Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Bloc cu 18 apartamente, la prețul de 30.000 de lei. ”Super-ofertă” la vânzarea activelor unei foste exploatări miniere din Alba

Publicat

almasu mare
Activele unei foste exploatări miniere din județul Alba sunt scoase la vânzare la prețul din contabilitate, de acum aproape 15 ani. Astfel, o clădire de locuit costă sub 1500 de lei, o cantină mai puțin de 2500 de lei, iar exemplele continuă în aceeași notă.

Chilipirurile sunt disponibile în apropiere de Zlatna, unde lichidatorul fostei Zlatmin SA Zlatna, închisă în anul 2004, încearcă să vândă la prețuri foarte mici active din cadrul minei Haneş, comuna Almaşu Mare.

Lichidatorul vinde o clădire de locuit cu 1.446 lei, o cantină cu 2.434 lei, un bloc de 4 apartamente cu 6.711 lei, o baracă de locuit cu 428 de lei,  în timp ce o brutărie costă aproximativ de 900 de euro, adică 4.018 lei. Fostul atelier mecanic al minei este evaluat la 3.966 lei, iar fosta staţie de salvare costă 2.126 lei.

Clădirile sunt, bineînțeles, în stare deplorabilă nemaifiind întreținute în ultimii 14 ani. Dosarul de faliment al exploatării miniere cu sediul în Zlatna se află pe rolul Tribunalului Alba de tot atâția ani, fiind una dintre cele mai vechi cauze care se află încă în faza de judecată.

Almașu Mare

Casa de Insolvență Zisu mai scoate la vâzare un bloc cu 18 apartamente care costă 29.898 lei, dar şi stația termică pentru care un cumpărător ar trebui să scoată din buzunar 14.128 de lei. Licitaţia va avea loc la data de 1 noiembrie 2018, la sediul lichidatorului din Alba Iulia.

La preţul de pornire nu se adaugă TVA deorece societatea debitoare nu mai este înregistrată în scopuri de plată a TVA-ului.

Ce gaură a rămas în urma ”Zlatmin”

Suma de 1.243 miliarde lei vechi, la nivelul anului 2004, reprezintă una dintre cele mai mari datorii rămase de pe urma unei foste societăți de stat, care a intrat în faliment. „Zlatmin” SA a fost închisă în 2004, dupa disponibilizarea câtorva sute de mineri. Coincidență sau nu, tot la Zlatna, „Ampelum” SA, o altă firmă de stat, a ajuns în faliment aproximativ în aceeași perioadă cu datorii de peste 1.200 de miliarde lei vechi.

zlatmin


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Oprirea interzisă pe strada Mihai Viteazul din Alba Iulia. Restricţii pe un tronson

Publicat

oprire interzisa

Primăria Alba Iulia anunţă restricţii de oprire pe strada Mihai Viteazul din centrul oraşului. “Începând cu data de 21.03.2019 s-au instituit restricții de oprire a vehiculelor pe str. M. Viteazul sectorul cuprins între intersecția cu str. O.Goga și intersecția cu str. L.Blaga”, anunţă Primăria.

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Autobuze electrice și stații de încărcare de 43 de milioane de lei, la Alba Iulia. A fost demarată achiziția

Publicat

autobuz electric

Alba Iulia va beneficia de 13 autobuze electrice achiziționate printr-un proiect național de reînnoire a materialului rulant pentru transport urban. Valoarea totală a acestui proiect depășește 43 de milioane de lei, din care puțin peste 850.000 de lei reprezintă contribuția orașului. Pe lângă autobuze, vor fi cumpărate 13 stații de încărcare lentă și 4 stații […]

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

APIA: Ajutor de 14,7 euro/ hectar pentru fermierii care au culturi pe terenuri arabile. Cine primeşte mai mult

Publicat

teren agricol agricultura

Ajutorul acordat fermierilor din bugetul naţional pentru culturile amplasate pe teren arabil în anul de cerere 2018 a fost stabilit la 14,7033 euro/hectar, plafonul total alocat acestui sprijin – Ajutorul Naţional Tranzitoriu (ANT1) – fiind de aproximativ 102,36 de milioane de euro, a anunţat, miercuri, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). Cea mai […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Conturile deschise la Revolut nu pot fi poprite de ANAF. Care ar fi motivul

Publicat

revolut card

ANAF nu ar putea bloca sumele din conturile românilor, deschise la Revolut, pentru că aceasta nu este instituţie de credit. Totuși, Revolut, ca entitate economică are deschise conturi bancare. Revolut este o instituție care emite monedă electronică și care oferă o alternativă la multe operațiuni bancare pe care un client le-ar putea face, cu excepția […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate