Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Administraţia Blajului transformă în parc de relaxare rezervaţia botanică protejată „Pădurea Carbunarea”

Publicat

Pădurea Carbunarea, declarată în 1991 rezervaţie botanică protejată de interes judeţean, a primit, în prezent, statutul de parc de relaxare printr-o decizie a Consiliului Judeţean Alba, la solicitarea Mitropoliei Romano-Catolice Unite cu Roma din Blaj.

Instituţia de cult, proprietara pădurii doreşte să folosească zona în scop recreativ pentru blăjeni. Întrucât copacii (în mare parte goruni şi stejari) nu sunt specii care reprezintă interes ştiinţific, Ocolul Silvic Valea Pianului, administratorul pădurii, a constatat la o evaluare amănunţită că nu se justifică declararea sa ca rezervaţie naturală de interes judeţean.

Administraţia susţine că această schimbare a încadrării va aduce avantaje pădurii, printr-o mai bună îngrijire a copacilor: toaletare şi aplicarea de tratamente.

Reamintim că municipalitatea Blaj s-a arătat în ultima perioadă tot mai preocupată de amenajarea unor spaţii verzi. Edilii şi-au propus ca în acest an să parcurgă toate etapele de alcătuire a documentaţiilor necesare înfiinţării acestei zone verzi. Anul acesta se preconizează că spaţiul verde în Blaj va creşte cu cel puţin 5 procente.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax