Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

BNR: Au scăzut depozitele în lei ale populaţiei, în luna august, dar au crescut cele în valută

Publicat

bnrDin datele Băncii Naționale a României (BNR), depozitele în lei ale populației au scăzut cu 0,6%, până la 87,7 miliarde de lei în luna august, față de luna precedente.

Pe de altă parte, economiile în valută ale gospodăriilor populației au crescut cu 0,4% la 53,2 miliarde lei.

„La 31 august 2015, depozitele în lei ale gospodăriilor populației au înregistrat o creștere de 7,8% (9,9% în termeni reali) față de 31 august 2014. Depozitele în lei ale persoanelor juridice (societăți nefinanciare și instituții financiare nemonetare) s-au majorat cu 3,6%, până la 64.055,7 milioane lei. La 31 august 2015, depozitele în lei ale persoanelor juridice au crescut cu 9,5% (11,6% în termeni reali) față de 31 august 2014”, se arată în comunicat.

Depozitele în valută, exprimate în lei, ale gospodăriilor populației și persoanelor juridice s-au majorat cu 0,3%, până la nivelul de 79,4 miliarde lei. Exprimate în euro, depozitele în valută s-au diminuat cu 0,2%, până la 17,9 miliarde de euro.

„Comparativ cu aceeași lună a anului precedent, depozitele în valută ale rezidenților exprimate în lei au crescut cu 5,4% (exprimate în euro, depozitele în valută ale rezidenților s-au majorat cu 4,9%); depozitele în valută ale gospodăriilor populației exprimate în lei au crescut cu 6,7% (exprimate în euro, depozitele în valută ale gospodăriilor populației s-au majorat cu 6,2%), iar depozitele în valută ale persoanelor juridice (societăți nefinanciare și instituții financiare nemonetare) exprimate în lei au crescut cu 2,8% (exprimate în euro, depozitele în valută ale rezidenților persoane juridice s-au majorat cu 2,3%)”, informează BNR.

Depozitele rezidenților clienți neguvernamentali s-au majorat în luna august cu 0,9% față de iulie, până la nivelul de 231,2 miliarde lei.

sursa: agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax