Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Campanie în PDL: Udrea, Boagiu, Anastase şi Igaş au venit la Alba Iulia, să-l sprijine pe Emil Boc


Publicat

Premierul Emil Boc şi deputatul PDL Theodor Paleologu şi-au prezentat, vineri, la Alba Iulia, moţiunile cu care candidează pentru funcţia de preşedinte a partidului. Locaţia întâlnirilor a fost Traseul celor Trei Fortificaţii, din Cetatea Alba Carolina. Alături de Emil Boc erau aşteptaţi la Alba Iulia şi Elena Udrea, Anca Boagiu, Roberta Anastase şi Traian Igaş.

Fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu a ajuns la Alba Iulia, în jurul orei 18.00, unde şi-a susţinut moţiunea „Privind spre viitor”, în faţa reprezentanţilor locali ai PDL. Acesta s-a aflat la Hotel Medieval, în incinta Traseului celor Trei Fortificaţii. Paleologu a mai fost, vineri, la Bistriţa, unde a recunoscut că are şanse puţine de a deveni preşedinte PDL pe 14 mai, însă doreşte să adune „suficiente voturi încât să fie cel puţin o minoritate consistentă”.

Reprezentanţii firmei „Grup Corint”, care administrează Traseul Celor Trei Fortificaţii au precizat că oficialităţile au solicitat o locaţie „mai intimă” pentru desfăşurarea întâlnirilor cu membrii locali PDL, astfel că accesul presei a fost restricţionat în zonă, pentru o perioadă. Mai mult decât atât, a fost interzis şi accesul vizitatorilor în zona Traseului celor Trei Fortificaţii.

Theodor Paleologu a părăsit Sala de conferinţe a Hotelului Medieval în jurul orei 20.38 şi, însoţit de Mircea Hava, Ion Dumitrel şi alţi reprezentanţi PDL locali, a vizitat Traseul celor Trei Fortificaţii. Presa nu a avut, în continuare, acces în incintă.

Delegaţia membrilor PDL care l-au însoţit pe Emil Boc în teritoriu a ajuns la Alba Iulia, în jurul orei 21.30. Sunt prezenţi Elena Udrea, Gheorghe Flutur, Raluca Turcanu, Anca Boagiu, Traian Igaş, Roberta Anastase, Ioan Oltean, Daniel Funeriu, Gheorghe Falcă. Aceştia au fost primiţi cu onorul Gărzii Cetăţii.

Emil Boc a făcut câteva declaraţii presei, înainte de începerea şedinţei, la ora 21.40. “Sunt prezent la Alba pentru a prezenta moţiunea <România democrată. România puternică>, în  cadrul competiţiei din PDL, subliniez competiţie şi nu confruntare, pentru că în PDL nu există competiţie, există confruntare loială, fair-play, pentru conducerea Partidului Democrat Liberal. În esenţă, în cadrul moţiunii doresc să subliniez câteva aspecte, în primul rând consolidarea Partidului Democrat Liberal ca partid de dreapta, în al doilea rând consolidarea comisiilor de specialitate ale PDL ca factor de modernizare a partidului şi nu în ultimul rând consolidarea lucrurilor bune care între timp s-au validat în Partidul Democrat Liberal, şi anume echipa, parteneriatul şi victoria. Căile prin care am câştigat, am reuşit, pe de-o parte, un amplu proces de reformă în România şi, pe de altă parte, din 2004, am reuşit să câştigăm toate competiţiile electorale la care am participat, cu şi împreună cu spiritul de echipă al PDL. Acesta nu va fi niciodată rupt, nici dupa 15 mai şi va fi cheia câştigătoare pentru următoarele alegeri ale PDL”, a declarat Emil Boc.

Acesta a adus o serie de laude primarului Mircea Hava şi a dat asigurări administraţiei locale şi judeţene că vor fi sprijiniţi de guvern pentru implementarea proiectelor europene. “Am constatat încă o dată ce înseamnă să ai un primar hotărât, un primar care ştie pe de-o parte interesele comunităţii, ştie să atragă fonduri europene, ştie să aibă o viziune cu privire la potenţialul comunităţii. Nu pot decât să-l felicit şi să-l asigur în continuare de sprijinul guvernului pentru tot ceea ce înseamnă implementarea proiectelor europene în Alba Iulia şi în judeţul Alba”, a spus Emil Boc, la Alba Iulia.

La Traseul Celor Trei Fortificaţii, măsurile de pază au fost exagerat de riguroase, încă de la venirea lui Theodor Paleologu. Acesta nu a dorit sa facă declaraţii presei, aflată în spatele porţilor închise cu cheia.

Spre deosebire de Paleologu, Boc şi-a programat un moment pentru declaraţii de presă. Întrebat de jurnalişti de ce s-au luat atât de multe măsuri de securitate şi dacă “îi este teamă să se întoarcă la popor”, Emil Boc a declarat că: “am venit pe jos 800 de metri, aşa că nu ştiu ce teamă mi-a putut fi, aşa că am respectat toate rigorile zonei, deşi colegii mi-au propus să mergem cu microbuzul. Am venit de la Poarta Cetăţii (Poarta V) pe jos şi ce măsuri de securitate altceva să vă spun? Eu am venit pe jos, ca orice cetăţean şi am stat de vorbă cu cei cu care m-am întâlnit.”

Conducerea PDL Alba şi-a exprimat opţiunea pentru susţinerea lui Vasile Blaga. Emil Boc a declarat că vom vedea la sfârşitul întâlnirii din această seară dacă prin discursul său reuşeşte sau nu să le schimbe opţiunea.

“Ne propunem o dezbatere sinceră despre viitorul PDL şi evident fiecare va şti în cabina de vot ce să facă mai bine pentru PDL”, a mai spus acesta.

Premierul Emil Boc, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea – secretar executiv PDL, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu – vicepreşedinte PDL, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase – secretar executiv PDL, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, dar şi vicepreşedinţii PDL – Ioan Oltean şi Gheorghe Flutur şi secretarul executiv Gheorghe Falcă urmau să rămână la Alba Iulia şi sâmbătă, când vor vizita proiectele finalizate sau în desfăşurare din Cetatea Alba Carolina.

Reamintim că al treilea candidat la şefia PDL, Vasile Blaga, şi-a susţinut moţiunea în faţa democrat-liberalilor din Alba, în 20 aprilie a.c. Senatorii PDL de Alba, Alexandru Pereş şi Nicolae Dobra şi-au exprimat deja opţiunea privind candidaţii pe care-i susţin şi anume, Vasile Blaga, respectiv Emil Boc.

La Congresul PDL de la Bucureşti, programat în data de 14 şi 15 mai, va participa din Alba o delegaţie de 36 de persoane, senatori, deputaţi, preşedinte şi vicepreşedinţi PDL Alba. În 14 mai vor fi aleşi preşedintele partidului şi preşedinţii Comisiilor de integritate şi de revizie, la Convenţia Naţională a PDL – unde vor fi prezenţi 1.409 delegaţi din ţară, cu drept de vot -, iar în 15 mai se desfăşoară alegerile pentru prim-vicepreşedinţi, vicepreşedinţi şi secretar general, în cadrul Consiliul Naţional de Coordonare al partidului.

Precizăm că până joi, la ora 19.00, data limită de depunere a candidaturilor pentru funcţiile de conducere la nivel central al PDL, şi-au anunţat intrarea în cursa pentru cele patru posturi de prim-vicepreşedinte: Roberta Anastase, Gheorghe Flutur, Cristian Boureanu, Sorin Frunzăverde, Constantin Ostaficiuc, Teodor Baconschi, dar şi Theodor Paleologu (candidat şi pentru funcţia de preşedinte). Printre cei care vizează obţinerea uneia dintre cele 15 funcţii de vicepreşedinţi PDL sunt: Elena Udrea, Anca Boagiu, Mircea Hava, Traian Igaş, Daniel Funeriu, Raluca Turcan, Monica Macovei, Sever Voinescu, George Scripcaru, Gheorghe Ştefan, Dorin Florea sau Mircea Toader. Pentru postul de secretar general al partidului şi-au înscris candidaturile Sulfina Barbu, Ioan Oltean şi Cezar Preda.

Printre absenţii la viitoarele alegeri, care nu s-au mai înscris în cursa pentru păstrarea sau câştigarea altor funcţii de conducere în cadrul PDL se află actualii prim-vicepreşedinţi Adriean Videanu şi Theodor Stolojan, Valeriu Stoica (vicepreşedinte), Gheorghe Falcă (secretar executiv) şi senatorul Radu Berceanu.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Generația Z: Tineri informați și amabili, care preferă părinții în locul influencerilor. Studiu

Publicat

Noua generație Zeta sau „Digitalii” adică actualii adolescenți și post-adolescenți, născuți între 1995 și 2010, sunt amabili și informaţi, capabili să stabilească relații empatice prin intermediul internetului și pe rețelele sociale, fără a avea nevoie de influenceri (în care au încredere doar în procent de 17%). 

Prima generație „conectată permanent la Internet”, care o urmează pe cea a Milenialilor, și o precede pe cea Alpha, a crescut cu dispozitive tactile.

Continuă să fie dependenţi de mamă și de tată, atunci când au nevoie, primesc informații despre probleme economice folosind canale diversificate atât online, cât și offline, însă, în final, prevalează influența care provine din cercul familial.

Pentru Generația Z, liderii de opinie pentru informații sunt experții în sector și prietenii, citați ca fiind foarte relevanți, respectiv de 34% și 33% dintre intervievați, iar pe locul trei, pentru cei sub 20 de ani, sunt părinții, cu un procent de 25%, în timp ce pentru tinerii de 20-25 de ani predomină ca sursă jurnaliștii, în procent de 20%, alături de sportivi, pentru adolscenţii de sex masculin, scrie rador.ro.

Influencerii, de la care apreciază în principal capacitatea acestora de a filtra și traduce fluxurile de informații (lucrează ca brokerii) sunt considerați puncte de referință de doar 17% din eșantionul interievat. 57% din eșantion consideră că activitatea de influencer este o profesie reală și 30% ar dori să întreprindă în viitor această carieră.

Este foarte posibil ca datorită faptului că simt mai puternic decât generația alfa anterioară legătura cu membrii familiei, caracteristicile pe care tinerii generaţiei Z le caută în liderii de opinie să fie bunătatea și empatia, aşa cum reiese din studiul „Am încredere în tine”, realizat de Tips Ricerche, o agenție specializată în cercetarea pieței.

În ceea ce privește sfera economică, adolescenţii intervievați par să prefere metodele de interacțiune directă, față în față, motiv pentru care tinerii din generaţia Z apelează la persoane de încredere, cum ar fi membrii ai familiei și cunoscuți. Jurnaliștii, împreună cu experții din industrie (consultanţi, de exemplu), sunt şi ei consideraţi o sursă de încredere.

surse: stiripesurse.ro, rador.ro

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Mai este recomandată dezinfectarea cumpărăturilor? Opinia unor experți americani despre pericolul suprafețelor contaminate

Publicat

Studiile continuă să arate că noul coronavirus poate fi detectat pe obiecte și după zile sau săptămâni, însă printre oamenii de știință s-a răspândit consensul că virusul este rareori transmis prin contact cu suprafețe contaminate.

În opinia acestora, ar fi de preferat abandonarea unor măsuri extreme ca punerea în „carantină” a scrisorilor sau dezinfectarea produselor de băcănie, scrie hotnews.ro.

„Din câte știu, în viața reală oameni de știință ca mine – epidemiolog și medic – și virusologi nu-și bat capul cu asemenea lucruri”, afirmă David Morens, consilier senior al directorului Anthony S. Fauci de la National Institute of Allergy and Infectious Diseases.

Aceasta corespunde cu pagina web de la Center for Disease Control and Prevention (CDC), unde pe pagina „Cum se răspândește Covid-19” actualizată scrie că „nu se consideră că atingerea suprafețelor este calea obișnuită” de transmitere a coronavirusului.

Astfel de studii „tind de fapt să spună că în condiții experimentale, care nu sunt ca în lumea reală, virusul poate persista și poate fi detectat”, afirmă el.

Dar adaugă că aceasta nu înseamnă că oricine poate fi infectat. „Volumul de virusuri care persistă s-ar putea să nu fie cel care vă poate afecta într-un context real”. În lumea reală, curenții de aer, lumina Soarelui și căldura acționează toate cu rapiditate pentru incapacitarea virusului.

„Comportamentul este cel care trebuie să te asigure că nimic dimprejur, inclusiv propriile mâini, nu ajunge la gură, nas sau ochi”. Acest comportament include să nu-ți atingi nimic de deasupra gâtului, să porți mască (ceea ce te ajută să-ți amintești să nu-ți atingi fața), distanțare socială și mâini cât de curate posibil. În aceste condiții poți chiar să mergi la un restaurant și să atingi obiecte acolo – scaunul, meniul – fără să le cureți în prealabil și „dacă ultimul lucru pe care-l atingi este săpunul sau dezinfectantul … ești ok”, spune Morens.

Stefan Baral, profesor asociat în departamentul de epidemiologie de la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, spune că e o mare diferență între o singură particulă virală capabilă să supraviețuiască pe o anumită suprafață și potențialul virusului de a intra într-o membrană de mucus, a o traversa și a infecta pe cineva.

Angela Rasmussen, virusoloagă la Center for Infection and Immunity de la Columbia Universityʼs Mailman School of Public Health, spune că epidemiologii pot avea dificultăți în aflarea de dovezi din lumea reală ale transmiterii virusului de pe obiecte contaminate.

„Nu cred că este necesar și înțelept să curățăm produsele de băcănie”, nu este nevoie de antibacteriene pentru curățarea căminului, spune aceasta. Săpunul și apa, alcoolul și înălbitorul, pe de altă parte, au spectru larg de acțiune, spune Rasmussen, omorând multe bacterii ca și virusuri.

sursă: hotnews.ro

Citeste mai mult
Publicitate

CÎMPENI

ȘTIREA TA: O familie din Apuseni are nevoie de ajutorul comunității. Casa le-a fost distrusă într-un incendiu

Publicat

Un mesaj de ajutorare a unei familii care a rămas fără locuință a fost transmis de către un cititor Alba24. Este vorba despre incendiul de luni dimineața din satul Huzărești din comuna Gârda de Sus, în urma căruia o casă a fost distrusă de flăcări.

Apelul transmis pe rețeaua de socializare îndeamnă la ajutor pentru proprietari care și-au pierdut bunurile în incendiu.

”În cursul zilei de azi a avut loc un incendiu în comuna Gârda, în sat Huzărești, la o familie a ars casa cu tot ce a muncit o viață, rămânând doar cu hainele pe ei. Vă rog, ajutați acești oameni necăjiți”, este mesajul postat pe rețeaua de socializare.

Pompierii au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj de prim-ajutor.

Vezi și UPDATE FOTO: INCENDIU într-un sat din Gârda de Sus. Casă cuprinsă de flăcări. Pompierii au intervenit cu două autospeciale

Nu au fost persoane rănite.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Eseu trimis online profesorului. Variantă luată în calcul pentru teza la Română, în școlile aflate în scenariul roșu

Publicat

Secretarul de stat Luminița Barcari din cadrul Ministerului Educației spune că, în scenariul roșu, tezele ar putea fi date, la Română, sub forma unui eseu.

“Analizăm posibilitatea, să spunem, eliminării tezelor. Trebuie să aplicăm aceeași regulă pentru toată lumea, nu putem să facem discriminări: pentru elevii care învață în scenariul verde să dăm teze, pentru ceilalți nu”, a anunțat în această dimineață secretarul de stat responsabil cu învățământul preuniversitar.

În scenariul roșu, elevii ar putea susține ca teză un eseu pe care să îl trimită online, în timp ce în scenariul galben elevii ar putea susține tezele pe rând, atunci când revin la școală, a declarat Luminița Barcari, potrivit edupedu.ro.

În prezent, în cadrul Ministerul Educației sunt în analiză mai multe variante, printre care aceea ca în “scenariul galben să susțină aceste lucrări atunci când vin elevii la clasă, profesorul având grijă ca elevii să aibă același tip de item. Iar în scenariul roșu ne gândeam, dar aceasta este doar o variantă, – în funcție de disciplină pot fi concepute subiectele pentru teze adaptat în funcție de tipul de itemi la care se pretează fiecare disciplină. La Limba și literatura română, de exemplu, colegii mei au propus chiar un eseu.

Dar este doar o variantă de lucru și după ce ne vom consulta cu partenerii noștri sociali – sindicatele, parintii, elevii – vom lua o decizie. Deci în scenariul roșu să fie o evaluare care să se preteze online, iar copilul să transmită lucrarea lui în timp real profesorului”, a declarat Barcari.

sursă: edupedu.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate