Connect with us
Publicitate

BLAJ

Blaj: Șapte persoane cercetate penal pentru că vindeau ilegal articole pirotehnice. Atenționările Poliției

Publicat

Șapte persoane s-au ales cu dosar penal, în urma unei acțiuni derulate de polițiști în zona Blaj. Au fost confiscate peste 1800 de articole pirotehnice.

Potrivit IPJ Alba, vineri, 16 decembrie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Blaj împreună cu polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj au organizat o acțiune de verificare a legalității desfășurării operațiunilor cu articole pirotehnice, de către persoane juridice și fizice. Acțiunea s-a desfășurat pe raza municipiului Blaj și a comunelor Crăciunelu de Jos și Roșia de Secaș.

Polițiștii au depistat 7 persoane care dețineau, în scopul comercializării, articole pirotehnice din categoriile P1, F1, F2 și F3 și au ridicat, de la acestea, în vederea confiscării 1.882 de astfel de articole pirotehnice.

Față de cele 7 persoane, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 37 din Legea 126 din 1995, privind regimul materiilor explozive, republicată.

Ce prevede legea

Orice operațiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 și P1 către persoane cu vârsta sub limita prevăzută de lege, respectiv 18 ani, precum și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

foto: arhivă, rol ilustrativ

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax