Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

BNR: Au crescut investiţiile străine directe în România. Au însumat aproape 1,66 miliarde de euro, în primele şase luni ale anului

Publicat

bnrÎn primele șase luni ale acestui an, investiţiile străine directe în România reprezintă o sumă de aproape 1,66 miliarde de euro. Sunt mai mari cu aproape 40% faţă de perioada similară a anului trecut, respectiv 1,19 miliarde de euro.

Potrivit datelor Băncii Naționale a României, din totalul investițiilor realizate în primul semestru, participațiile la capital (inclusiv profitul reinvestit net estimat) au însumat 943 de milioane de euro, iar creditele intragrup 716 milioane de euro (net).

Astfel, în luna iunie, investițiile realizate de nerezidenți în România au fost de 372 de milioane de euro, a doua cea mai mare sumă lunară înregistrată de la începutul acestui an. Cea mai mare valoare a investițiilor, în acest an, a fost consemnată în luna martie, respectiv 376 de milioane de euro.

La polul opus, cea mai săracă lună în investiții din acest an a fost luna februarie, cu un volum de doar 110 milioane de euro.

sursa: agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax