Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bolnavii cu tulburare depresivă majoră ar putea beneficia mai ușor de tratament medicamentos. PROIECT, la CNAS

Publicat

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) vrea să introducă în lista programelor naționale de sănătate un subprogram noi. Programul dedicat tratamentului pacienților cu tulburare depresivă majoră urmărește creșterea accesului bolnavilor la tratament medicamentos. 

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a publicat, pe 4 mai, un proiect de Hotărâre de Guvern pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 423/2022 privind aprobarea programelor naţionale de sănătate.

Prin proiect se introduce, între programele naționale de sănătate, un program dedicat tratamentului cu tulburare depresivă majoră.

„În scopul creşterii accesului bolnavilor cu tulburare depresivă majoră la tratament medicamentos, precum şi pentru armonizarea cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 331/2023, prin actul normativ se propune introducerea în cadrul Programului naţional de sănătate mintală a unui nou subprogram – Subprogramul naţional de tratament al bolnavilor cu tulburare depresivă majoră”, se precizează în nota de fundamentare.

De la începutul lunii mai, lista de medicamente gratuite și compensate a fost actualizată. Astfel, printr-o Hotărâre de Guvern au fost introduse alte 8 molecule noi destinate pacienților cu boli psihice, cancer mamar, hemofilie A, dermatită atopică, spondiloartrită axială, tulburări depresive majore, pentru care au fost încheiate contracte cost–volum.

Comisiile de specialitate ale Ministerului Sănătătății au estimat că aproximativ 700. 000 pacienți vor beneficia de tratament cu noile molecule. Medicii curanți au astfel la dispoziție noi medicamente care vor permite optimizarea tratamentului, în funcție de particularitățile fiecărui pacient.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax