Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bolnavii de la Psihiatrie ar putea fuma în spital. O comisie interministerială va solicita Parlamentului modificarea Legii antifumat

Publicat

fumatMedicii avertizează că legea antifumat dăunează grav pacienților internaţi la psihiatrie. Cadrele medicale care cer ministrului Sănătății o portiță legislativă prin care bolnavilor să nu le fie luat acest drept, considerat în multe dintre cazuri, „tratament”. Medicii atrag atenţia că nu pot respecta legea antifumat, pentru că pacienţii intră în sevraj şi devin violenţi dacă li se interzice să fumeze.

Imediat după intrarea în vigoare a legii, cinci spitale de psihiatrie din România au depus un memoriu la Ministerul Sănătăţii prin care atrag atenţia asupra problemelor întâmpinate.

Mai exact, reprezentanţii spitalelor de psihiatrie susţin că este „foarte greu să explice persoanelor care suferă de tulburări psihice grave şi care sunt internate”, că nu pot fuma în cameră şi că trebui să iasă în curte pentru a face acest lucru. Mai mult, aceştia mai spun că personalul este insuficient pentru a putea supraveghea de mai multe ori în timpul unei zile pe fumători.

Semnalele directorilor de spitale de psihiatrie au ajuns şi la responsabilii din minister.

Există discuţii pe acestă temă şi se încearcă o armonizare între programul antitutun şi doleanţele managerilor din spitalele de psihiatrie”, a transmis Sorin Luca, director general în Ministerul Sănătăţii.

O comisie interministerială din care vor face parte reprezentanţi din Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei, Ministerul Afaerilor Interne, Ministerul Justiţiei dar şi din Administraţia Naţională Penitenciarelor (ANP), va fi formată pentru a solicita Parlamentului modificarea legii antifumat, în sensul că persoanele cu tulbuări psihice care sunt internate în spitalele de psihiatrie să aibă parte de un regim special în ceea ce priveşte fumatul.

sursa: digi24.ro, gândul.info

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax