.

 • ”Ai noștri ne vizitează. Bunica mea este acum aici. Este a treia oară că vine anul acesta. Și apoi, când vine, încercăm să o plimbăm, prin Alba Iulia, prin Sibiu, vrem să mergem la Târgul de Crăciun de la Sibiu, că vin și părinții mei să o ia acasă… am fost la Cluj… se relaxează, e în vacanță. Am zis cu soțul meu, de când ne-am mutat aici, am văzut toată România, pentru că ne-am mutat aici, am mers peste tot. O dată pe lună mergem acasă, clar și atunci am mers pe toate rutele posibile și prin chei, și prin Brașov… la București… efectiv am fost peste tot. Suntem în centrul țării” – Iolanda.

”8 ore până la mare, 8 ore până la Viena. Un avantaj pe care îl văd și eu și soția. Dacă avem nevoie de un oraș mare, suntem la o oră distanță, dar dacă avem nevoie de liniște, timpul ăsta e câștigat pentru noi. Facem 10 minute până la serviciu. Când lucram în Germania, făceam 45 de minute. asta însemna o oră și jumătate pierdută în trafic în fiecare zi” – Robert.

Chiriile. Prezența unui angajator atât de mare la Blaj, a avut însă un impact major asupra chiriilor dar și asupra pieței imobiliare în general. Închirierea unui apartament de 2 camere a ajuns să coste mai mult decât în orașele vecine, cum ar fi Alba Iulia sau chiar Sibiu. O scurtă căutare pe siteurile specializate ne arată că o garsonieră costă de la 160 de euro pe lună în sus, iar un apartament cu două camere ”sare” de 250 și poate ajunge la peste 300, în funcție de gradul de finisare.

Apartamentele de 3 și 4 camere pot ajunte, în unele cazuri, chiar la 600 de euro, un preț pe care și l-ar permite angajații din managementul fabricii. Și alte prețuri au crescut. De exemplu, să mănânci în oraș este ușor mai scump decât la Alba Iulia.

”Am stat în chirie aproximativ patru ani. După ce a apărut fetița, ne-am hotărât să cumpărăm un apartament”, spune Robert.

Iolanda în schimb stă în chirie. „Personal nu am avut greutăți în a găsi chirie, dar depinde și de cât de flexibil ești. Asta se aplică la orice oraș. Dacă eu îmi doresc spa acasă, s-ar putea să plătesc un preț mai mare. Dacă stau în centru, tot așa. Depinde ce îți dorești, vrei trei camere, una, casă… Depinde de preferința fiecăruia. Nu am auzit pe nimeni care să nu își găsească”, spune aceasta.

Ce spune primarul Blajului. Primarul Gheorghe Rotar spune că Blajul s-a schimbat radical după apariția companiei Bosch, din multe puncte de vedere.

”Dezvoltarea economică a unei comunități presupune din partea administrației o implicare în realizarea unei infrastructuri necesare pentru oamenii și specialiștii care vin și lucrează în oraș.

Este și cazul cooperării noastre cu concernul Bosch, care odată instalat aici și mărindu-și capacitățile și dimensiunea, bineînțeles că a adus și foarte mulți oameni tineri și oameni din alte părți, pentru care noi avem obligație de a asigura condiții de infrastuctura culturală, sportivă, de sănătate… adecvată unei vieți normale, la un standard la nivelul fabricii.

Din 2012 am început aceste lucrări serioase. Am dotat spitalul și îl dotăm în continuare, avem un spital mult peste medie, am reabilitat palatul cultural, baza de agrement și acum lucrăm la bazinul de înot acoperit și am început Sala Polivalentă care va fi finalizată în 2021.

Sunt obiective minimale și obligatorii, zic eu, pentru a avea o infrastructură corectă pentru acești oameni, buni specialiști, cu un nivel de pregătire ridicat, pentru a putea să îi păstrăm aici în comunitate.

Fiind un oraș de doar 20.000 de locuitori, nu vom avea niciodată posibilitățile unui oraș mare sau mediu, dar încercăm să facem ceea ce este de bază, iar infrastructura mai avanată o găsesc în orașele apropiate cum e Sibiu sau Cluj-Napoca, până unde se face o oră cu mașina” spune primarul.

Administrația locală este exrem de interesată ca investitorul german să rămână în zonă și să își dezvolte și mai mult afacerile acolo. De-a lungul timpului, i s-a reproșat primarului de către rivalii săi politici că a negociat ”în genunchi” cu cei de la Bosch și că a îndeplinit tot ce au solicitat aceștia, inclusiv asfaltarea unor drumuri de acces spre fabrici.

Primarul Gheorghe Rotar spune însă că ar negocia din nou, chiar și pe ”burtă”: ”Nu poți aduce un agent economic într-o comunitate care să se dezvolte, care să îți creeze locuri de muncă, să îți creeze prosperitate și tu administrație să nu dai înapoi. Până la urmă facem pentru toți cetățenii municipiului. Dar să știți că nu putem dezvolta comunitatea fără dezvoltare economică, mai precis fără dezvoltare industrială. Când ai dezvoltre, ai și venituri mai mari. În momentul în care ai venituri, oamenii au pretenții mai mari pentru normalitate și e logic așa, este foarte corect. Ăsta e un proces”.

Evenimentele culturale sunt organizate pe stagiuni (pe anotimpuri) și constau în concerte de operă, operetă, teatru, seri literare, expoziții, cu o frecvență săptămânală.

În sezonul de vară, la Blaj există o bază de agrement foarte bine întreținută, iar un bazin interior de înot va fi inaugurat înainte de Crăciun.

De asemenea, primăria a început și construcția unei Săli Polivalente cu o capacitate de 2.000 de locuri, unica din județul Alba.

La rândul ei, compania Bosch organizează periodic evenimente. Recent, un campionat de fotbal la care au participat 160 de sportivi, toți angajați ai fabricii din Blaj. Plus ”galeriile”.

În plus, o serie de evenimente corporate, cum ar fi Family day, team-buildinguri, cursuri gratuite de germană finalizate cu certificate Goethe, bookstore – o bibliotecă cu carte circulantă unde se pot comandat cărți și articole online, grupe de zumba, cursuri de fotografie și în general orice ține de pasiunile membrilor unei comunități, reprezintă încercarea companiei de a-și ține angajații (mai) fericiți.

Un loc aparte în clasamentul fericirii generale a orașului îl are și echipa locală de volei, de trei ori campioană a României. Alba Volei Blaj a jucat chiar și o finală a ligii campionilor, în 2018, când a obținut cel mai bun rezultat din istoria acestui sport în România.

”Echipa este importantă pentru toată lumea. Nu contează dacă te-ai născut sau nu în Blaj, este o chestiune de mândrie locală. Ne aduce bucurie tuturor, ne face pe toți blăjeni” spune Laurențiu Bogdan, unul dintre fanii echipei.

Context. Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de 25 de ani şi numără peste 8.000 de angajaţi în cinci entităţi, potrivit unui comunicat al companiei.

Pe lângă centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru Soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnologie industrială, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara.

Pentru că angajații se găsesc și se păstrează greu, compania încearcă să găsească soluții și pe plan local. La Blaj, Bosch a dezvoltat și un parteneriat pentru Școala Duală cu Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” din localitate. Trei noi grupe de elevi de clasa a IX-a au început, în această toamnă, cursurile în regim de școală duală pentru specializările de sculer matrițer, mecanic în industrie şi utilaje de prelucrări mecanice, dar și electrician constructor și instalații în industrie.

Elevii au o serie de beneficii, cum ar fi acces la servicii medicale, masa de prânz asigurată, transport gratuit, echipament de lucru, rechizite, prioritate la angajare și posibilitatea de a-şi continua studiile în cazul în care doresc să obţină diploma de bacalaureat. De asemenea, beneficiază de o bursă dublă care presupune, alături de contribuția statului, şi contribuția companiei. Teoretic, aceștia sunt viitori angajați ai fabricii.

De Ovidiu Hațegan și Raul BaciuȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

3 Comentarii

3 Comments

 1. Adria

  vineri, 06.12.2019 at 07:44

  D-nul Rotaru sa spuna si ca a marit impozitele enorm sa traga bani de pe bosch… Totodata si de pe locuitorii orasului si de pe firmele mici din oras. In Alba o casa medie are un impozit de 150-200 ron pe cand in Blaj eu platesc 900ron.

 2. vasile

  vineri, 06.12.2019 at 09:54

  Felicitari d-lui primar si administratiei locale din Blaj.Un exemplu de urmat si de alti primari.Ar trebui invitati in Blaj mai multi edili din judet,mai ales din localitati cu potential si amortite economic, sa li se predea pe viu,la fata locului, lectii de urmat.
  Dezvoltarea economica este motorul dezvoltarii tarii si oportunitatea de exprimare in Romania a conationalilor nostri,context in care vine prosperitatea.

 3. vasile

  vineri, 06.12.2019 at 12:17

  Felicitari d-lui primar si administratiei locale din Blaj.Un exemplu de urmat si de alti primari.Ar trebui invitati in Blaj mai multi edili din judet,mai ales din localitati cu potential si amortite economic, sa li se predea pe viu,la fata locului, tematici de dezvoltare locala.
  Progresul economic este motorul dezvoltarii tarii si oportunitatea de exprimare in Romania a conationalilor nostri,context in care vine si prosperitatea pentru toti care muncesc.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

O terapie anti-COVID pe bază de anticorpi ar putea ajunge pe piață anul acesta

Publicat

O terapie pe bază de anticorpi ar putea fi pusă pe piață până la sfârșitul anului, a anunțat directorul unei firme de biotehnologie care lucrează cu gigantul farmaceutic Eli Lilly, potrivit CNN.

„Ne mișcăm cu o viteză incredibilă. E ca și cum ai alerga 100 de metri în două secunde”, a spus Carl Hansen, directorul companiei AbCellera.

Compania a pornit acum două săptămâni testele clinice din faza a doua, care vor implica sute de pacienți cu COVID-19. Unii dintre aceștia vor primi tratamentul cu anticorpi în doze diferite, iar alții vor primi un placebo – o pastilă care nu are niciun efect – și apoi medicii vor compara modul în care fiecare grup reacționează la tratament.

Hansen a spus că studiul din faza 1, desfășurat pe zeci de pacienți, a arătat că medicamentul este sigur.

Pentru a dezvolta acest medicament, AbCellera a ales un anticorp „superstar” de la un pacient care s-a recuperat după COVID-19.

În doar 10 mililitri de sânge, pacientul a avut mai mult de 500 de anticorpi. Oamenii de știință l-au ales pe cel care a fost cel mai puternic în combaterea coronavirusului și a fost, de asemenea, ușor de dezvoltat, clonat și fabricat.

Hansen a spus că medicamentul ar putea ajuta alte două grupuri, în afară de pacienții infectați: cei care au fost expuși la COVID-19, dar nu au dezvoltat simptome, precum și cei cu risc ridicat de expunere, cum ar fi personalul medical.

sursa: edition.cnn.com

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Dotări noi la Colegiul Economic din Alba Iulia: Mobilier școlar și echipamente multimedia de peste 170.000 de euro. LISTA

Publicat

Primăria Alba Iulia cumpără mobilier școlar și echipamente multimedia pentru dotarea spațiilor reabilitate din clădirea Colegiului Economic Dionisie Pop Marțian (corpurile C3 și C4). Valoarea investiției este de peste 170.000 de euro. 

Primăria Alba Iulia a lansat vineri, 10 iulie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), o licitație pentru achiziția de dotări (mobilier școlar și echipamente multimedia) aferente spațiilor de învățământ din cadrul obiectivului „Reabilitarea și extinderea clădirii Colegiului Economic Dionisie Pop Marțian”.

Valoarea totală estimată este de 845.788,24 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, dotările prevăzute în cadrul investiției sunt de două tipuri, anume dotări cu mobilier specific învățământului preuniversitar (bănci, scaune, catedre, birouri pentru stații desktop) și dotări cu aparatură multimedia (vizualizator, display TV, multifuncționale, laptopuri, stații desktop all in one.

Lista dotări mobilier școlar:

 • set masă calculator + scaun – 120 buc.
 • set mobilier școlar elev – 504 buc.
 • masă de laborator doi elevi, blat termo-rezistent – 10 buc.
 • scaun – 30 buc.
 • catedră laborator informatică – 4 buc.
 • catedră – 19 buc.
 • dulap casetat pentru elevi sau profesori (6 casete, 2 x 3) – AB 24 buc.
 • mobilier amfiteatru, 80 de locuri, dispuse pe două coloane cu culoar între ele, pe 10 rânduri în trepte, scaune rabatabile, măsuțe fixe, două mese prezidiu – 1 buc.
 • tablă școlară triptică albă 2000 x 1200 x 40 – 24 buc.
 • suport mobil pentru tablă triptică – 1 buc.

Listă dotări echipamente multimedia:

 • display interactiv 75” – 1 buc.
 • stand TV mobil cu suport cameră multibrackets floorstand basic 180 – 1 buc.
 • videoproiector optoma X342E, XGA, 1024 x 768, 3700 lumeni – 19 buc.
 • ecran proiecție manual, perete/tavan, 200 x 200 cm – 19 buc.
 • ecran proiecție electric, perete/tavan, 200 x 200 cm – 1 buc.
 • suport tavan videoproiector – 19 buc.
 • sistem PC all in one HP, i5 9400T, 23,8”, Full HD touch, 8 GB, SSD 256 GB, Windows 10 Home – 125 buc.
 • laptop i5, 17”, SSD 500 GB – 10 buc.
 • multifuncțional inkjet Benefit Wifi, duplex, fax, A4/A3 – 1 buc.
 • multifuncțional laser monocrom, A4 – 3 buc.
 • vizualizator ELMO L-12W – 1 buc.
 • server storage – 1 buc.

Noile dotări vor fi amplasate/montate în clădirea nou reabilitată (corpurile C3 și C4) a Colegiului Economic Dionisie Pop Marțian din Alba Iulia.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Acțiuni intensificate în județul Alba, pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Amenzi de aproape 10.000 de lei

Publicat

Controalele în sistem integrat, efectuate sub autoritatea prefectului, au fost intensificate. Vineri, 10 iulie, au fost verificate 162 de locații si au fost aplicate 28 de amenzi. La controale au participat peste 250 de angajați ai instituțiilor cu atribuții de verificare modului de respectare a măsurilor de protecție sanitară și a celor de distanțarea socială, pentru prevenirea răspândirii noului coronovirus.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba împreună cu efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Unirea, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor şi Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, au continuat activitățile de control privind respectarea normelor legale impuse în contextul situației actuale.

Astfel, vineri, 10 iulie, 258 de angajați ai instituțiilor mai sus amintite au efectuat activități de verificare în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, zone de agrement, precum și în trafic – în acest caz fiind vizat transportul public de persoane.

Au fost controlați 162 de agenții economici cu privire la respectarea măsurilor de protecție sanitară și a celor de distanțarea socială, în zonele aglomerate de pe raza administrativ-teritorială a județului Alba.

De asemenea, au fost verificate 167 de mijloacele de transport în comun, pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la importanța respectării regulilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

În urma controalelor au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale, in valoare de 9.900 de lei, din care 7 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, potrivit Legii 55/2020, 3 pentru fapte de natură economică și 18 la Legea 61/1991 privind liniștea publică.

Controalele vor continua.

„Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur și le reamintim că purtarea măștii de protecție este obligatorie în spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun.

Agenților economici care dețin terase le reamintim faptul că trebuie să asigure mijloace de protecție pentru angajați, dezinfectarea spațiilor și o distanță de doi metri între mese”, au transmis reprezentanții IPJ Alba.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Peste 400 de pacienți depistați pozitiv cu COVID-19 s-au externat la cerere din spitalele din România

Publicat

Peste 400 de pacienți testați pozitiv cu coronavirus s-au externat la cerere din spitalele din România, potrivit Grupului de Comunicare Strategică. În ultimele 24 de ore, în țara noastră au fost confirmate 698 de persoane ca fiind infectate cu COVID-19, ceea ce reprezintă un nou record.

Până sâmbătă, pe teritoriul României au fost confirmate 32.079 de cazuri de persoane infectate cu COVID – 19, dintre care 1.871 au murit. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.613 au fost externate, dintre care 21.414 de pacienți vindecați și 1.793 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare și 406 pacienți externați la cerere cu test pozitiv.

Citește și ALBA: Un nou deces și TREI noi cazuri de COVID-19, confirmate în ultimele 24 de ore. Numărul cazurilor active în județ

Autoritățile nu îi mai pot ține pe români în izolare și carantină, după ce Curtea Constituțională a României a stabilit, la începutul lunii iulie, că articolele de acte normative privind internarea obligatorie şi carantina în timpul epidemiei sunt neconstituţionale pentru că sunt lipsite de claritate şi previzibilitate.

Ca urmare a acestei decizii, peste 31.000 de persoane, unele infectate, au ieșit din izolare și carantină, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la Digi24.

Citește și Un nou record alarmant: 698 de cazuri de COVID-19 în România. 24 de oameni și-au pierdut viața, în ultimele 24 de ore

Pe 9 iulie, după numeroase dezbateri și contre politice, secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat, la şedinţa Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor în care s-a dezbătut proiectul Guvernului privind carantinarea şi izolarea, că, în urma discuţiei cu reprezentanţii Parlamentului, s-a ajuns la un proiect viabil, care respectă recomandările CCR și care permite autorităţilor „să-şi facă treaba”.

Sâmbătă, pe 11 iulie, proiectul ar fi trebuit să fie votat în Senat, pentru ca legea să intre în vigoare cât mai repede, însă social-democrații au amânat votul pentru luni, argumentând că s-a lucrat până târziu în noapte și trebuie revizuite articolele astfel încât să se asigure că legea, în forma ei finală, va fi una bună și va reuși să treacă testul CCR.

sursa: digi24.ro, Grupul de Comunicare Strategică

foto: arhivă

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate