Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Bloc cu 18 apartamente, la prețul de 30.000 de lei. ”Super-ofertă” la vânzarea activelor unei foste exploatări miniere din Alba

avatar

Publicat

almasu mare
Activele unei foste exploatări miniere din județul Alba sunt scoase la vânzare la prețul din contabilitate, de acum aproape 15 ani. Astfel, o clădire de locuit costă sub 1500 de lei, o cantină mai puțin de 2500 de lei, iar exemplele continuă în aceeași notă.

Chilipirurile sunt disponibile în apropiere de Zlatna, unde lichidatorul fostei Zlatmin SA Zlatna, închisă în anul 2004, încearcă să vândă la prețuri foarte mici active din cadrul minei Haneş, comuna Almaşu Mare.

Lichidatorul vinde o clădire de locuit cu 1.446 lei, o cantină cu 2.434 lei, un bloc de 4 apartamente cu 6.711 lei, o baracă de locuit cu 428 de lei,  în timp ce o brutărie costă aproximativ de 900 de euro, adică 4.018 lei. Fostul atelier mecanic al minei este evaluat la 3.966 lei, iar fosta staţie de salvare costă 2.126 lei.

Clădirile sunt, bineînțeles, în stare deplorabilă nemaifiind întreținute în ultimii 14 ani. Dosarul de faliment al exploatării miniere cu sediul în Zlatna se află pe rolul Tribunalului Alba de tot atâția ani, fiind una dintre cele mai vechi cauze care se află încă în faza de judecată.

Almașu Mare

Casa de Insolvență Zisu mai scoate la vâzare un bloc cu 18 apartamente care costă 29.898 lei, dar şi stația termică pentru care un cumpărător ar trebui să scoată din buzunar 14.128 de lei. Licitaţia va avea loc la data de 1 noiembrie 2018, la sediul lichidatorului din Alba Iulia.

La preţul de pornire nu se adaugă TVA deorece societatea debitoare nu mai este înregistrată în scopuri de plată a TVA-ului.

Ce gaură a rămas în urma ”Zlatmin”

Suma de 1.243 miliarde lei vechi, la nivelul anului 2004, reprezintă una dintre cele mai mari datorii rămase de pe urma unei foste societăți de stat, care a intrat în faliment. „Zlatmin” SA a fost închisă în 2004, dupa disponibilizarea câtorva sute de mineri. Coincidență sau nu, tot la Zlatna, „Ampelum” SA, o altă firmă de stat, a ajuns în faliment aproximativ în aceeași perioadă cu datorii de peste 1.200 de miliarde lei vechi.

zlatmin

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

ACTUALITATE

Gripa face în continuare victime. Ministrul Sănătăţii: Nu suntem foarte departe de declararea epidemiei

avatar

Publicat

sorina pintea

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, recomandă, în contextul creşterii numărului cazurilor de gripă, ca persoanele care prezintă simptome să se adreseze medicului de familie, să nu meargă în colectivitate sau în locuri aglomerate, iar în şcoli să se facă triaj epidemiologic. „Pentru cei care prezintă simptome, primul lucru să meargă la mediul de familie şi, dacă […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Locul I pentru Alexandru Achim din Zlatna și cei patru husky, la un concurs de atelaje trase de câini

avatar

Publicat

atelaje caini

Alexandru Achim, un tânăr din Zlatna, a obținut locul I la un concurs de atelaje trase de câini V. Delhegy Cup – International Sleddog Sprint Race  care s-a desfășurat în perioada 19-20 ianuarie în localitatea Ciumani. Alexandru a ocupat prima poziție de pe podium la categoria C1, 4 câini husky Siberian. Daniel Tentiș a ocupat locul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Vremea în ALBA în săptămâna 21-27 ianuarie. Maxime de 6 grade Celsius și cer predominant noros

avatar

Publicat

cetate

Temperaturi puțin mai mari, nori și șanse de ninsoare ceva mai mici se anunță în perioada 21-27 ianuarie în județul Alba. Vom avea maxime de 6 grade Celsius. Sfârșitul de săptămână va fi mai friguros cu minime de -16 grade la Oașa. Luni, 21 ianuarie Alba Iulia: minime de -2 grade Celsius, maxime de 3 […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Venit lunar de 780 de euro pentru românii din Italia. Subvenţia va fi acordată pe carduri speciale

avatar

Publicat

Guvernului italian oferă ajutor financiar cetățenilor străini din această ţară, deci şi pentru români. E vorba despre aşa-numitul venit de cetăţenie – o subvenţie pentru populaţia aflată sub pragul de sărăcie Pentru a beneficia de suma maximă de 780 de euro, persoanele trebuie să aibă cel puţin zece ani de reşedinţă în Italia, dintre care […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate