Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Blocaţi pe Transalpina. Turiştii se aventurează pe Drumul regelui, închis pe perioada iernii şi rămân înzăpeziţi

Publicat

Pe Transalpina, cel mai înalt drum rutier din România, accesul este interzis până la primăvară, dată fiind altitudinea de peste 1.500 de metri şi condiţiile meteo nefavorabile pe timpul sezonului rece. Cu toate acestea, unii se aventurează în această zonă, ignorând avertizările. În ultima perioadă, au fost semnalate trei cazuri de „turişti rătăciţi” pe Drumul regelui.
Unul dintre acestea este cel a doi tineri din Călăraşi, care au rămas înzăpeziţi în maşină, pe DN 67 C – Transalpina, după Obârşia Lotrului, spre Rânca, în zona judeţelor Vâlcea şi Gorj. Potrivit Adevărul de Râmnicu-Vâlcea, Alexandru G. (26 ani) şi prietena lui, Daniela Corina C. (18 ani) au rămas blocaţi în zăpadă într-un autoturism Ford Focus şi au apelat la 112. Jandarmii i-au găsit la 6 kilometri după Obârşia Lotrului, pe DN67C şi, împreună cu personal de la Drumul Naţionale, i-au recuperat şi i-au ajutat să iasă din zonă. Potrivit aceleiaşi surse, cei doi au precizat că nu au văzut indicatorul „Drum închis”, dând vina şi pe informaţiile de pe Infotrafic. Jandarmii spun că în toate cazurile de turişti – au mai fost chiar familii cu copii sau chiar un TIR – care ajung în zona montană închisă circulaţiei de pe Transalpina, motivaţiile sunt similare, însă amintesc că indicatoare sunt mari şi că persoanele rămase blocate fac aceste afirmaţii pentru a nu fi amendate.
Reamintim că traficul rutier pe Transalpina – ruta staţiunea Rânca – punctul turistic Obârşia Lotrului – Sebeş Alba este închis până în luna mai 2012, iar restul traseelor turistice până la altitudini mari sunt accesibile doar cu echipament adecvat în condiţii de iarnă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Turişti rămaşi blocaţi în zăpadă, pe Transalpina. Jandarmii au intervenit pentru salvarea acestora | alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax