Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Surprizele Târgului de Produse Tradiţionale „Apulum Agraria”-„Opera în Piaţă”, „Dovleacul hazliu” şi o paradă a bicicletelor decorate cu fructe şi legume (P)

Publicat

Târgul de produse tradiţionale Apulum Agraria şi-a deschis astăzi porţile pentru albaiulienii care doresc să îşi umple coşurile de cumpărături cu alimente proaspete direct de la fermierii din judeţ. La inaugurarea ce a avut loc la ora 10 au participat reprezentanţii administraţiilor locale şi judeţene în frunte cu preşedintele Consiliului Judeţean Alba Ion Dumitrel. Aceştia au felicitat activitatea tuturor celor care au contribuit la organizarea evenimentului dar şi a fermierilor a căror recoltă bogată va fi expusă spre vînzare în acest week-end.

Fructe şi legume proaspete, brânzeturi, carne, produse apicole şi de panificaţie, pomi şi zeci de specii de flori, acestea sunt doar câteva dintre produsele ce îmbie cumpărătorii la standurile târgului „Apulum Agraria”, ce va fi deschis până duminică, în fosata piaţă Pasci din cartierul Cetate.

Târgul devenit tradiţie în municipiul Alba Iulia se desfăşoară sub titulatura „Produs în Alba” şi  se doreşte a fi o sărbătoare a bogăţiei toamnei. Acesta se află anul acesta la a XX-a ediţie, şi este primit de fiecare dată cu bucurie de cumpărătorii sătui de produsele congelate din supermarketuri.

La târg participă peste 110 expozanţi de produse tradiţionale şi ecologice din judeţul Alba, dar şi reprezentanţi din Ungaria, respectiv din judeţele înfrăţite Bacs Kiskun şi Tolna. La stantudire comercianţilor se găsesc produse agroalimentare, preparate traditionale, legume- fructe, apicole, ouă,  butaşi de trandafiri şi pomi fructiferi, produse fitosanitare, echipamente de protecţie. Noutatea acestei ediţii o constituie participarea Grupurilor şcolare agricole din Jidvei, Blaj şi Ciumbrud, care şi-au oferit sprijinul în organizarea târgului, precum şi a echipei de studenţi voluntari de la specializarea Marketing a Facultăţii de Ştiinţe din Alba Iulia.

Vizitatorii târgului au ocazia să guste preparate delicioase, precum pastrama de de oaie la grătar, la muşteria amenajată în incinta spaţiului expoziţional şi să vadă cu ochii lor cum se coace la cuptor pâinea adevărată. „Apulum Agraria” invită albaiulienii la expoziţii de animale, păsări, dar şi de maşini şi utilaje agricole performante. Atmosfera de sărbătoare va fi asigurată de Ansamblul folcloric „Augustin Bena” al judeţului Alba şi de un program de dansuri populare susţinute de artişti din Almaşu Mare, Cergău şi Cetatea de Baltă. Un moment deosebit îl va constitui şi în acest an Opera în Piaţă, un concept preluat de administraţia locală din Alba Iulia cu scopul de a oferi o altfel de prezentare producătorilor locali şi produselor acestora.

În cadrul târgului, promovarea consumului de alimente sănătoase reprezintă o prioritate, iar în acest sens sunt organizate o serie de activităţi tematice, precum parada bicicletelor decorate cu legume şi fructe, concursul Dovleacul hazliu, dar şi activităţi de educaţie a gustului pentru copii, acestea din urmă încadrate în conceptul Slow Food şi realizate de Conviviumul Slow Food Alba Transilvania.

Târgul „Apulum Agraria” este deschis până duminică, în intervalul orar 10.00-18.00, şi este organizat de Consiliul Judeţean Alba împreună cu Primăria Municipiului Alba Iulia, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Alba şi Asociaţia „Ţara Vinului” Alba, cu scopul de a promova agricultura judetului, fermierii şi a produselor acestora. Partenerii evenimentului sunt Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Alba, Camera Agricolă Judeţeană Alba, Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba Iulia, Asociaţia Crescătorilor de Ovine din Judeţul Alba, Asociaţia Judeţeană a Crescătorilor de Bovine Alba, Asociaţia Judeţeană a Cultivatorilor de Cereale şi Plante Tehnice Alba, Filiala Judeţeană Alba a Asociaţiei „Amicii Rozelor” din România, Asociaţia Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice Alba Transilvania, Conviviumul „Slow Food Alba Transilvania”, Asociaţia „Alba Afroda”. La deschiderea târgului au participat, din partea Consiliului Judeţean Alba, preşedintele Ion Dumitrel, vicepreşedinţii CJ Sorin Bumb şi Alin Cucui, veceprimarul municipiului Alba Iulia, Ioan Băgăţan, din partea Camerei de Comerţ şi Agricultură, Cornel Orzea, senatorul Alexandru Pereş, deputatul PDL Clemenţ Negruţ, prefectul Ştefan Bardan precum şi alţi reprezentanţi ai administraţiei locale şi judeţene.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax