Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

BNR: Au crescut restanţele populației și firmelor la creditele în lei. Care sunt întârzierile la plată pentru împrumuturile în valută

Publicat

bnrDin datele Băncii Naţionale a României, restanțele populației și firmelor la creditele în lei au crescut, în luna august, cu aproape un procent, până la 9,73 miliarde de lei, în timp ce restanțele la valută au scăzut cu 0,76%, până la 13,4 miliarde echivalent lei.

În schimb, ponderea restanțelor în totalul creditelor acordate în lei a scăzut la 9,23% în august, de la 9,32% în iulie, pe fondul creșterii volumului împrumuturilor de la 103,4 miliarde de lei în iulie la 105,4 miliarde de lei o lună mai târziu.

Și în cazul creditelor în valută, ponderea restanțelor în total împrumuturi acordate a scăzut în august la 12,11% de la 12,15% în luna anterioară, iar volumul creditelor s-a redus la 110,8 miliarde de lei în august, de la 111,3 miliarde de lei în iulie.

Bucureștiul a urmat tendința la nivel național și a înregistrat o creștere a restanțelor la împrumuturile în monedă națională, cu 0,66% în august față de iulie, de la 2,33 miliarde de lei la 2,35 miliarde de lei. În privința restanțelor la creditele în valută, și în Capitală acestea au scăzut cu 1,35%, de la 6,04 miliarde echivalent lei în iulie la 5,96 miliarde de lei în august.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax