Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Blajul ia „caimacul” la repartizarea sumelor defalcate din TVA: 1,4 milioane lei, urmat de Ocna Mureș și Zlatna. Alba Iulia, niciun leu

Publicat

sediu Primaria Alba Iulia

Consilierii județeni au aprobat în ședința de luni repartizarea pe unități administrativ-teritoriale din Alba a cotelor și sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat, precum și repartizarea sumelor defalcate din taxa pe valoare adăugată, bani care vor fi folosiți pentru drumuri județene și comunale în 2013. Ce mai mare sumă de bani pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și a proiectelor de infrastructură va reveni municipiului Blaj, respectiv 1,4 milioane lei. Alba Iulia nu beneficiază de niciun leu în urma repartizării făcute de CJ.

Pe locul al doilea se află Ocna Mureș cu 700 mii lei urmată de Zlatna cu 500 mii lei. Cele două orășele au obținut mai mulți bani pentru susținerea infrastructurii decât municipiile Aiud (400 mii lei), Cugir (400 mii lei) și Sebeș  105 mii lei). Dintre comunele județului, Săsciori și Întregalde au luat cea mai mare felie: câte 350 mii lei fiecare.

DGFP Alba a comunicat CJ Alba propunerea de sume ce se vor repartiza bugetelor locale ale unităților administrativ-teritoriale din județ, după cum urmează: 15.636.000 lei din cotele defalcate pe impozitul pe venit, din care 7.884.000 lei, cota de 20% pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcționare sau capital și pentru proiectele de infrastructură ce necesită cofinanțare locală și 7.752.000 lei  pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor  de funcționare sau capital și pentru proiectele de infrastructură ca urmare a aplicării coeficientului de necolectare.

Din sumele defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale va fi alocată suma de 9.702.000 lei, iar din sumele defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru drumurile județene și comunale va fi direcționată suma de 12.544.000 lei.

Potrivit unui amendament aprobat luni, în ședința de CJ, pentru realizarea a termen a obiectivelor de investiții și pentru asigurarea cotei de cofinanțare a proiectelor cu finanțare nerambursabilă, se va modifica repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a cotelor defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale după cum urmează: Față de suma inițială, din tabelul de mai jos, Abrudul va primi mai puțin cu 30.000 lei, comunele Bucium, Ciuruleasa și Lupșa vor primi mai mult cu câte 15.000 lei, în timp de comuna Cut va primi mai puțin cu 15.000 lei.

Vedeți în atașamentele de mai jos repartizarea sumelor pe unități-administrativ-teritoriale, precum și obiectivele de investiții:

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: VIDEO: A fost aprobat bugetul general al județului Alba. Ion Dumitrel explică repartizarea banilor pe obiective de investiții | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax