Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Blaj TeaM 18: un proiect despre identitate și memorie în România, 1918-2018. JOI, spectacol multi-art „Călătorie în Marele Război”. PROGRAM

Publicat

atelier film blajteam 19 - 1 Adolescenți și tineri pasionați de teatru, film și muzică, alături de actori și muzicieni, călăuziți de Francesco Agnello și Anca B. Berlogea vă invită joi 14 septembrie la Blaj, în clădirea celui mai vechi liceu românesc din Transilvania, Liceul Sfântul Vasile, să călătoriți în timp.

Călătoria în Marele Război, spectacolul multi-art, creat de elevi și de tineri, despre tinerii de acum un veac și cei de astăzi, se bazează pe scrisori de pe front, amintiri culese acum și fragmente din ziarul Unirea, publicate în perioada 1916-1918. Acum, când România se pregătește de sărbătorirea centenarului Unirii, personalitățiale Unirii a căror viață este legată de Mica Romă vor fi evocate alături de povestea eroilor necunoscuți și a unor simpli elevi. Iuliu Maniu, Iuliu Hossu sau Ioan Suciu sunt câțiva dintre făuritorii și martorii Unirii.

Spectacolul va integra și scurt-metraje produse de participanții atelierului de film și va fi prezentat joi 14 septembrie la Blaj, vineri, 15 septembrie la Sibiu, la ora 16.00, sala Cavas a Universității Lucian Blaga în cadrul Festivalului 25 de ore de Teatru Non-stop, iar sâmbătă, 16 septembrie, la Liceul teologic Inochentie Micu din Cluj.

atelier film blajteam 19 - 2 Muzica este creată în această săptâmână în cadrul unui atelier de percuție, condus de Francesco Agnello, compozitor și percuționist francez cunoscut pentru colaborarea cu Peter Brook și Eugenio Barba. Cei 18 tineri înscriși la atelierul de film, condus de Effie Weiss și Amir Borenstein, au avut deja o primă proiecție cu cele 12 scurt-metraje produse de ei, care au explorat tema identității lor prin documentare, ficțiune și film experimental.

Proiectul de educație prin cultură Blaj TeaM 18 – Teatru și Memorie 1918-2018, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, a cuprins prezentări de filme și spectacole, dar și ateliere cu tinerii și se va încheia la Blaj în 17 septembrie, cu spectacolul Născut în ’90. Ultimul week-end va cuprinde, ca în fiecare săptămână, film, teatru și un atelier. Vineri, 15 septembrie, la Centrul Cultural „Iacob Mureșianu”, va fi proiectat filmulAferim! de Radu Jude, iar sâmbătă, 16 septembrie, publicul este invitat la spectacolul muyical Apolodor de Ada Milea.

Proiectul de educație prin cultură este organizat de Signis România și Primăria Blaj,cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național și Fundația Renovabis, Germania. Parteneri: Asociația Culturală Replika, Teatrul Bis, Liceul Sfântul Vasile, Colegiul Național I.M. Clain, Caritas Blaj și Radio Blaj.

PROGRAM 11-17 septembrie

Joi, 14 septembrie

Ora 19.30

Călătorie în Marele Război – creație cu tinerii din Blaj, concept Ana Boariu

cu participarea lui Francesco Agnello – percuție

o producție Blaj TeaM 18, Signis România

Liceul Sfântul Vasile, Blaj

Vineri, 15 septembrie

Ora 19:30

Aferim! de Radu Jude

cu Teodor Corban, Mihai Comânoiu, Toma Cuzin

Centrul cultural „Iacob Mureșianu”, Blaj

Sâmbătă, 16 septembrie

Ora 16:00

Apolodor de Gellu Naum,

spectacol-concert cu Ada Milea, Radu Pânzaru, Dorina Chiriac

Centrul cultural „Iacob Mureșianu” Blaj

Duminică, 17 septembrie

Ora 19:30

Născut în ’90,  regia  Bogdan Sărătean

cu Andrada Grosu, Aneea Opriş şi Claudiu Fălămaş, trei actori născuți în ’90

Hydro, Blaj

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax