Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Campanie în PDL: Udrea, Boagiu, Anastase şi Igaş au venit la Alba Iulia, să-l sprijine pe Emil Boc

Publicat

Premierul Emil Boc şi deputatul PDL Theodor Paleologu şi-au prezentat, vineri, la Alba Iulia, moţiunile cu care candidează pentru funcţia de preşedinte a partidului. Locaţia întâlnirilor a fost Traseul celor Trei Fortificaţii, din Cetatea Alba Carolina. Alături de Emil Boc erau aşteptaţi la Alba Iulia şi Elena Udrea, Anca Boagiu, Roberta Anastase şi Traian Igaş.

Fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu a ajuns la Alba Iulia, în jurul orei 18.00, unde şi-a susţinut moţiunea „Privind spre viitor”, în faţa reprezentanţilor locali ai PDL. Acesta s-a aflat la Hotel Medieval, în incinta Traseului celor Trei Fortificaţii. Paleologu a mai fost, vineri, la Bistriţa, unde a recunoscut că are şanse puţine de a deveni preşedinte PDL pe 14 mai, însă doreşte să adune „suficiente voturi încât să fie cel puţin o minoritate consistentă”.

Reprezentanţii firmei „Grup Corint”, care administrează Traseul Celor Trei Fortificaţii au precizat că oficialităţile au solicitat o locaţie „mai intimă” pentru desfăşurarea întâlnirilor cu membrii locali PDL, astfel că accesul presei a fost restricţionat în zonă, pentru o perioadă. Mai mult decât atât, a fost interzis şi accesul vizitatorilor în zona Traseului celor Trei Fortificaţii.

Theodor Paleologu a părăsit Sala de conferinţe a Hotelului Medieval în jurul orei 20.38 şi, însoţit de Mircea Hava, Ion Dumitrel şi alţi reprezentanţi PDL locali, a vizitat Traseul celor Trei Fortificaţii. Presa nu a avut, în continuare, acces în incintă.

Delegaţia membrilor PDL care l-au însoţit pe Emil Boc în teritoriu a ajuns la Alba Iulia, în jurul orei 21.30. Sunt prezenţi Elena Udrea, Gheorghe Flutur, Raluca Turcanu, Anca Boagiu, Traian Igaş, Roberta Anastase, Ioan Oltean, Daniel Funeriu, Gheorghe Falcă. Aceştia au fost primiţi cu onorul Gărzii Cetăţii.

Emil Boc a făcut câteva declaraţii presei, înainte de începerea şedinţei, la ora 21.40. “Sunt prezent la Alba pentru a prezenta moţiunea <România democrată. România puternică>, în  cadrul competiţiei din PDL, subliniez competiţie şi nu confruntare, pentru că în PDL nu există competiţie, există confruntare loială, fair-play, pentru conducerea Partidului Democrat Liberal. În esenţă, în cadrul moţiunii doresc să subliniez câteva aspecte, în primul rând consolidarea Partidului Democrat Liberal ca partid de dreapta, în al doilea rând consolidarea comisiilor de specialitate ale PDL ca factor de modernizare a partidului şi nu în ultimul rând consolidarea lucrurilor bune care între timp s-au validat în Partidul Democrat Liberal, şi anume echipa, parteneriatul şi victoria. Căile prin care am câştigat, am reuşit, pe de-o parte, un amplu proces de reformă în România şi, pe de altă parte, din 2004, am reuşit să câştigăm toate competiţiile electorale la care am participat, cu şi împreună cu spiritul de echipă al PDL. Acesta nu va fi niciodată rupt, nici dupa 15 mai şi va fi cheia câştigătoare pentru următoarele alegeri ale PDL”, a declarat Emil Boc.

Acesta a adus o serie de laude primarului Mircea Hava şi a dat asigurări administraţiei locale şi judeţene că vor fi sprijiniţi de guvern pentru implementarea proiectelor europene. “Am constatat încă o dată ce înseamnă să ai un primar hotărât, un primar care ştie pe de-o parte interesele comunităţii, ştie să atragă fonduri europene, ştie să aibă o viziune cu privire la potenţialul comunităţii. Nu pot decât să-l felicit şi să-l asigur în continuare de sprijinul guvernului pentru tot ceea ce înseamnă implementarea proiectelor europene în Alba Iulia şi în judeţul Alba”, a spus Emil Boc, la Alba Iulia.

La Traseul Celor Trei Fortificaţii, măsurile de pază au fost exagerat de riguroase, încă de la venirea lui Theodor Paleologu. Acesta nu a dorit sa facă declaraţii presei, aflată în spatele porţilor închise cu cheia.

Spre deosebire de Paleologu, Boc şi-a programat un moment pentru declaraţii de presă. Întrebat de jurnalişti de ce s-au luat atât de multe măsuri de securitate şi dacă “îi este teamă să se întoarcă la popor”, Emil Boc a declarat că: “am venit pe jos 800 de metri, aşa că nu ştiu ce teamă mi-a putut fi, aşa că am respectat toate rigorile zonei, deşi colegii mi-au propus să mergem cu microbuzul. Am venit de la Poarta Cetăţii (Poarta V) pe jos şi ce măsuri de securitate altceva să vă spun? Eu am venit pe jos, ca orice cetăţean şi am stat de vorbă cu cei cu care m-am întâlnit.”

Conducerea PDL Alba şi-a exprimat opţiunea pentru susţinerea lui Vasile Blaga. Emil Boc a declarat că vom vedea la sfârşitul întâlnirii din această seară dacă prin discursul său reuşeşte sau nu să le schimbe opţiunea.

“Ne propunem o dezbatere sinceră despre viitorul PDL şi evident fiecare va şti în cabina de vot ce să facă mai bine pentru PDL”, a mai spus acesta.

Premierul Emil Boc, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea – secretar executiv PDL, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu – vicepreşedinte PDL, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase – secretar executiv PDL, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, dar şi vicepreşedinţii PDL – Ioan Oltean şi Gheorghe Flutur şi secretarul executiv Gheorghe Falcă urmau să rămână la Alba Iulia şi sâmbătă, când vor vizita proiectele finalizate sau în desfăşurare din Cetatea Alba Carolina.

Reamintim că al treilea candidat la şefia PDL, Vasile Blaga, şi-a susţinut moţiunea în faţa democrat-liberalilor din Alba, în 20 aprilie a.c. Senatorii PDL de Alba, Alexandru Pereş şi Nicolae Dobra şi-au exprimat deja opţiunea privind candidaţii pe care-i susţin şi anume, Vasile Blaga, respectiv Emil Boc.

La Congresul PDL de la Bucureşti, programat în data de 14 şi 15 mai, va participa din Alba o delegaţie de 36 de persoane, senatori, deputaţi, preşedinte şi vicepreşedinţi PDL Alba. În 14 mai vor fi aleşi preşedintele partidului şi preşedinţii Comisiilor de integritate şi de revizie, la Convenţia Naţională a PDL – unde vor fi prezenţi 1.409 delegaţi din ţară, cu drept de vot -, iar în 15 mai se desfăşoară alegerile pentru prim-vicepreşedinţi, vicepreşedinţi şi secretar general, în cadrul Consiliul Naţional de Coordonare al partidului.

Precizăm că până joi, la ora 19.00, data limită de depunere a candidaturilor pentru funcţiile de conducere la nivel central al PDL, şi-au anunţat intrarea în cursa pentru cele patru posturi de prim-vicepreşedinte: Roberta Anastase, Gheorghe Flutur, Cristian Boureanu, Sorin Frunzăverde, Constantin Ostaficiuc, Teodor Baconschi, dar şi Theodor Paleologu (candidat şi pentru funcţia de preşedinte). Printre cei care vizează obţinerea uneia dintre cele 15 funcţii de vicepreşedinţi PDL sunt: Elena Udrea, Anca Boagiu, Mircea Hava, Traian Igaş, Daniel Funeriu, Raluca Turcan, Monica Macovei, Sever Voinescu, George Scripcaru, Gheorghe Ştefan, Dorin Florea sau Mircea Toader. Pentru postul de secretar general al partidului şi-au înscris candidaturile Sulfina Barbu, Ioan Oltean şi Cezar Preda.

Printre absenţii la viitoarele alegeri, care nu s-au mai înscris în cursa pentru păstrarea sau câştigarea altor funcţii de conducere în cadrul PDL se află actualii prim-vicepreşedinţi Adriean Videanu şi Theodor Stolojan, Valeriu Stoica (vicepreşedinte), Gheorghe Falcă (secretar executiv) şi senatorul Radu Berceanu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax