Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bombe pe roți pe drumurile din Alba, de sărbători. Polițiștii rutieri au descoperit șoferi băuți și au făcut dosare penale

Publicat

Polițiștii rutieri din Alba au depistat un număr mare de șoferi care s-au urcat băuți la volan, în ultimele 24 de ore.

Aceștia reprezintă un pericol major pentru ceilalți participanți la trafic, dar și pentru cei care călătoresc alături de ei.

Potrivit raportului poliției, mai mulți șoferi au fost descoperiți băuți la volan, iar un alt șofer care a provocat un accident, s-a ales cu un dosar penal, după ce a refuzat testarea.

La data de 30 decembrie 2023, în jurul orei 01.30, polițiștii Serviciului Rutier, în timp ce acționau pe strada Vasile Alecsandri din Alba Iulia, au depistat un bărbat de 32 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sun influența alcoolului sau a altor substanțe.

La data de 29 decembrie 2023, în jurul orei 24.00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au depistat un bărbat de 43 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe B-dul Republicii din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sun influența alcoolului sau a altor substanțe.

La data de 29 decembrie 2023, în jurul orei 19.30, polițiștii rutieri din Blaj, în timp ce acționau pe Calea Clujului din municipiu, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, din Copșa Mică, județul Sibiu.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Dosar penal pentru că a refuzat recoltarea de probe biologice

La data de 29 decembrie 2023, în jurul orei 19.00, polițiștii Serviciului Rutier au intervenit pe DN 74, pe raza comunei Meteș, unde a fost semnalată producerea unui accident rutier.

Din primele cercetări efectuate de polițiști, a rezultat că un bărbat de 36 de ani, din comuna Ighiu, în timp ce conducea un autoturism, a intrat în coliziune cu un stâlp de susținere a rețelei de energie electrică.

În urma accidentului, au rezultat pagube materiale, iar traficul rutier a fost restricționat, pentru o perioadă de aproximativ o oră și jumătate.

Polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să se supună testării cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat.

A fost condus la spital pentru recoltarea mostrelor de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, însă a refuzat să se supună recoltării.

Față de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz sau sustragere de la recoltarea mostrelor biologice, în vederea stabilirii prezenței în sânge a alcoolului sau a altor substanțe.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax