Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bolile cardiovasculare, principala cauză de deces în România. La fiecare 30 de minute, un român moare în urma unui infarct

Publicat

Bolile cardiovasculare sunt principala cauză de deces în România, contribuind cu 57% din totalul deceselor înregistrate la nivel naţional.

Informațiile au fost prezentate de consilierul prezidenţial Diana Păun, care a subliniat că la fiecare 30 de minute, un român moare în urma unui infarct.

„În România, bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză a deceselor… Media în România este de 109 decese la 100.000 de locuitori, în comparaţie cu media Uniunii Europene de 44. (…)

Aceste boli sunt cauza principală a deceselor în România, contribuind cu peste jumătate din totalul deceselor înregistrate la nivel naţional.

La fiecare 30 de minute, un român moare din cauza unui infarct. (…)

Trebuie să luăm în considerare şi consecinţele economice şi sociale semnificative asociate gestionării acestor afecţiuni şi a dizabilităţilor pe care le provoacă”, a afirmat Păun, citat de Agerpres.

În opinia sa, este necesară o abordare integrată a problemei bolilor cardiovasculare.

Potrivit consilierului prezidenţial, cauzele bolilor cardiovasculare şi ale cardiomiopatiei sunt multiple şi se datorează unor factori nutriţionali, psihosociali şi organici diverşi.

Bolile cardiovasculare: factori de risc

Există factori de risc controlabili, a căror gestionare printr-un stil de viaţă sănătos poate duce la prevenirea bolilor cardiovasculare: obezitate, dislipidemie, fumat, diabet, inactivitate fizică şi stres.

„Cauzele bolilor cardiovasculare şi ale cardiomiopatiei sunt multiple şi se datorează unor factori nutriţionali, psihosociali şi organici. (…)

Există factori de risc controlabili, iar gestionarea lor printr-un stil de viaţă sănătos poate duce la prevenirea bolilor cardiovasculare.

Mă refer la obezitate, dislipidemie, fumat, diabet, inactivitate fizică şi chiar stres.

Ca medic endocrinolog, pot confirma că stresul şi secreţia excesivă de cortizon pot duce la sindrom metabolic, risc cardiovascular şi altele.

Printre factorii de risc ai cardiomiopatiei se numără obezitatea şi consumul cronic de alcool”, a mai menţionat Diana Păun.

Păun a subliniat că un alt factor de risc în ceea ce priveşte bolile cardiovasculare este consumul de droguri şi chiar de steroizi anabolizanţi.

„Promovarea unui stil de viaţă sănătos este esenţială pentru prevenirea bolilor cardiovasculare”, a mai adăugat consilierul prezidenţial.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax