Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Cube crasher


Publicat

[swfobj src=”https://cdn.alba24.ro/wp-content/uploads/2010/10/Blox_secure.swf”]

Click on the groups of three or more identical blocks to remove them and score points!

How to Play:

Left mouse button = Click on blocks to remove themDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Consiliul Județean al Elevilor Alba îndeamnă elevii să ofere feedback profesorilor de la clasă

Publicat

Deși elevii au câștigat dreptul de a oferi feedback semestrial anonim profesorilor lor, acest lucru s-a întâmplat foarte rar în unitățile de învățământ. La începutul lunii iunie, ministrul Educației a semnat ordinul pentru aprobarea metodologiei de acordare a feedbackului semestrial, menită să faciliteze dialoguri reale în sălile de la clasă, cu privire la calitatea actului educațional, așa cum este el perceput de elevi.

După încheierea situației școlare, profesorii diriginți vor notifica elevii cu privire la perioada în care vor oferi feedback. Ulterior, beneficiarii direcți ai educației vor completa un formular anonim (în format fizic sau online), care va cuprinde itemi referitori la încurajarea, de către profesor, a participării elevilor la oră, utilizarea tehnologiei digitale în cadrul orelor de curs, ritmul de parcurge al materiei și atmosfera generală din cadrul unei ore. Răspunsurile elevilor vor fi ponderate în funcție de participarea lor la ore, iar rezultatele vor fi prezentate într-un raport general pe clasă, dar și într-o dezbatere între elevi și profesorii lor, la începutul semestrului următor, prin care se vor identifica soluții pentru rezolvarea problemelor semnalate în fișele de feedback.

Pe această cale, Consiliul Județean al Elevilor Alba îndeamnă elevii din clasele V-XII/XIII să adreseze profesorului diriginte întrebări cu privire la momentul în care se va acorda feedback cadrelor didactice de la clasă, și să se alăture în creionarea unui sistem de învățământ cu adevărat centrat pe elev și pe nevoile acestuia.

„Considerăm că optimizarea actului educațional reprezintă baza creșterii calității procesului educațional de învățare. Feedback-ul este un instrument necesar pentru asigurarea calității în educație și îmbunătățirea permanentă a actului predării. Conform Statutului Elevului, beneficiarii primari ai procesului instructiv-educativ au dreptul de a oferi feedback semestrial profesorilor, prin fișe anonime. Invităm toți să ofere profesorilor lor o evaluare obiectivă, pentru a identifica principalele nevoi ale acestora”, a declarat Katharina – Gabriela Țîntea, președintele Consiliului Județean al Elevilor Alba.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VINERI: Protest cu zeci de camioane pe DN 1, între Alba Iulia și Aiud. Vor circula cu viteză redusă. Care sunt revendicările

Publicat

Transportatorii de marfă din Alba vor organiza vineri, 18 iunie, un protest pe DN 1, între Alba Iulia – Nord și Aiud. Circa 50 de camioane vor circula cu viteză redusă pe drumul național, începând cu ora 14:00. 

Începând de vineri, 18 iunie, între 14:00 și 17:00 transportatorii de marfă din mai multe centre economice ale României vor circula cu viteză redusă pe cele mai importante artere de trafic din țară. Mai multe asociații patronale ale transportatorilor – APTE 2002, Apulum Alba Iulia, ATM Bucovina, FORT, UNTRR, COTAR si ARTRI – au anunțat că susțin mișcarea de protest, care are în centrul revendicărilor amnistia fiscală în cazul controalelor fiscale făcute de ANAF pe reîncadrarea diurnei șoferilor ca venit de natură salarială.

Sunt vizate controalele deja finalizate, cele în curs, precum și orice control viitor pe tema reîncadrării diurnelor ca venit de natură salarială care vizează perioada 2015-2021. Acțiunea patronatelor din transporturi este susținută și de Sindicatul Șoferilor “Solidaritatea Drumuri Bune” din Sibiu.

O altă revendicare importantă o reprezintă menținerea actualului prag de neimpozitare a diurnei externe la 2,5 ori nivelul indemnizațiilor acordate funcționarilor de stat, pe care Ministerul Finanțelor intenționează să îl reducă la 1,2 – 1,5 ori din valoarea acordată astăzi funcționarilor de stat. O astfel de modificare a Codului fiscal ar reduce diurna acordată șoferilor de la un maximum de 87,5 EUR pe zi la 45 – 47 EUR/zi, ceea ce înseamnă o reducere a veniturilor nete ale șoferilor, dar și o creștere a costurilor transportatorilor cu cel puțin 3,5 eurocenți pe kilometru, cu efecte evidente în creșterea prețurilor produselor la raft pentru toată populația. Reducerea diurnei pentru șoferi este echivalentă cu împingerea forței de muncă din sector către firmele din vestul Europei, care îi așteaptă pe șoferii români cu brațele deschise. O impozitare a unei părți a diurnei ar crește costurile firmelor de transport într-atât încât nu ar mai fi competitive pe piața internațională, ca urmare a nivelului ridicat al taxelor și impozitelor aplicate pe muncă în România.

De asemenea, transportatorii solicită eliminarea tratamentului fiscal discriminatoriu de care beneficiază angajații la stat față de privați – este vorba de prevederile HG 714/2018, care oferă bugetarilor posibilitatea de a deconta, fără documente justificative, 230 de lei pe noapte pentru cheltuieli de cazare. Transportatorii de marfă sunt preocupați și de intenția actualului ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, de a introduce vinieta pe tkm, după principiul “poluatorul plătește”, promovată intens de Comisia Europeană de ani de zile, dar neintrodusă în practică de nicio țară europeană, ca urmare a taxelor de drum care ar crește exponențial pentru transportatorii de mărfuri. Creșteri, care, evident, în final s-ar reflecta în prețurile produselor la raft.

În timp ce alte state est-europene caută soluții să mențină competitivitatea propriilor companii de transport pe piața comunitară, competitivitate redusă prin reglementările protecționiste impuse de vest-europeni prin Pachetul Mobilitate, care va intra în vigoare complet în februarie 2022, Guvernul României se gândește să penalizeze suplimentar firmele românești prin supraimpozitare și suprataxare. Firmele de transport internațional contribuie masiv la reducerea deficitului balanței comerciale a României, care în 2020 a ajuns la peste 16 miliarde de euro. Astfel, pare de neînțeles hotărârea cu care instituțiile statului român acționează în direcția punerii pe butuci a unui segment economic care angajează aproape 400.000 de oameni direct și indirect.

Transportatorii români solicită Guvernului, așadar, să fie consultați înainte de introducerea de noi reglementări care le vizează activitatea, așa cum se cuvine unui sector economic care contribuie cu peste 7% la PIB-ul României, potrivit revistei Tranzit.

foto: arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Alba Iulia: Tariful pentru deșeurile din construcții va crește de 30 de ori, la solicitarea Polaris. Proiect în consiliul local

Publicat

Tarifele pentru deșeurile rezultate din construcții și demolări vor crește de 30 de ori, potrivit unui proiect de hotărâre care va fi dezbătut în ședința Consiliului Local Alba Iulia, de vineri. 

Majorarea de tarif vine la solicitarea SC Polaris M Holding SRL Constanța.

Majorarea ar urma să intre în vigoare de la 1 iulie.

Potrivit documentului, prețul actual pentru metrul cub de deșeuri din construcții este de 11,18 lei (fără TVA), iar prețul propus este de 30 de ori mai mare, respectiv 345,15 lei pe metrul cub.

Prețul cu TVA, care va ajunge la consumatorul final este de 410,73 de lei pe metrul cub.

Totul se va face prin intermediul unui act adițional semnat de primărie cu ”Polaris”.

Proiectul poate fi vizualizat AICI.

Resturile din construcții nu pot fi procesate în centrele de management al deșeurilor.

Ele trebuie depozitate în depozite de deșeuri inerte, dar pot fi utilizate spre exemplu pentru aducerea unor terenuri la nivel sau pentru umplerea unor gropi.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Noi reguli pentru comercianți din 14 iunie: sunt obligați să informeze despre alergenii din produsele alimentare neambalate

Publicat

Începând din 14 iulie 2021 produsele alimentare nepreambalate puse la vânzare trebuie să fie însoțite, la vânzare, în mod obligatoriu, de informații privind prezența substanțelor sau a  produselor care pot cauza alergii sau intoleranță.

Furnizarea de informaţii privind prezenţa unor substanţe sau produse care pot cauza alergii sau intoleranţă la produsele alimentare neambalate este prevăzută într-un ordin al preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), publicat în Monitorul Oficial, a anunţat luni autoritatea de protecţie a consumatorilor.

Pe data de 14 iunie 2021, a fost publicat în Monitorul Oficial al României Ordinul Președintelui ANPC nr. 163 din 03.06.2021 pentru furnizarea de informații privind prezența unor substanțe sau produse care pot cauza alergii sau intoleranță la produsele alimentare neambalate.

Ordinul prevede ca, începând din această dată, produsele alimentare nepreambalate  să fie însoțite, la vânzare, în mod obligatoriu, de informații privind prezența substanțelor sau a  produselor care pot cauza alergii sau intoleranță.

Astfel, informațiile trebuie să fie disponibile și accesibile direct la locul de desfacere/oferire a produselor alimentare nepreambalate sau, în cazul comercializării la distanță, înaintea achiziționării acestora.

De asemenea, informațiile trebuie să fie înscrise într-un loc vizibil, ușor accesibil, lizibil, de neșters și nu trebuie să fie ascunse de alte materiale scrise sau fotografice.

Nu în ultimul rând, ordinul arată că, pentru produsele alimentare nepreambalate oferite spre vânzare prin intermediul unei tehnici de comunicare la distanță, informațiile privind substanțele/produsele care pot cauza alergii sau intoleranță figurează pe suportul de vânzare la distanță, pe eticheta de preț sau ambalajul de transport, precum și în orice material informativ.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate