Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bloc cu 18 apartamente, la prețul de 30.000 de lei. ”Super-ofertă” la vânzarea activelor unei foste exploatări miniere din Alba

Publicat

almasu mare
Activele unei foste exploatări miniere din județul Alba sunt scoase la vânzare la prețul din contabilitate, de acum aproape 15 ani. Astfel, o clădire de locuit costă sub 1500 de lei, o cantină mai puțin de 2500 de lei, iar exemplele continuă în aceeași notă.

Chilipirurile sunt disponibile în apropiere de Zlatna, unde lichidatorul fostei Zlatmin SA Zlatna, închisă în anul 2004, încearcă să vândă la prețuri foarte mici active din cadrul minei Haneş, comuna Almaşu Mare.

Lichidatorul vinde o clădire de locuit cu 1.446 lei, o cantină cu 2.434 lei, un bloc de 4 apartamente cu 6.711 lei, o baracă de locuit cu 428 de lei,  în timp ce o brutărie costă aproximativ de 900 de euro, adică 4.018 lei. Fostul atelier mecanic al minei este evaluat la 3.966 lei, iar fosta staţie de salvare costă 2.126 lei.

Clădirile sunt, bineînțeles, în stare deplorabilă nemaifiind întreținute în ultimii 14 ani. Dosarul de faliment al exploatării miniere cu sediul în Zlatna se află pe rolul Tribunalului Alba de tot atâția ani, fiind una dintre cele mai vechi cauze care se află încă în faza de judecată.

Almașu Mare

Casa de Insolvență Zisu mai scoate la vâzare un bloc cu 18 apartamente care costă 29.898 lei, dar şi stația termică pentru care un cumpărător ar trebui să scoată din buzunar 14.128 de lei. Licitaţia va avea loc la data de 1 noiembrie 2018, la sediul lichidatorului din Alba Iulia.

La preţul de pornire nu se adaugă TVA deorece societatea debitoare nu mai este înregistrată în scopuri de plată a TVA-ului.

Ce gaură a rămas în urma ”Zlatmin”

Suma de 1.243 miliarde lei vechi, la nivelul anului 2004, reprezintă una dintre cele mai mari datorii rămase de pe urma unei foste societăți de stat, care a intrat în faliment. „Zlatmin” SA a fost închisă în 2004, dupa disponibilizarea câtorva sute de mineri. Coincidență sau nu, tot la Zlatna, „Ampelum” SA, o altă firmă de stat, a ajuns în faliment aproximativ în aceeași perioadă cu datorii de peste 1.200 de miliarde lei vechi.

zlatmin

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax