Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Blajul, pregătit de Sărbători: Oraşul va fi iluminat festiv din 5 decembrie. Loc de joacă pentru copii în Parcul Avram Iancu

Publicat

La Blaj, luminile de Sărbători vor fi pornite, în tot oraşul, în seara de 5 decembrie. Vechile instalaţii de iluminat au fost înlocuite cu ornamente 3D pe artera principală a oraşului şi au fost împodobite cu beculeţe mai multe sedii de instituţii reprezentative.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei, instalarea iluminatului festiv a început încă de acum două săptămâni cu o zonă care este amenajată în premieră, Piaţa 1848. În centrul istoric au fost ornate streşinile caselor, instituţiilor publice, Catedrala Mitropolitană “Sfânta Treime”, Primăria Municipiului Blaj şi copacii din zona parcului.

În această zonă, iluminatul festiv a fost pus în funcţiune, pentru o zi, în 24 noiembrie, când catedrala greco-catolică a găzduit tradiţionalul eveniment dedicat Zilei Naţionale a Romaniei, “Blajul salută Marea Unire”.

O altă noutate o reprezintă decoraţiunile care vor fi amplasate pe artera principală a oraşului. Vechile instalaţii de iluminat care au fost folosite timp de patru ani vor fi înlocuite cu noi ornamente de tip 3D, iar majoritatea figurinelor vor fi amplasate în Parcul Avram Iancu, unde se va crea un pol de joacă pentru cei mai mici locuitori ai oraşului.

Beculeţele de sărbătoare vor lumina oraşul până în 11 ianuarie 2014.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax