Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Blejnar, demis de la conducerea ANAF. Noul președinte a fost consilier al lui Mihai Tănăsescu în Guvernul Năstase

Publicat

În locul lui Sorin Blejnar, schimbat de la conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), pe motive de eficienţă, a fost numit Şerban Pop, fost director al ministrului Finanţelor, pe vremea Guvernului Năstase şi fost vicepreşedinte al instituţiei, în timpul Guvernului Tăriceanu.

Şerban Pop este de profesie avocat, are 37 de ani şi a activat în Ministerul Finanţelor din 2000. În perioada 2001-2004, a fost şeful de cabinet al ministrului Mihai Tănăsescu, sub conducerea la Guvern a lui  Adrian Năstase. A urmat apoi o perioadă în care a profesat individual ca avocat şi, din februarie 2008, devenit vicepreşedinte ANAF, pe probleme de coordonare a activităţilor de control financiar şi fiscal, fiind numit de Tăriceanu.

Astfel, Şerban Pop a avut şi calitatea de membru în CA al CEC Bank şi în Adunarea Generală a Acţionarilor la Imprimeria Naţională şi Loteria Română.

A fost însă demis din postul de vicepreşedinte ANAF, în 2009, de premierul de atunci, Emil Boc, iar din februarie 2011 a devenit partener la casa de avocatură „Pop, Savin şi Asociaţii”.

Potrivit precizărilor venite din partea Guvernului şi citate de Mediafax, Sorin Blejnar a fost revocat de la conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală ANAF după ce s-a constatat, în urma unei analize efectuate la nivelul aparatului de lucru al primului-ministru, că din partea ANAF nu a fost înregistrată o colectare eficientă a veniturilor. De asltfel, Guvernul trebuie să deruleze şi un program de restructurare a ANAF, în baza unui program susţinut de Banca Mondială. Blejnar ar fi primit responsabilitatea de a coordona  departamentul de control al marilor averi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax