Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Bonuri de masă 2023: valoarea tichetelor ar putea crește, din iulie. Care este propunerea la Guvern

Publicat

Valoarea tichetelor de masă ar putea crește, din iulie, potrivit unei propuneri prezentate la reuniunea Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, anunță Guvernul.

De la 30 de lei cât este în prezent, valoarea tichetelor ar putea ajunge la 35 de lei sau chiar 40 de lei.

Premierul, ministrul Finanțelor și cel al Muncii, reprezentanți ai Guvernului s-au întâlnit, luni, în cadrul Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, cu sindicatele și patronatele. Tema discuțiilor a fost modificările și completările la Legea nr. 367/2022 privind dialogul social și Legea nr. 53/2003 – Codul muncii  precum și ale Ordinului pentru stabilirea valorii nominale a tichetelor de masă.

În cadrul reuniunii, s-au dezbătut propunerile organizațiilor sindicale de modificare și completare la Legii 367/2022 privind Dialogul Social. În urma discuțiilor, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a dispus ca până pe 15 mai, Consiliul de Dialog Social de la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale  să agreeze formula finală pentru viitorul cadru normativ, anunță Guvernul.

În privința modificării valorii nominale a tichetelor de masă, ministrul Finanțelor a prezentat propunerea de a mări cuantumul acestora la 35 de lei sau la 40 de lei. Ambele propuneri urmează a fi analizate în forurile statutare ale  organizațiilor patronale, urmând ca decizia să vizeze aplicarea noii valori nominale de la 1 iulie 2023, potrivit sursei citate.

Deocamdată, potrivit Ordinului Ministerului Finanţelor Nr. 1.263 şi Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale Nr. 654, valoarea maximală a tichetelor de masă este de 30 de lei, până în septembrie 2023.

Cea mai recentă majorare a valorii maximale a tichetelor de masă a fost făcută în luna iulie a anului trecut, când a fost majorată de la 20,17 lei la 30 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate